Hoe millennials de burn-outgeneratie werden

Hoe millennials de burn-outgeneratie werden

3 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Auteur Anne Helen Petersen over waarom millennials de ergste delen van hun toestand hebben geïnternaliseerd.

“We proberen een solide basis te bouwen op drijfzand.”

Zo beschrijft Anne Helen Petersen, auteur van Can’t Even: How Millennials Became the Burnout Generation , de benarde situatie van de meeste millennials in Amerika. We zijn een generatie die nog nooit enige stabiliteit heeft kunnen vinden, economisch of anderszins. En het is niet alleen omdat we twee financiële crises hebben doorstaan ​​(de Grote Recessie en nu het coronavirus ), hoewel dat er duidelijk deel van uitmaakt. Het is omdat de wereld die we hebben geërfd ons voor een burn-out heeft gemaakt.

Het soort burn-out dat Petersen beschrijft, gaat verder dan louter uitputting, die op zijn minst vluchtig is. Als je echt uitgebrand bent, is er geen ontsnapping mogelijk. Het is wat er gebeurt als je leeft zonder enige marge voor fouten, als je altijd een ongeluk of ziekte verwijderd bent van faillissement of uitzetting. Door zo dicht bij de ondergang te leven, wordt de vreugde uit bijna alles weggenomen, omdat er geen zekerheid of gemoedsrust is.

Volgens Petersen is dit de basisvoorwaarde voor de overgrote meerderheid van millennials – of ze nu in de detailhandel of de gig-economie werken – en het is zo geïnternaliseerd dat de meesten van ons zich nauwelijks een andere manier van leven in de wereld kunnen voorstellen.

Ik nam contact op met Petersen om te praten over millennial burn-out en waarom ze denkt dat het vergelijkbaar is met, maar ook verschilt van de ervaringen van vorige generaties. We bespraken ook de rol van het kapitalisme bij het transformeren van de samenleving, de ineenstorting van de Amerikaanse droom, het onmogelijke dilemma waarmee ouders in deze cultuur worden geconfronteerd, en waarom sociale media alles erger maken.

Een transcriptie van ons gesprek, licht bewerkt voor lengte en duidelijkheid, volgt.

Sean Illing

Je hebt een hoop enquêteonderzoek gedaan voor dit boek en millennials gevraagd om de toestand van hun leven te beschrijven. Wat waren de meest voorkomende klachten of thema’s?

Anne Helen Petersen

Veel verdriet en spijt. Veel mensen van wie ik hoorde, geloofden dat ze de keuzes hadden gemaakt die ze moesten maken, en dat leidde hen naar een zeer onbevredigende plek. Ze hadden vertrouwen in het pad, de maatschappij verzekerde hen dat het de goede weg was, dus gingen ze naar de universiteit en namen schulden af ​​en verwachtten dat het goed zou komen. Of ze volgden een bepaalde carrière en merkten dat ze voortdurend uitgebuit werden en voortdurend achterop bleven. Het eindresultaat daarvan is een soort wanhoop en woede, en dat kwam naar voren in de onderzoeken die ik uitvoerde.

Sean Illing

Waar gaat het over de wereld die millennials bewoond hebben dat burn-out zo wijdverbreid is?

Anne Helen Petersen

Het overkoepelende is precariteit. Precariteit is historisch in verband gebracht met burn-out – zo hebben we het gewoon niet genoemd. We hebben er niet veel aandacht aan besteed omdat het altijd een kleiner percentage van de bevolking was dat ermee te kampen had. Mensen in armoede hebben altijd met burn-out te maken gehad. De burn-out die millennials ervaren, wordt gestructureerd door hoe we omgaan met digitale technologieën en enkele van onze ideeën over werk en de fetisjering van overwerk. Er is een gevoel van instabiliteit dat de economische basisconditie is voor vele, vele millennials, en het wordt versterkt door deze andere componenten van ons leven die het moeilijker maken om afstand te nemen.

Sean Illing

Kun je uitpakken wat je bedoelt met “precariteit” en “burn-out”? Omdat ik denk dat dit voor veel mensen gladde termen zijn.

Anne Helen Petersen

Precarity is de toestand waarin de meeste Amerikanen zich bevinden. Het werkt met de wetenschap dat een grote windstoot (een auto-ongeluk, een ernstige ziekte, een huisbrand, een verloren baan) je in een spiraal naar een bankroet of uitzetting zou kunnen sturen. Het leeft met enorme hoeveelheden schulden en weet niet hoe u die schuld zult betalen als uw inkomstenstroom mislukt. Het heeft geen gezinsleden in [een] financiële positie om u te ondersteunen. Het werkt eigenlijk zonder vangnet.

Burn-out is het gevoel dat je uitputting tegen de muur hebt gestoten, maar dan de muur moet beklimmen en gewoon door moet gaan. Er is geen catharsis, geen blijvende rust, alleen dit achtergrondgezoem van uitputting. Het komt tot uiting in het feit dat je niet in staat bent om het soort beslissingen te nemen dat je eigenlijk wilt nemen – mijn klassieke voorbeeld is dat je zo moe bent, je scrolt gewoon op Instagram in plaats van het boek te lezen dat je legitiem wel wilt lezen – en alles in je het leven vlakt af in één eindeloze, steeds terugkerende to-do-lijst waarvan je het gevoel hebt dat je er doorheen moet, zodat je het volgende op de lijst kunt doen. Dingen die goed, vreugdevol of rustgevend moeten aanvoelen (zoals vakantie!), Voelen gewoon als iets anders om doorheen te komen, want alles is werk en werk is alles.

Sean Illing

Hoe heeft onze relatie met technologie het burn-outprobleem versterkt?

Anne Helen Petersen

Ik denk dat het twee dingen zijn. Een daarvan is dat onze telefoons en onze met wifi uitgeruste laptops het werk mogelijk maken om zich in vrijwel elke hoek van ons leven te verspreiden. We zijn altijd verbonden, altijd bereikbaar. Het is zoveel moeilijker om een ​​bepaalde grens te handhaven.

Het andere ding is dat sociale media – Facebook en Instagram in het bijzonder – en dit idee om je leven en vrije tijd zo te verpakken dat het deel uitmaakt van je persoonlijkheid, of je er nu over nadenkt of niet, veel van ons heeft doen veranderen. in een merk. En het behouden van dat merk is vermoeiend.

Sean Illing

Het soort burn-out dat je beschrijft, is zeker van toepassing op een subgroep van millennials (hoogopgeleide werknemers uit de kenniseconomie, mensen die overal laptops bij zich hebben). Maar denk je dat dit ook geldt voor millennials in de retail- of dienstensector? Is het universeel?

Anne Helen Petersen

Natuurlijk! Burn-out doet zich voor wanneer u wordt gevraagd om meer te doen dan u kunt, en dat blijft u dag in dag uit doen. Het gebeurt wanneer je geen autonomie krijgt in je werk, wanneer je in een bepaalde hoedanigheid wordt bewaakt, wanneer je niet genoeg verdient om financiële zekerheid te vinden, wanneer je elke dag worstelt om kinderopvang of huisvesting te vinden.

Middenklasse of “kenniswerkers” worden vaak geconfronteerd met burn-out door er geld in te gooien – wat niet echt werkt, maar wel enige schijn van stabiliteit geeft. Detailhandelaren die te maken hebben met een gebrek aan ziektekostenverzekering, algoritmegestuurde planning, intimidatie op het werk met weinig verhaal – ze raken opgebrand, hebben geen geld om het probleem aan te pakken en gaan gewoon door. Soms betekent dat dat ze op de eerste hulp terechtkomen, bij handicap, gemeld bij de kinderopvang.

De inzet van burn-out is gewoon zoveel hoger. Ik denk dat het ongelooflijk belangrijk is om daar duidelijk over te zijn – maar ik denk ook dat we nog steeds een woord kunnen gebruiken om te gebaren naar wat er wordt gedeeld tussen dat soort banen, al was het maar om het soort grotere solidariteit te creëren dat zoveel mogelijk mensen doet geloven dat het systeem dat zorgt voor een burn-out in het hele inkomensspectrum, moet veranderen. Ja, mensen uit de middenklasse moeten zich bekommeren om de arbeidsomstandigheden van arme mensen, ook al hebben ze dat zelf niet ervaren. Maar dat vermoeden heeft ons geleid tot waar we nu zijn.

Sean Illing

Elke generatie heeft hiervan een versie gehad, en waarschijnlijk lijkt het elke keer dat het intenser en wijdverspreider is. Je geeft zelfs in het boek toe dat burn-out geen unieke millenniumaandoening is. Dus wat is er met deze wereld en dit moment dat millennial burn-out anders maakt? De digitale technologie is duidelijk nieuw, maar is deze toestand?

Anne Helen Petersen

Veel heeft te maken met timing. Een van de dingen die mensen over millennials hebben gezegd, is dat we pech hebben. Ik vind dat niet leuk omdat het suggereert dat er geen beslissingen zijn genomen die ons pech hebben bezorgd, en dat we gewoon ongelukkig zijn dat we op het verkeerde moment zijn geboren. Het is waar dat millennials van de middelbare school of universiteit afstudeerden in de recessie van 2008 en de nasleep ervan, en dat vertraagde elke vorm van volwassen stabiliteit voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Het beperkte ook ons ​​vermogen om studieleningen af ​​te betalen of geld te sparen voor de toekomst. Er zijn cumulatieve effecten op deze dingen die zich opstapelen en meer instabiliteit veroorzaken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat er gebeurt met Assange zal gebeuren met de rest van ons

Maar de recessie kwam niet uit het niets. We kruisten het meteen na school, en het waren beslissingen van mensen – van wie de meesten geen millennials waren – die ons naar die afgrond brachten. En dan boem, we worden getroffen door een nieuwe golf van onzekerheid met de pandemie, rond de leeftijd dat veel mensen kinderen willen hebben en een gezin willen stichten, en nu worstelen we met de realiteit van het proberen die kinderen te scholen of te vinden kinderopvang. Het dwingt mensen om uit het personeelsbestand te stappen nadat ze hun breekpunt hebben bereikt.

Sean Illing

Millennial burn-out lijkt misschien vreemd of contra-intuïtief voor sommigen, omdat de wereld op zoveel manieren nog nooit zo gemakkelijk of vrijer is geweest, maar de niveaus van angst en depressie blijven toenemen. We hebben meer – meer dingen, meer opties, meer afleidingen – en toch is er nog steeds een latente wanhoop over de wereld. Hoe begrijp je dat?

Anne Helen Petersen

Er is een algemeen Amerikaans idee dat meer altijd beter is, of het nu gaat om meer keuzes of meer winst of meer. Maar er is veel angst die gepaard gaat met het hebben van zoveel keuzes. Ik denk dat de reden waarom sites zoals Wirecutter en aanbevelingssites in het algemeen zo populair zijn, is omdat we zo overweldigd zijn door opties dat we verlamd raken. U wilt de beste keuze maken, de beste beslissing. Je wilt niet blunderen. U wilt op de beste vakantie gaan. U wilt de beste kleuterschool voor uw kinderen kiezen. Enzovoorts. Steeds meer keuzes maken verhoogt de angst.

En er is de realiteit dat het handhaven van een middenklasse leven vandaag gewoon moeilijker is dan in het verleden, wat volgens mij een groot deel is van het burn-outprobleem. Hoe handhaaf ik de stabiliteit van de middenklasse zoals mijn ouders hadden, wanneer daarvoor zoveel meer schulden nodig zijn? Er is een dwang om te blijven lenen en uitgeven om gewoon een fatsoenlijk leven te leiden in een economie die steeds meedogenloosder wordt.

Sean Illing

Dit komt allemaal echt neer op kapitalisme, nietwaar? En niet alleen het economische systeem dat we kapitalisme noemen, maar ook de manier van leven die dat systeem promoot. Aan de ene kant is er het precariteitsprobleem, en dan is er de realiteit dat onze waarde als mens samenhangt met onze waarde als arbeiders, en dat lijkt niet alleen een recept voor een burn-out, maar ook voor een diepe spirituele malaise.

Anne Helen Petersen

Ja, het is zo’n gecompliceerde dynamiek. Ik las dit oude boek uit 1951 van een socioloog die sprak over de Amerikaanse opvatting van werk, die hij zag als het hoogtepunt van een paar idealen. Een daarvan is het idee dat hard werken zonder beloning een bewijs is van diepe deugd, en als je niet zo werkt, internaliseer je een schuldgevoel. Dat is een beetje de hele calvinistische arbeidsethos.

Maar er is nog een andere component, namelijk dit idee dat we moeten doen waar we van houden, wat hij toeschrijft aan de renaissancestijl van ambachtslieden die werkten om kunst te produceren, zelfs als het een wagenwiel is of zoiets, en dat werkt op de een of andere manier. buiten het kapitalisme. En ik denk dat het fijn is om te geloven dat werk goed is en dat inactieve handen onheil maken, of wat dan ook. Het is ook prima om te geloven dat werk voldoening zou moeten geven. Maar het ethos waarin we opereren, zegt dat werk goed is als je het meest op een robot lijkt en geld verdient. Maar daar praten we niet over. We spreken gewoon over werk als ‘goed’.

Sean Illing

George Carlin had een geweldige zin over de Amerikaanse droom. Hij zei: “Ze noemen het een droom omdat je moet slapen om het te geloven”, en dat is waar we het over hebben. Deze fantasie dat als je hard werkt, als je je aanmeldt via het systeem, je stevig staat en een stabiel leven hebt, is gewoon dood. Millennials zijn misschien wel de eerste generatie die dit echt onder ogen ziet, hoewel ik zeker weet dat Gen-X-ers het daar niet mee eens zijn.

Anne Helen Petersen

Ja, nou, en ik denk dat mensen die niet blank waren en uit de middenklasse dat al heel lang wisten, toch? Dat de meritocratie in het hart van de Amerikaanse droom gewoon een leugen was. En nu blanke mensen uit de middenklasse ontdekken dat het een leugen is, is het een consensus van de meerderheid geworden. Natuurlijk hadden we als samenleving eerder op moeten letten. Maar hier zijn we dan.

Sean Illing

Het hoofdstuk over burn-out bij ouderschap raakte me als kersverse vader hard. We hebben een samenleving die is ingericht alsof elk gezin een verzorger heeft die de hele tijd thuis is, maar de realiteit is dat beide ouders in de meeste gezinnen moeten werken en niemand heeft een antwoord op deze scheiding. Dus ouders, vooral moeders, bezwijken gewoon onder het gewicht van onmogelijke verantwoordelijkheden.

Hoe centraal staat dit bij het burn-outprobleem?

Anne Helen Petersen

Het is een enorm onderdeel. Angst voor dit exacte probleem is waarom veel mensen, waaronder ikzelf, afzien van het ouderschap. En ik zal zeggen, er zijn tal van goede redenen waarom mensen zich vrij zouden moeten voelen om ervoor te kiezen geen ouders te zijn, maar bang zijn voor de mentale belasting die op je zal komen te staan, en worstelen met financiële onzekerheid, zou er niet een van moeten zijn. hen. We zouden in een van de meest ontwikkelde landen ter wereld moeten leven – kinderen krijgen zou niet zo moeilijk moeten zijn. We zouden dit gemakkelijker moeten maken. Andere landen hebben het gedaan. Maar dat hebben we niet.

Sean Illing

Laat me je een beetje pushen, want ik denk dat het boek millennials van de haak kan slaan door ze voor te stellen als hulpeloze slachtoffers van krachten van buitenaf. Is het mogelijk dat millennials te gretig de waarden hebben geabsorbeerd die hen gevangen houden, en dat als ze ervoor hadden gekozen om dat te doen, in opstand hadden kunnen komen tegen deze cultuur in plaats van zo hard te werken om te slagen binnen haar parameters?

Anne Helen Petersen

Je weet hoe ideologie werkt. Het is zo moeilijk om terug te dringen tegen iets waarvan je niet beseft dat het een ideologische kracht is. Ik ben opgegroeid in een cultuur die me vertelde om naar de universiteit te gaan en een diploma te halen en te doen waar ik van hou, wat er ook gebeurt. Ik realiseerde me niet dat ik een ideologie koos toen ik die dingen consumeerde. Ik dacht gewoon dat ik deed wat mensen deden. Ik denk dat dat voor de meesten van ons waar is.

We zijn allemaal omringd door media die ons vertellen dat dit de dingen zijn die we moeten doen. Het staat in alle films, met personages die zeggen: “Ik ga naar Stanford, wat er ook voor nodig is.” Of het is in de aanvangstoespraak van Steve Job, die iedereen vertelt om “te doen waar je van houdt, als je niet doet waar je van houdt, stop dan en ga het zoeken.” En veel millennials zadelden zichzelf op met een studentenschuld in de hoop dat het zijn vruchten zou afwerpen.

Toen ik op de universiteit zat, dachten mensen dat het voor de hand lag. Het is een schuld met een lage rente die zichzelf terugbetaalt omdat u in uw toekomst investeert. Dit was het idee van de studentenschuld zoals het werd bedacht in de jaren ’70 en ’80, toen de totale schuldenaantallen zoveel kleiner waren. Maar het collegegeld bleef maar stijgen, de schuldbetalingen bleven stijgen, de arbeidsmarkt bleef verschuiven en de meeste mensen vonden het onmogelijk om onder alle schulden vandaan te komen die ze dachten te moeten verwerven als ze wilden slagen.

Er waren ook problemen met de vergeving van openbare studieleningen die we werden verkocht. Er is ons verteld dat je een carrière kunt beginnen die onderbetaald en onvoldoende middelen krijgt, en dat maakt niet uit, want over 10 jaar zal die schuld verdwijnen. Veel mensen hebben beslissingen genomen met die kennis in de hand. Ze vertrouwden erop dat de programma’s zouden blijven bestaan. Maar zo is het niet gelukt . Het is toch zo’n blank burgerlijk ding uit de middenklasse? We verwachtten dat de regering een belofte zou nakomen en waren verrast toen dat niet gebeurde. Maar een inheems persoon die 16 kilometer bij jou vandaan is opgegroeid, zegt: “Natuurlijk zal de regering hun belofte niet nakomen.” Ze weten dat je niets vertrouwt wat de regering je vertelt.

Sean Illing

Wat is jouw advies aan mensen die het gevoel hebben dat ze de controle over hun eigen leven zijn kwijtgeraakt en nu een soort balans moeten vinden?

Anne Helen Petersen

Ik denk echt dat het een enorme eerste stap is om te kunnen identificeren wat er aan de hand is. Om te herkennen en te zeggen: “Ik wil niet meer dat het zo gaat”, dat is een groot probleem. Veel mensen hebben niet eens de tijd of mentale ruimte om op dat punt te komen. Maar als je daar aankomt, en je wilt analytisch zijn over je leven en het plat neerleggen en zeggen: “Wat is er aan de hand? Waar heb ik dit idee vandaan? Hoe kan ik dit idee van een afstand bekijken en zien dat het niet noodzakelijk waar is, alleen omdat ik het geloofde, of omdat ik het al zo lang doe? ” Omdat je geen Instagram-account hoeft te hebben. U hoeft geen Facebook-account te hebben. Je hoeft niet op Twitter te zijn. U hoeft die e-mail niet om 23.00 uur te beantwoorden. Dat betekent niet dat je met die dingen moet stoppen, maar als je dat voor jezelf kunt verwoorden, kun je het gewoon zien als een keuze die je moet maken.Lees ook:  Babyboomgeneratie krijgt overal de schuld van

Comments

comments