De Netflix productie ‘The Social Dilemma’ is een ‘Must See’ documentaire.

De Netflix productie ‘The Social Dilemma’ is een ‘Must See’ documentaire.

2 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Een hele optocht van ‘insiders‘ legt haarfijn uit wat er mis is met de ‘Social Media‘. Hoe de ‘algoritmes‘ slechts tot doel hebben je te verleiden terug te komen naar een ‘platform‘, en daar zoveel mogelijk tijd door te brengen. Om dat te bewerkstelligen verspreiden ze volop ‘Nepnieuws‘. Wie interesse toont in berichten over de Amerikaanse verkiezingen die ‘gestolen‘ zijn, wordt dat ‘konijnenhol‘ binnen geleid, en krijgt overal de bevestiging. Wie meent dat ‘de Russen‘ verantwoordelijk zijn voor alles wat er mis gaat in de wereld, kan in een ander ‘konijnenhol‘ zijn of haar hart ophalen. ‘Wuhan virus‘, ‘Huawei-spionage‘, ‘Pizza-bakkers‘ die kinderslaven verhandelen, en uiteraard alles over ‘Covid‘, ter bevestiging van je eigen vooroordeel of angst, of valse hoop.

Recent verwees ik u, aarzelend, naar geruchten in het ‘Complot-Circuit‘ over ‘raids‘ op servers van de CIA in Duitsland, door ‘troepen trouw aan Trump‘, in een bijdrage die daarnaast ook de ‘Ultieme Trump Ervaring‘ benoemde, in een poging u bij te lichten over immorele machtswellustelingen die slechts aandacht hebben voor het wel en wee van de ‘Fondo‘. Waar ik nadrukkelijk stelde dat u niet naar mij moest kijken als u wilde weten of dat verhaal over die ‘raids‘ waar was, of niet, was dat niet zozeer om mijzelf te beschermen, maar u. Het is belangrijk om ‘alle films‘ te zien die er tegelijkertijd worden getoond op het ‘scherm‘, en niet slechts die ene ‘film‘ die uw voorkeur heeft. En om niet weg te duiken voor ‘alternatieve verklaringen voor de herkomst van dat gerucht. Om, met andere woorden, geduld te hebben. Als het waar is, dan zal het zeker opduiken in de processen die nu gevoerd worden rond die verkiezingsuitslag. En anders was het een ‘Hoax‘.

Lees ook:  Beijing op het crypto-schandaal: "VS zijn het rijk van hackers"

Dat geldt ook voor het nieuws van de ‘Gevestigde Media‘, dat niet betrouwbaarder is, door de innige verbanden die er zijn met ‘diensten‘ die het als hun TAAK zien om u om de tuin te leiden, en te manipuleren, zodat zij oorlog kunnen blijven voeren. Met die ‘Fondo’s‘ gaat het trouwens uitstekend, dankzij de triljarden die door de ‘Centrale Banken‘, de commerciële banken en de overheden richting ‘waardepapieren‘ worden gesluisd, voordat de muziek ophoudt. De échte economie krimpt ondertussen als een bezetene, onder invloed van de ‘maatregelen‘, en het toegeven aan de ‘Klimaat-lobby‘. Waarbij ik nog maar eens onderstreep dat die trend niet per definitie een slechte trend is, en dat de ‘Vierde Industriële Revolutie‘ niet volautomatisch naar een dystopische samenleving van ‘Social Media Junkies‘ leidt, waarbij we rondrennen in ons ondergrondse leger, samen met gelijkgestemde konijnen. Maar als we de ‘algoritmes‘ en de ‘Fondo‘-families met hun ‘geheime diensten‘ en ‘Gevestigde Media‘ de vrije teugel laten, dan is de uitkomst niet gunstig voor toekomstige generaties.

De serie zelf kreeg ‘wisselende‘ kritieken, zoals te verwachten, omdat iedereen met een ‘belang‘ ziet dat de eigen mogelijkheden om anderen te manipuleren ten behoeve van hun nobele doelstellingen worden ondermijnd als we weer dichter naar elkaar toe kruipen, en het denken in ‘vijanden‘ die ons bedreigen eraan moeten geven, en weer met keiharde bewijzen moeten komen alvorens tot actie over te gaan. Zo kreeg de documentaire van de VPRO-leden niet meer dan twee van de vijf ‘sterren‘, en nam de criticus voor de ‘Gids‘ de gelegenheid te baat om van de klokkenluiders daders te maken. Een klassieke methode om klokkenluiders neer te sabelen, zonder argumenten of discussie. De ‘Gevestigde Media‘ en een keur aan ‘actiegroepen‘, en politieke partijen, spelen uiteraard een hoofdrol in dit drama, waar ze gretig misbruik maken van de mogelijkheden. Bedenk daarbij, dat de ‘algoritmes‘ u voeden met die kritieken die bij uw vooroordeel passen, als uw ‘profiel‘ dat door die algoritmes wordt vervaardigd redelijk compleet is. Dus laat uw eigen favoriete ‘Fact Checker‘, of ‘Film-Criticus‘ nou even voor wat hij of zij is, en oordeel zelf. Kijk die documentaire! Neem de controle over uw eigen leven terug! HIER een link naar de website met de trailer, voor wie nog aarzelt, of kijk nu de hele docu hier:

The Social Dilemma Watch online full movie – Documentary Area

The Social Dilemma 2020 Set in the dark underbelly of Silicon Valley, The Social Dilemma fuses investigative documentary with enlightening narrative drama. Expert testimony from tech whistle-blowers exposes our disturbing predicament: the services Big Tech provides-search engines, networks, instant information, etc.-are merely the candy that lures us to bite.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Merkelregime heeft NetzDG aangescherpt: Duitsland is eindelijk een vlekkeloze politiestaat

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Koch en Soros verenigen zich om het internet te censureren
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments