Trump’s eerste interview sinds het verlies van herverkiezing was een lawine van desinformatie

Trump’s eerste interview sinds het verlies van herverkiezing was een lawine van desinformatie

30 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De president verspreidde samenzweringstheorieën over gemanipuleerde stemmachines, stemmen per post en meer.

President Donald Trump maakte zijn eerste televisieoptreden sinds hij zondag zijn herverkiezing verloor in een interview met Maria Bartiromo op Fox News ‘ Sunday Morning Futures.

In de loop van 45 lange minuten gebruikte Trump, verwikkeld in verkiezingsontkenning, het platform om een ​​hele reeks grondig weerlegde leugens, desinformatie en samenzweringstheorieën over niet-bestaande verkiezingsfraude te verkondigen, geholpen en gestimuleerd door Bartiromo.

In het bijzonder bracht Trump zijn gebruikelijke valse beweringen over vervalste stemmachines, stemmen via mail-in en gedeelde overdreven optimistische opvattingen over zijn vele, vele verkiezingsprocedures naar voren . Hij hield zich ook bezig met een handvol willekeurige onderwerpen, waaronder Iran en sectie 230 van de Communications Decency Act van 1996 .

‘Ik werd gebeld door de grootste mensen die felicitaties zeiden, politieke mensen, gefeliciteerd, meneer. Je hebt zojuist de verkiezingen gewonnen. Het was 10 uur en je keek naar de cijfers en ik weet zeker dat je dat zo voelde, ‘zei Trump ten onrechte tegen Bartiromo vroeg in het segment toen hem werd gevraagd naar zijn beweringen over verkiezingsfraude. “Deze verkiezing was voorbij en toen deden ze [stembiljetten], ze noemen ze stortplaatsen, grote massale stortplaatsen in Michigan, in Pennsylvania en overal.”

No Title

Trump whines to Maria Bartiromo about the “massive dumps” he says cost him the election pic.twitter.com/oX2RPPOwbi

In werkelijkheid waren die ‘stortplaatsen’ slechts de getelde stemmen per post – iets dat Trump voorafgaand aan de verkiezingen te horen had gekregen, zou meer stemmen toevoegen aan het stemtotaal van de verkozen president Joe Biden dan aan het zijne, deels omdat hij de weken in de aanloop naar aan de verkiezingen en zei tegen zijn aanhangers dat ze niet per post moesten stemmen .

Trump lanceerde ook een verwarde en valse aanval op de komende run-offs van de Senaat van Georgië. De twee finales, die zijn vastgesteld op 5 januari, zullen de controle over de Amerikaanse Senaat bepalen – als de Democraten beide winnen, zal de verkozen vicepresident Kamala Harris de stand van zaken doorbreken; Maar als Republikeinen er ook maar één winnen, zullen ze een kleine meerderheid in de kamer behouden.

‘Je gebruikt dezelfde afvalmachine, Dominion, en [stemrechtadvocaat Stacey Abrams] gaat rond, ze gilt rond dat ze 800 of 850.000 stembiljetten heeft. Wat voor verkiezing is het? ” Zei Trump.

Het is niet de eerste keer dat Trump de integriteit van de verkiezingen in Georgië aanvalt – hij verloor de staat bij de presidentsverkiezingen, de eerste keer dat een Republikein dat deed sinds George HW Bush in 1992 – en zoals Aaron Rupar van Vox heeft uitgelegd , zijn die aanvallen het opwekken van “opmerkelijk halfbakken” pogingen van sommige Republikeinse agenten om GOP-kiezers aan te moedigen de run-offs uit te zitten.

Trump heeft herhaaldelijk de bekwaamheid van de Georgische verkiezingsfunctionarissen in twijfel getrokken en twijfels geuit over hun vermogen om toekomstige wedstrijden te houden – en heeft, ondanks alle bewijzen van het tegendeel , volgehouden dat stemmachines en software gemaakt door Dominion Voting Systems de stemmen voor hem veranderden om help Biden. Hij is zo succesvol geweest met het doorvoeren van deze specifieke samenzweringstheorie dat Ronna McDaniel, voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité, werd gedwongen om een ​​deel van haar reis naar de staat door te brengen om Republikeinse kiezers ervan te overtuigen dat ze het proces konden vertrouwen en in januari op de GOP Senaat-genomineerden konden stemmen.

Trump, die de afgelopen drie dagen golfde bij een van zijn eigendommen en pas deze donderdag voor het eerst sinds de verkiezingsdag een vraag van de pers beantwoordde , vertelde Bartiromo ook dat hij “125 procent van mijn energie zou gebruiken” om kiezersfraude te bewijzen. (waarvan opnieuw is aangetoond dat het niet in enige zinvolle mate bestaat) en de resultaten van de verkiezingen teniet doen.

Trumps fusillade van zinloze leugens is tegenwoordig min of meer gewoon geworden voor de cursus, maar op zondag schreeuwde hij zijn samenzweringen niet in de leegte van Twitter: in plaats daarvan had hij Bartiromo en een nationaal publiek.

En Bartiromo probeerde niet bepaald de aanval van de president op de meest fundamentele fundamenten van de Amerikaanse democratie terug te dringen.

Als reactie op een leugen van Trump, bijvoorbeeld – de president die ten onrechte beweert dat “Joe Biden op geen enkele manier 80 miljoen stemmen kreeg … het is onmogelijk dat het is gebeurd. Deze verkiezing was een fraude en het was een vervalste verkiezing. ”- Bartiromo drong niet aan op bewijs ter ondersteuning van zijn bewering, of riep de leugen in realtime uit. In plaats daarvan zei ze dat “dit walgelijk is, en we kunnen niet toestaan ​​dat de verkiezing van Amerika wordt gecorrumpeerd”, ging vervolgens over op een nieuw onderwerp en kwam met enkele eigen complottheorieën.

Lees ook:  De COVID-reactie van de GOP: Give Me Liberty and Give Me Death

No Title

Maria Bartiromo is basically a North Korean news anchor now pic.twitter.com/iDLwJOM1gk

Bartiromo’s instemming met Trumps desinformatie leurt vooral op na de herhaalde aanvallen van de president op Fox News omdat hij niet voldoende pro-Trump was.

“@FoxNews overdag is vrijwel onbereikbaar, vooral in het weekend”, tweette Trump zaterdag. “Bekijk @OANN, @newsmax of bijna iets anders.”

Wat de kwikzinnige mening van de president over Fox ook is, de realiteit moet worden herhaald: Joe Biden won meer dan 80 miljoen stemmen , versloeg Trump met meer dan 6 miljoen, en de verkiezing was noch bedrog noch vervalst. Dat is allemaal gebeurd, wat de president ook zegt, en Biden zal in januari 2021 aantreden.

Helaas heeft Trump’s retoriek op het gebied van kiezersfraude diep wortel geschoten in de Republikeinse Partij. Uit een reeks recente peilingen – waaronder een uitgevoerd door Vox en Data for Progress op 16 november – blijkt dat de meerderheid van de Republikeinse kiezers denkt dat er fraude heeft plaatsgevonden bij de presidentsverkiezingen van 2020 (die was er niet).

In het geval van de Vox / Data for Progress-peiling was 75 procent van de waarschijnlijke GOP-kiezers het erover eens dat “er tijdens de verkiezingen kiezersfraude was die voormalig vice-president Joe Biden hielp.”

De leugens van Trump zullen Joe Biden er niet van weerhouden om in functie te treden

Ondanks alle hectische protesten van de president, heeft hij al snel geen tijd meer om de verkiezingsresultaten te betwisten. Staten – inclusief Pennsylvania – beginnen hun resultaten te certificeren, en de federale certificeringstermijn nadert op 8 december. Daarna komt het kiescollege bijeen op 14 december en zal Biden formeel tot de volgende president worden gekozen.

In zowel Wisconsin als Georgië – door Biden gewonnen swing states – hebben hertellingen de overwinning van de voormalige vice-president bevestigd. Rechtszaken die bedoeld waren om de wil van de mensen in staten als Pennsylvania teniet te doen, zijn ook voor de rechter geslagen, waarbij zelfs door Trump benoemde rechters de argumenten van zijn advocaten afwezen.

Een van die rechters, Stephanos Bibas, schreef in een beslissing van vrijdag van het Third Circuit Court of Appeals dat “de campagne deze rechtszaak niet kan winnen. Het gaf toe dat er geen sprake is van verkiezingsfraude. Het heeft de meeste van deze staatsrechtelijke kwesties al aan de orde gesteld en verloren, en het kan ze hier niet opnieuw doen. “

Los daarvan vertelde Trump in het interview van zondag aan Bartiromo dat de Republikeinse vertegenwoordiger van Pennsylvania, Mike Kelly, “een geweldige zaak” had om post-in-stembiljetten in de staat ongeldig te maken “omdat de wetgever hierover geen beslissing heeft genomen.” Niet alleen werd Kelly’s zaak zaterdag met vooroordelen afgewezen door het Hooggerechtshof van Pennsylvania, maar de president gaf de feiten van de zaak verkeerd weer aan Bartiromo – de staatswetgever nam in 2019 stem per post in wet .

Een reis naar het Amerikaanse Hooggerechtshof zal waarschijnlijk ook zinloos blijken te zijn voor de president, zeggen experts, als een rechtszaak tegen Trump zo ver komt. Nadat senior juridisch adviseur van de Trump-campagne, Jenna Ellis, beloofde in een tweet in een tweet in beroep te gaan tegen het verlies van het derde circuit van de campagne, wees Steve Vladeck erop dat “elk beroep [dood bij aankomst] is”, zelfs met een nieuw 6-3 conservatieve meerderheid op de rechtbank.

No Title

“The activist judicial machinery” = three Republican-appointed judges in a *unanimous* opinion written by a *Trump appointee* that literally concludes that “the Campaign cannot win this lawsuit.” Even at *this* #SCOTUS, any appeal is DOA. For the good of the country, just stop. https://t.co/Zr5VPdqWqx

De overgang naar een Biden-regering is ook officieel begonnen: Emily Murphy, hoofd van de General Services Administration, heeft de verkiezingsresultaten maandag vastgesteld na publieke verontwaardiging over de vertraging, en federale financiering is beschikbaar gesteld aan het Biden-Harris-overgangsteam. Dus hoe schadelijk de tweets en het zondaginterview van Trump ook mogen zijn voor het vertrouwen in de Amerikaanse democratie, er is geen reden om aan te nemen dat ze op 20 januari 2021 tot iets anders zullen leiden dan president Joe Biden.

 

Lees ook:  Woordvoerster McEnany weigert details vrij te geven van Trump's nieuwe 'gezondheidsplan'
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump looft de nederlaag van het fascisme terwijl hij de oorlog met China plaveit
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments