Barr betwist Trump en zegt dat er geen wijdverbreide verkiezingsfraude is

Barr betwist Trump en zegt dat er geen wijdverbreide verkiezingsfraude is

2 december 2020 0 Door Indignatie redactie

WASHINGTON (AP) – In tegenstelling tot de aanhoudende, ongegronde beweringen van president Donald Trump, verklaarde procureur-generaal William Barr dinsdag dat het Amerikaanse ministerie van Justitie geen bewijs heeft gevonden van wijdverbreide kiezersfraude die de uitkomst van de verkiezingen van 2020 zou kunnen veranderen.

De opmerkingen van Barr, in een interview met The Associated Press, zijn in tegenspraak met de gezamenlijke inspanning van Trump, zijn baas, om de resultaten van de stemming van vorige maand te ondermijnen en te voorkomen dat president-elect Joe Biden zijn plaats in het Witte Huis inneemt.

Barr vertelde de AP dat Amerikaanse advocaten en FBI-agenten hebben gewerkt om specifieke klachten en informatie die ze hebben ontvangen op te volgen, maar “tot op heden hebben we geen fraude gezien op een schaal die een andere uitkomst had kunnen hebben bij de verkiezingen.”

De opmerkingen, die onmiddellijk kritiek kregen van de advocaten van Trump, waren vooral opmerkelijk van Barr, die een van de meest fervente bondgenoten van de president was. Voor de verkiezingen had hij herhaaldelijk het idee naar voren gebracht dat stemmen via post-in bijzonder kwetsbaar zou kunnen zijn voor fraude tijdens de coronavirus-pandemie, aangezien Amerikanen bang waren om naar de stembus te gaan en in plaats daarvan ervoor kozen om per post te stemmen.

Meer naar de zin van Trump, onthulde Barr in het AP-interview dat hij in oktober de Amerikaanse advocaat John Durham had aangesteld als een speciale raadsman , waardoor de officier van justitie de bevoegdheid kreeg om de oorsprong van de Trump-Rusland-sonde te blijven onderzoeken nadat Biden het overnam en deed moeilijk om hem te ontslaan. Biden heeft niet gezegd wat hij zou kunnen doen met het onderzoek, en zijn overgangsteam gaf dinsdag geen commentaar.

Trump heeft lang gekant tegen het onderzoek naar de vraag of zijn campagne in 2016 coördineerde met Rusland, maar hij en de Republikeinse bondgenoten hadden gehoopt dat de resultaten vóór de verkiezingen van 2020 zouden worden bereikt en de kiezers zouden helpen beïnvloeden. Tot nu toe is er maar één strafzaak geweest, een schuldig pleidooi van een voormalige FBI-advocaat op een enkele aanklacht wegens valse aangifte.

Volgens federale regelgeving kan een speciale raadsman alleen worden ontslagen door de procureur-generaal en om specifieke redenen zoals wangedrag, plichtsverzuim of belangenconflicten. Een procureur-generaal moet dergelijke redenen schriftelijk documenteren.

Barr ging dinsdag naar het Witte Huis voor een eerder geplande vergadering die ongeveer drie uur duurde.

Trump reageerde niet direct op de opmerkingen van de procureur-generaal over de verkiezingen. Maar zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani en zijn politieke campagne brachten een vernietigende verklaring uit waarin hij beweerde dat “met alle respect voor de procureur-generaal, er geen enkele schijn is” van een onderzoek naar de klachten van de president.

Andere overheidsfunctionarissen die zich krachtig hebben uitgesproken tegen Trumps aantijgingen van bewijs van kiezersfraude, zijn ontslagen. Maar het is niet duidelijk of Barr hetzelfde lot zou kunnen ondergaan. Hij behoudt een verheven positie bij Trump, en ondanks hun verschillen zien de twee het nogal eens met elkaar.

Toch grapte de Democratische leider van de Senaat Chuck Schumer: “Ik denk dat hij de volgende is die wordt ontslagen.”

Vorige maand vaardigde Barr een richtlijn uit aan Amerikaanse advocaten in het hele land die hen in staat stelde om “substantiële beschuldigingen” van onregelmatigheden bij het stemmen te vervolgen voordat de presidentsverkiezingen van 2020 werden gecertificeerd, ondanks dat er op dat moment geen bewijs was van wijdverbreide fraude.

Lees ook:  Hoe Trump's kiezersfraude War Room een ​​met stank doordrenkte 'Room From Hell' werd

Dat memorandum gaf officieren van justitie de mogelijkheid om het langdurige beleid van het ministerie van Justitie te omzeilen dat normaal gesproken dergelijke openlijke acties zou verbieden voordat de verkiezingen werden goedgekeurd. Kort nadat het was uitgevaardigd, kondigde de belangrijkste misdaadfunctionaris van de afdeling de verkiezingen aan dat hij vanwege de memo afstand zou doen van die functie.

Het Trump-campagneteam onder leiding van Giuliani beweert een wijdverbreide samenzwering van democraten om miljoenen illegale stemmen zonder bewijs in het systeem te dumpen. Ze hebben meerdere rechtszaken aangespannen in staten van het slagveld, waarin ze beweerden dat partizanenkijkers op sommige locaties geen duidelijk zicht hadden op stembureaus en daarom moet er iets illegaals zijn gebeurd. De claims zijn herhaaldelijk afgewezen, ook door Republikeinse rechters die hebben geoordeeld dat er in de rechtszaken geen bewijs was.

Maar lokale Republikeinen in sommige slagveldstaten hebben Trump gevolgd bij het maken van niet-ondersteunde claims, waardoor ernstige bezorgdheid ontstond over mogelijke schade aan de Amerikaanse democratie.

Trump zelf blijft in tweets en in interviews protesteren tegen de verkiezingen, hoewel zijn eigen regering heeft gezegd dat de verkiezingen van 2020 de veiligste ooit waren . Hij heeft onlangs zijn administratie toegestaan ​​om de overgang naar Biden te beginnen, maar hij weigert nog steeds toe te geven dat hij heeft verloren.

De kwesties waarop ze hebben gewezen, zijn typisch bij elke verkiezing: problemen met handtekeningen, geheimhoudingsenveloppen en poststempels op post-in-stembiljetten, evenals de mogelijkheid dat een klein aantal stembiljetten verkeerd wordt verwerkt of verloren.

Maar ze zijn verder gegaan. Advocaat Sidney Powell heeft fictieve verhalen verteld over verkiezingssystemen die stemmen omdraaien, Duitse servers die Amerikaanse steminformatie opslaan en verkiezingssoftware die is gemaakt in Venezuela ‘in opdracht van Hugo Chavez’ – de overleden Venezolaanse president die in 2013 stierf. Powell is sindsdien verwijderd uit het juridische team na een interview dat ze gaf, waar ze dreigde Georgië op te blazen met een “bijbelse” rechtszaak.

Barr noemde Powell niet specifiek, maar zei: “Er is één bewering die systemische fraude zou zijn en dat zou de bewering zijn dat machines in wezen waren geprogrammeerd om de verkiezingsuitslagen scheef te trekken. En het DHS en DOJ hebben daarnaar gekeken, en tot nu toe hebben we niets gezien om dat te onderbouwen. “

In de campagneverklaring beweerde Giuliani dat er “voldoende bewijs was van illegaal stemmen in ten minste zes staten, die ze niet hebben onderzocht”.

“We hebben veel getuigen die onder ede hebben gezworen dat ze misdaden hebben zien begaan in verband met kiezersfraude. Voor zover wij weten, is er geen enkele geïnterviewd door de DOJ. Het ministerie van Justitie heeft ook geen enkele stemmachine gecontroleerd of hun machtiging tot dagvaarding gebruikt om de waarheid vast te stellen, ”zei hij.

Echter, Barr zei eerder dat mensen het gebruik van het federale strafrechtsysteem verwarren met beschuldigingen die zouden moeten worden gemaakt in civiele rechtszaken. Hij zei dat een oplossing voor veel klachten een top-down audit zou zijn door staats- of lokale ambtenaren, niet door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

“Er is een groeiende tendens om het strafrechtsysteem te gebruiken als een soort standaardoplossing,” zei hij, maar eerst moet er een basis zijn om aan te nemen dat er een misdaad moet worden onderzocht.

“De meeste beweringen van fraude zijn zeer specifiek toegespitst op een bepaalde reeks omstandigheden of actoren of gedrag. … En die zijn vervallen; ze worden uitgeput, ‘zei Barr. “Sommige waren breed en hebben mogelijk een paar duizend stemmen. Ze zijn opgevolgd. “

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Een nieuwe context voor Russiagate

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Is oproepen tot geweld nog de enige uitweg van Trump
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments