De poging van Trump om de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, is uitgeput

De poging van Trump om de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, is uitgeput

1 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Zijn rechtszaken zijn mislukt, certificeringen verlopen op schema en de wetgevende macht van de staat probeert zich niet serieus te bemoeien.

President Donald Trump heeft zijn nederlaag nog steeds niet toegegeven aan de verkozen president Joe Biden, maar zijn poging om de verkiezingsuitslagen ongedaan te maken, is de afgelopen week uit de hand gelopen.

De rechtszaken van de Trump-campagne en zijn bondgenoten zijn geflopt. De belangrijkste swing-staten die Biden heeft gewonnen, hebben hun resultaten op schema gecertificeerd. En de wetgevende leiders van de staat GOP lijken niet serieus te proberen zich te bemoeien met de benoeming van kiezers.

Trump doet natuurlijk nog steeds zijn best om de resultaten in twijfel te trekken door valse beweringen van grootschalige kiezersfraude te maken. Zijn nieuwste gimmick is dat zijn juridische team samenwerkt met sympathieke Republikeinse wetgevers in belangrijke staten om persevenementen te houden waarin vermeende onregelmatigheden bij de verkiezingen worden aangeprezen. Maar geen enkele GOP-gecontroleerde wetgevende macht in een door Biden gewonnen staat lijkt een serieuze duw te doen om het resultaat teniet te doen (een zet die veel praktische en juridische obstakels met zich meebrengt ).

Maar de deadline in de federale wet voor staten om hun resultaten af ​​te ronden is 8 december – dinsdag van volgende week. Vervolgens komen de leden van het Kiescollege bijeen (afzonderlijk in elke staat) om hun stem uit te brengen op 14 december – twee weken vanaf vandaag. Ze zijn klaar om de stemmen uit te brengen die Biden officieel de volgende president zullen maken. En Trump is er nog niet in geslaagd zich in dat proces te mengen.

Staatscertificeringen liggen op schema

Er waren zes belangrijke swing-states waar Biden met kleine marges won, waar Trump had gehoopt de certificering van resultaten te verstoren (certificering is wanneer een staat zijn resultaten officieel maakt).

Vier van die zes staten – Georgia, Michigan, Pennsylvania en Nevada – verklaarden hun resultaten van de afgelopen anderhalve week, met Biden als winnaar. De vijfde, Arizona, bevestigde deze maandag de overwinning van Biden. In de zesde, Wisconsin, legde de verkiezingscommissie deze maandag de laatste hand aan het canvas.

Trump heeft politieke, procedurele en juridische pogingen gedaan om te proberen deze certificeringen uit te stellen of te verstoren, maar deze inspanningen zijn uniform mislukt.

De Republikeinse staatssecretaris van Georgië, Brad Raffensperger, wees de pogingen van het Trump-team af om hem ertoe te brengen fictieve beweringen over wijdverbreide kiezersfraude in de staat te onderschrijven. In Michigan zijn de pogingen van Trump-bondgenoten om twee Republikeinen in het staatsbestuur van canvassers te krijgen om certificering te blokkeren om vergelijkbare redenen vorige week mislukt (een van hen steunde het).

In de meeste andere staten waren de belangrijkste functionarissen die verantwoordelijk waren voor het certificeren van de resultaten democraten, dus Trump kon alleen maar hopen dat een rechter zou ingrijpen en de certificering zou blokkeren. Geen van hen heeft – dus de rechtszaken van het Trump-team flopten.

Ook hertellingen hebben de uitkomst niet veranderd. De hertelling van Wisconsin van twee provincies is afgerond en Biden’s voorsprong van ongeveer 20.000 stemmen is met 87 stemmen uitgebreid. De nieuwe machine-hertelling in Georgië is nog aan de gang, maar het is niet te verwachten dat het de voorsprong van Biden met 12.000 stemmen zal veranderen, aangezien de stembiljetten al met de hand zijn gecontroleerd.

Lees ook:  Vaarwel globalisering, hallo nationalisme

Geen enkele staatswetgever probeert serieus de verkiezing voor Trump te stelen

Nadat staten hun resultaten hebben gecertificeerd, is de volgende stap in het proces dat de kiezers worden benoemd. En dit is de sleutel – de kiezers zijn de 538 mensen die het Kiescollege samenstellen en de stemmen uitbrengen die officieel de volgende president zullen bepalen.

Als Biden een staat wint, heeft hij er recht op dat de door hem gekozen groep mensen wordt aangewezen als kiezers voor die staat.

Maar sommige Republikeinen hebben de theorie omarmd dat de grondwet staatswetgevers machtigt om de uitkomst van de stemming in hun staten te negeren en in plaats daarvan wie ze maar willen als kiezers te benoemen.

Elke poging om dit te doen zou in strijd zijn met verschillende staatswetten en aantoonbaar ook federale wetgeving. Wetgevers zouden in wezen beweren dat de macht die hun door de grondwet is verleend, hen in staat stelt deze bestaande wetten te negeren.

Sommige staatswetgevers van de GOP hebben dit inderdaad gesteund, zoals Senator Doug Mastriano van de staat Pennsylvania (die vorige week een ontmoeting had met Trump voordat hij de vergadering abrupt verliet nadat hij te horen kreeg dat hij positief had getest op Covid-19).

No Title

There is mounting evidence that the PA presidential election was compromised. If this is the case, under Article II, Section 1.2 of the US Constitution, the state legislature has the sole authority to direct the manner of selecting delegates to the Electoral College. (1)

Maar de wetgevende leiders van de GOP-staat hebben deze inspanning niet gesteund, en de meesten hebben ronduit gezegd dat ze dat niet zullen doen. De wetgevende leiders van Pennsylvania hebben geen plannen om dit op hun wetgevende agenda te plaatsen. En de Republikeinse leiders van Michigan verlieten eerder deze maand een ontmoeting met Trump en zeiden dat ze “de wet zouden volgen en het normale proces met betrekking tot de kiezers van Michigan” zouden volgen.

En hoewel het juridische team van Trump samenwerkte met geallieerde wetgevers in Pennsylvania en Arizona om de afgelopen dagen vermeende “hoorzittingen” te houden over onregelmatigheden bij verkiezingen, waren dat geen officiële hoorzittingen van de wet – het waren in wezen persstunts.

Dus met noch de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor certificeringen, noch de wetgevende leiders van de Republikeinse staat die bereid zijn te proberen de verkiezing voor Trump te stelen, lijkt het erop dat de poging van de president om dat te doen dood in het water ligt.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump Washington is tegen de wereld

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  'Poetin heeft ons coronavirusvaccin gehackt' is het domste verhaal ooit
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments