Einde discussie.

Einde discussie.

3 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Het stond al in de sterren, zullen we maar zeggen. Maar we zijn nu zo ver dat we geïnstitutionaliseerd niet meer naar elkaar luisteren. Zelf stam ik nog uit de generatie die zijn hoop had gevestigd op de wetenschap, maar toen die gekaapt werd door de ‘Nieuwe Gelovigen‘, met hun ‘pseudo-wetenschap‘ van consensus gedreven dogma, kon je al zien aankomen dat de ‘Inquisitie‘ daar niet ver achteraan zou komen. Eén van de klokkenluiders in die documentaire waar ik u in mijn vorige bijdrage naar verwees, stelt dat we verloren zijn als mensheid als we geen ‘gedeeld verhaal’ meer hebben.

Daar zou je tegenover kunnen zetten dat het historisch nooit anders geweest is, omdat er altijd verschillende verhalen waren, en dat die niet zelden hebben geleid tot bloedige confrontaties. Mensen met een andere ‘uitleg‘, en ander perspectief, vlogen elkaar in de haren op niks af. Dus wat wordt daar bedoeld met dat ‘gedeelde verhaal’ dat ons verbindt? De betreffende klokkenluider wordt daar niet over ondervraagd, maar gelet op zijn kritiek op de gewetenloze, amorele ‘algoritmes‘ die voor hem de grootste bedreiging zijn voor de toekomst van de mens, staat hij niet klaar met een eenduidig verhaal dat alle vragen beantwoordt. Voor hem, zo komt het mij voor uit wat hij zegt, gaat het om de zoektocht naar wat ‘waar‘ is. En dus zeker niet naar het vinden van een eenduidig verhaal dat je iedereen op kunt dringen, zodat ze ophouden met vragen stellen, omdat ze het antwoord al hebben.

In discussies zeggen we uit macht der gewoonte vaak: ‘Dat geloof ik niet‘. In mijn jonge jaren was de reactie daarop: ‘Geloven doe je in de kerk‘. Het was, en is, als ik dat zeg, geen poging om mensen die houvast hebben aan hun geloof, of ideologie, te schofferen. Het is een poging om die ander uit te nodigen vooral buiten zijn of haar ‘Safe Space‘ te kijken naar een andere uitleg en andere argumenten die bepaalde fenomenen verklaren. Om die andere uitleg te onderzoeken, en de betere verklaring te behouden. In elk geval tot er een nóg betere verklaring langs komt. En om in geen geval blind achter autoriteiten, of de massa aan te sukkelen zonder ergens over na te denken.

Lees ook:  Aanvallen op postsystemen zijn aanvallen op nationale soevereiniteit

We weten veel meer niet, dan wel. Dus geloven doen we allemaal, anders komt er niks meer uit onze handen. Maar uiteraard maakt het verschil of je (bijvoorbeeld) gelooft dat de verkiezingen in de Verenigde Staten volkomen eerlijk zijn verlopen, zonder enige fraude, of dat er sprake is van grootschalige fraude waardoor Biden gewonnen zou hebben. Op dit moment is de consensus dat er aantoonbaar sprake was van fraude in een groot aantal gevallen, wat niet ongewoon is voor Amerikaanse verkiezingen, maar dat er geen sprake is van grootschalige fraude. Dat brengt de rivaliserende partijen echter niet nader tot elkaar, want het kamp van Biden maakt daar het verhaal van dat er géén fraude heeft plaatsgevonden, terwijl het kamp van Trump er op wijst dat Biden in de belangrijkste staten ook niet grootschalig gewonnen heeft, en kleinschalige fraude daarom nog steeds neerkomt op diefstal. Hier op mijn blog schreef ik eerder dat het voor Trump zinloos is om te proberen de overwinning naar zich toe te trekken zoals Bush destijds tegen Gore nog wel lukte, door geneuzel over handtekeningen die wel of niet overeen komen, en een paar duizend dode Amerikanen die toch gestemd hebben, of georganiseerde fraude met ‘poststemmen‘, en bewezen ‘glitches‘ in de grootorde van 6000 stemmen voor Trump die terechtkwamen bij Biden. Zonder overtuigend bewijs van een zorgvuldig georganiseerde ‘glitch‘ die ‘miljoenen‘ stemmen verschoof in de computers die de totalen bijhielden, zoals Sidney Powell stelde te zullen bewijzen, is het ondenkbaar dat de ‘Gevestigde‘ macht van de ‘Warparty‘ een afgekondigde overwinning van Biden nog uit handen geeft. Maar ook de ‘koele hoofden‘ van de Rabobank waarschuwen investeerders dat de ‘race‘ nog niet gelopen is.

Het is een ‘understatement‘ om te zeggen dat Trump en Biden elkaar niet ‘verstaan‘. Trump discussieert niet op basis van argumenten, alhoewel zijn feitenkennis en ‘dossierkennis‘ volgens mij veel groter is dan zijn opponenten toe willen geven. Maar de ‘Warparty‘ en de daarmee samenwerkende ‘Gevestigde Media‘, waar Biden op leunt, en van afhankelijk is, liegen en bedriegen ook aan de lopende band, en ze vervolgen op meedogenloze wijze klokkenluiders die hun geheimen aan de openbaarheid prijsgeven. Obama was kampioen klokkenluider-vervolger, en Biden wordt nog een tandje erger, zo valt te verwachten. Het is zelfs zeer de vraag of hij de verleiding zal kunnen weerstaan er een heuse ‘reinigingsoperatie‘ van te maken, waarbij ook critici die verder niks met Trump uitstaande hebben het zullen moeten ontgelden, maar Trump zelf, en zijn meest uitgesproken aanhangers, moeten wel voorbereid zijn op ‘pogroms‘.

Lees ook:  Een instortende dollar en de monetaire strategie van China

Biden zelf, en zijn ‘Gevestigde‘ supporters, hebben hoge verwachtingen van zijn presidentschap, en zijn belofte dat hij president wil zijn voor ‘Alle Amerikanen‘. Zijn ‘Gevestigde‘ vrienden leggen dat uit als een olijftak, en een terugkeer naar de tijd van de ‘dialoog‘, maar de Amerikanen die niet op hem gestemd hebben vrezen repressie en vervolging van ‘andersdenkenden‘, zoals onder andere ‘The Daily Beast‘ bepleit. Dat is overigens geen uniek Amerikaanse trend, uiteraard. Er zijn tal van landen waar de ‘Vrijheid van Meningsuiting‘ aan beperkingen onderhevig is. In China is kritiek op de ‘Partij‘ iets waar je geen eer mee inlegt, om het maar vriendelijk te zeggen. En in Nederland wordt nu jacht gemaakt op ‘Baudet-adepten‘ in de ‘Academische Wereld‘. In de hele ‘westerse‘ wereld groeit de roep om jacht te maken op mensen die weigeren te accepteren dat iedere blanke een racist is, of die argumenten aanvoeren tegen het stoken van ‘biomassa‘ om het klimaat te redden, of die er aan twijfelen dat een medemens van twee meter met een grote baard, handen als kolenschoppen, die praat als een bootwerker, whiskey zuipt, sigaren rookt en een ‘snikkel‘ heeft, ook een vrouw kan zijn, afhankelijk van de eigen voorkeur. De trend is om eenieder die daar vraagtekens bij zet voor het gerecht te slepen, waar hij of zij door de ‘Inquisitie‘ kan worden afgedroogd.

Lees ook:  Hoe Donald Trump de marine ruïneerde
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments