De pionier van de dictatuur

De pionier van de dictatuur

4 december 2020 0 Door Indignatie redactie

China, dat anders niet populair was in het Westen, wordt nu gezien als een model dat de moeite waard is om na te streven in termen van lockdown, surveillance en transhumanisme.

Ineens lijkt iedereen van China te houden. In ieder geval die politici en media voor wie de beperkingen op vrijheidsrechten in Duitsland niet hard genoeg kunnen zijn. De slechtste wereldwijde concurrent op het westelijk halfrond is daar tot nu toe zwaar geslagen. Plots wordt het consequente coronabeleid van de Chinese overheid echter overal geprezen. In ‘s werelds meest bevolkte staat werden voor het eerst lockdowns uitgeprobeerd, waaronder de facto opsluiting van burgers in hun huizen. Dit is waar paniekmodus, maskermode en voortdurende propaganda allemaal begonnen. Leren uit China betekent leren onderdrukken, is het nieuwe motto. De rest van de wereld wordt ook overal “meer Chinees” in termen van totale bewaking, deugdterreur en gedragscontrole. Geloof in de wetenschap en transhumanistische ideeën over superman worden hier gecombineerd met een traditioneel meer collectivistische kijk op de mens. Het land speelt duidelijk een leidende rol in dit mondiale spel dat het einde van vrijheid in scène zet. Deze tekst verscheen voor het eerst onder de titel ‘China and the Great Reset’Democratic Resistance.de .

Vertaald door Erich Brink

Het 50e World Economic Forum (WEF) kwam van 20 tot 24 januari 2020 bijeen in Davos, Zwitserland. Tegelijkertijd, op 23 januari, legde China de eerste lockdown in de menselijke geschiedenis op en begon de wereldwijde lawine van coronavirusrapportage. Slechts een paar dagen later prees de WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus het pad van China als “de weg wijzen”. In de komende maanden heeft bijna elk land ter wereld China gekopieerd. Ondertussen was Klaus Schwab, voorzitter van het WEF, verheugd over de unieke kans op een “Great Reset”, die hij begin juni in Davos voor het publiek uit zijn zak toverde. Elke extra dag van lockdown levert grote technologie, grote farmaceutische bedrijven en veel geld ongelooflijke winsten op. Over toevalligheden en convergentie van belangen in de 21ste eeuw.

6 maart 2020, Wuhan. “Nep, nep, het is allemaal nep!” Het gilt vanuit de wolkenkrabbers in Wuhan als de Chinese vice-president Sun Chunlan en haar delegatie uit Peking de situatie in het gevaarlijke epidemiegebied beoordelen. Het landschap lijkt spookachtig: dystopische apocalyptische sfeer, verlaten straten in het midden van grijze flatgebouwen, alleen de kring van binnenkaders van Xi Jinping beweegt zich voort met versteende gezichten. Dringende kreten van de gevangengenomen burgers van Wuhan doorbreken de stilte: “Nep!” Ze roepen: “Wij protesteren!” En “Formalisme”, vrij vertaald als “Symboolpolitiek!” (1).

Wuhan was ‘s werelds eerste gesloten megastad; 19 miljoen mensen zaten vijf weken opgesloten in hun huizen.

In het grootstedelijk gebied van Hubei is een gedeeltelijke lockdown opgelegd aan 57 miljoen mensen (2). De mensen van Wuhan waren niet enthousiast; De beloofde staatssteun aan de buren was vaak niet uitgekomen. De beelden van mensen die wanhopig schreeuwden vanuit hun wolkenkrabberramen werden zelfs uitgezonden via Chinese staatsmedia, vermoedelijk om de soevereiniteit van het discours over de gebeurtenis te behouden (3). The Guardian meldde ook (4).

Andere video’s van Wuhan gingen echter viraal op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram – let wel, Amerikaanse platforms die in China zijn verboden (5). De wereld was verbaasd over de naar verluidt gelekte video van een “Falling Man”, een staatsfunctionaris die plotseling op straat instortte. Naar verluidt het gevolg van acute coronapneumonie (6).

Boze tongen klaagden natuurlijk dat hij zichzelf opmerkelijk goed had betrapt met zijn handen. In een andere video stapt een man uit een auto en doet zijn masker af. Een speciale eenheid stormt onmiddellijk op hem af, legt van achteren een vlindernet over zijn hoofd en leidt hem met handboeien weg (7). Een troep met beschermende pakken snelt ijverig naar voren en desinfecteert de plaats waar hij stond. Ook video’s van Chinese staatsmedia zoals CCTV gaan viraal, waarin volledig gepantserde schoonmaak- en desinfectievoertuigen binnensteden doorzoeken (8).

Wie zorgde ervoor dat zulke perfect georkestreerde beelden van de Wuhan-epidemie miljoenen keren werden gezien en gedeeld op westerse sociale mediaplatforms? Wie was het gebruik van de wereldwijde paniek van het coronamoordenaarvirus en het verhaal van een succesvolle Chinese pandemische strijd door een harde lockdown zonder weerga in de medische geschiedenis – terwijl buitenlandse journalisten al in februari het land waren uitgezet (9)?

Toen bijna alle landen ter wereld domino-achtige lockdowns oplegden, begon de Amerikaanse advocaat en onderzoeksjournalist Michael P. Senger uit Atlanta begin maart zijn oren te spitsen. Hij vroeg zich af waarom zelfs wanhopig arme landen die bijna geen Covid-gevallen hadden en nauwelijks werden getroffen met een lage gemiddelde leeftijd het Chinese lockdown-model bijna als een sjabloon implementeerden – ondanks het feit dat instortende toeleveringsketens en uitgaansverboden onvermijdelijk honderden miljoenen mensen wereldwijd zou hen op de rand van de hongerdood brengen.

Xi’S wereldwijde China Club: Chinese vrienden, groot en klein

Na uitgebreid onderzoek concludeerde Senger dat we te maken hadden met een grootschalige “informatieoperatie”, een informatieoorlog van de Chinese Communistische Partij (CCP). Senger’s solide inzichten in het reilen en zeilen van de CCP vormen de basis voor dit artikel en vormen naar mijn mening het ontbrekende stukje van de puzzel zonder de huidige situatie in de wereldgemeenschap te begrijpen.

De belangrijkste stelling van Senger in zijn zeer leesbare artikel “China’s Global Lockdown Propaganda” is dat lockdowns geen evidence-based zijn, maar Chinese staatspropaganda in de zin van een griep d’état – een staatsgreep gebaseerd op een virus, met behulp van de export van schadelijke, pseudowetenschappelijke maatregelen (10). De bewijslast die hij hiervoor geeft, is overweldigend. Op zijn Twitter-account (@michaelpsenger) documenteert hij honderden gerenommeerde publicaties, die allemaal aannemelijk een geostrategisch gemotiveerde CCP-nep suggereren.

In een thread met de titel “Open brief aan Xi Jinping” vond Senger 70 “vervalsingen” waarmee China actief was om zijn wereldwijde pandemiebeheer te promoten, waaronder “neppe pandemische respons, nep-infectiegegevens, nepziekenhuizen, nep-WHO-rapporten, neppe WHO-vertegenwoordigers, nep-humanisme, nep-klokkenluider ”om maar een paar punten op de indrukwekkende lijst te noemen (11). In de ogen van Senger spelen “nep-accounts op sociale media”, gewoonlijk “bots” genoemd, een centrale rol.

Bots zijn nepaccounts op sociale media. Deze worden vaak gegenereerd door algoritmen, maar een groeiend aantal ook door echte mensen in arme of totalitaire landen die worden betaald voor propaganda-opmerkingen in het belang van hun klanten.

Begin mei informeerde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken het sociale mediaplatform Twitter over de sterk toegenomen activiteit van Chinese botnetwerken en vroeg hen om 250.000 nepaccounts te verwijderen die als echokamer dienden voor CCP-propaganda en desinformatie. Twitter weigerde de accounts in kwestie te sluiten en beweerde snel dat er geen bewijs van propaganda-activiteit was, maar zal de activiteiten van het netwerk blijven volgen. Twitter staat voor een dilemma: toen het bedrijf in 2018 zelf onderzoek deed naar botactiviteiten, daalde de beurskoers direct.

Er kunnen andere redenen zijn om bewust de andere kant op te kijken: Twitter is een van de digitale bedrijven die financieel profiteren van elke volgende dag van lockdown. Pas nadat het onderwerp grote golven maakte in de media, stapte Twitter in en verwijderde ongeveer 200.000 nepaccounts – een topje van de ijsberg (12).

Studies tonen aan dat de Chinese Communistische Partij het grootste internettrollenleger ter wereld heeft; Al in 2013 waren de schattingen gebaseerd op 500.000 tot twee miljoen echte mensen die beschuldigd werden van de gerichte manipulatie van sociale mediaplatforms in Duitsland en in het buitenland (13). Haar bijnaam is 50 Cent Army, aangezien commentatoren naar verluidt 50 cent (5 yuan) per post krijgen (14).

Vóór Corona lag de focus van dit gigantische digitale huurlingenleger vooral op binnenlandse activiteiten; sinds Corona zijn ze in ongekende mate actief op buitenlandse platforms (15). De CCP heeft een hybride structuur van digitale en menselijke bots. Het voordeel van humane bots – echte mensen die online reacties schrijven – is dat ze op dit moment niet door algoritmen kunnen worden gedetecteerd. Hoewel computergegenereerde bots kunnen worden gedetecteerd door de eigen kunstmatige intelligentie (AI) van het systeem, kunnen handmatig beheerde bots alleen worden gevonden via netwerkanalyses door analisten van sociale media. Als er één ding is in China, is het mankracht, mensen. Met honderden miljoenen posten in de orde van grootte kunnen meningsvormingsprocessen in alle landen van de wereld effectief en voorspelbaar worden gecontroleerd (16).

Toen Italië als eerste land in Europa uitbrak – we herinneren ons de foto’s uit Bergamo – stond China meteen toe met woord en daad – en overspoelde het land niet alleen met ventilatoren, maskers en ontsmettingsmiddelen, maar ook met honderdduizenden sociale media Posts met hartverwarmende hashtags zoals #forzaCinaeItalia ((#voranChinaundItalien)) en #grazieCina (#dankeChina). Volgens Italiaanse digitale media-analisten kwam half maart tot 46,3% van alle Twitter-berichten met deze hashtags, d.w.z. campagneachtige zoekwoorden, van bots (17).

Het collectieve besef dat sociale media in 2020 wemelen van bots van een grote verscheidenheid aan belangengroepen is nog steeds relatief laag in zowel Europa als de VS. Velen hebben misschien eerder gehoord dat Russische bots en het bedrijf Cambridge Analytica een doorslaggevende invloed hadden op de voorlaatste Amerikaanse verkiezingscampagne, maar bijna niemand kan zich het werkelijke aandeel bots op onze sociale media voorstellen. Ook politici en media zijn slecht geïnformeerd over het fenomeen en worden daardoor gemakkelijk het slachtoffer van inlichtingenoperaties. Chinese botlegers werken volgens het principe van Pavloviaanse conditionering: belonen en straffen (18).

In talrijke commentaren op verslagen die in het voorjaar van 2020 uit het niets lijken te verschijnen, werden talloze westerse politici zoals Boris Johnson, of de regeringen van de VS, Zweden en alle anderen die campagne voerden voor kudde-immuniteit, onder morele druk gezet door de Chinese staatsmedia en hun virtuele echokamers; ‘De economie’ is voor hen belangrijker dan het beschermen van hun eigen bevolking (19).

Aan de andere kant wordt de succesvolle koers van China in de pandemie geprezen. In augustus, toen bijna de hele wereld in een gedwongen lockdown-shock verkeerde, zorgden video’s van luidruchtige poolparty’s in Wuhan plotseling wereldwijd voor hernieuwde verbazing. Een zoekopdracht naar “Wuhan Pool Party” resulteert in duizenden inzendingen op YouTube. Beelden die een ongelooflijk bereik bereikten en nu bijna schandalig zijn voor westerse discipelen die afstand nemen van de sociale samenleving (20). Maar bij nader inzien passen deze beelden ook naadloos in een fijngeweven verhaal van culturele superioriteit: kijk hier, we vieren het weer!

De kernboodschap van de CCP-propaganda is altijd dezelfde: China is het enige land ter wereld dat de pandemie perfect beheerst. Het Chinese systeem is superieur. Iedereen die het niet doet zoals China, is onmenselijk.

Met een korte maar harde afsluiting, quarantaine, desinfectie van de binnensteden, sociale afstand, uitgebreide PCR-tests, rigoureuze contacttracering en totale bewaking van alle burgers, gezichtsherkenning, snelle tests en temperatuurmeting bij alle ingangen van openbare gebouwen, zou een ‘insluiting’ en ‘nulwaarde’ kunnen worden bereikt. , dat wil zeggen, een volledige beheersing van het coronavirus. Overheden en politici die in plaats daarvan vertrouwen op infectie of immuniteit voor kuddes zijn amoreel, dicht bij eugenetica en verantwoordelijk voor duizenden vermijdbare sterfgevallen (21).

De berekening van psychologische oorlogsvoering op deze schaal is even eenvoudig als boeiend:

Als je andere landen ertoe brengt hun economieën te laten crashen door langdurige lockdowns, kun je daar producten, bedrijven, industrieën en complete infrastructuren kopen; zelf groeien en anderen laten krimpen – en dat alles zonder direct bloedvergieten.

Tegelijkertijd kun je jezelf presenteren als moreel superieur en je eigen culturele waarden naar de wereld exporteren.

Lees ook:  Contact-tracing apps van grote tech- en overheidscoronavirus zijn gebrekkig

Half november 2020 bevinden de meeste landen ter wereld zich diep in een recessie na maanden van lockdown, terwijl China een groeirecord van 4,9 procent kent (22).

Vragen die bij dit alles rijzen: slapen onze geheime diensten? Hebben de deelnemers aan de pandemische simulatie “Event 201” op 18 september 2019 in New York – de Gates Foundation, het WEF, de ziektebestrijdingsautoriteiten van de VS en China, de Chinese overheid, big money, big pharma, big data – sindsdien gesloten samengevoegd tot een mysterieuze gemeenschap van belangen en lot (23)? Waarom maakten zelfs westerse investeringsmagnaten begin maart reclame voor een lockdown (24)?

Hoe ver reikt de arm van de Chinese Communistische Partij nu tot instellingen als de WHO of het WEF – en vice versa?

Van Davos tot Silicon Valley, CEO’s, managers en transhumanisten prijzen nu de efficiëntie en precisie van het Chinese systeem. De Chinese Communistische Partij breidt al decennia lang haar institutionele invloed in de westerse wereld uit. Ze heeft nu de juiste vrienden en supporters op de juiste plaatsen.

In de coronacrisis fungeert de WHO als een soort schaduwwereldregering en instrument van de lockdown reset apologeten door de overeengekomen pandemieplannen af ​​te dwingen via de gezondheidsautoriteiten van de individuele landen. De door de dictatuur bewezen WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus dankt zijn positie als WHO-directeur aan het stemgewicht van China (25). De ene hand wast de andere: op 30 januari 2020, slechts zes dagen na de lockdown die in Wuhan werd opgelegd, prees hij China’s crisismanagement op de hoogste toon – op een moment dat het nog niet mogelijk was om empirisch te beoordelen of het werkte:

“Zonder de inspanningen van de regering en de vooruitgang die ze hebben geboekt bij het beschermen van hun eigen volk en de mensen van de wereld, zouden we inmiddels veel meer gevallen buiten China hebben gezien – en waarschijnlijk ook doden. De snelheid waarmee China de uitbraak ontdekte, het virus isoleerde, de sequentie van het genoom bepaalde en het deelde met de WHO en de wereld is zeer indrukwekkend en onbeschrijfelijk. Dit geldt ook voor China’s streven naar transparantie en de steun van andere landen. In veel opzichten stelt China feitelijk een nieuwe standaard vast voor het reageren op uitbraken. Dit is niet overdreven ” (26).

Ghebreyesus legde deze verklaring af als een hoge ambtenaar van de WHO; het leest echter als gratis propaganda voor Xi – en andere oude vrienden.

Een van de machtigste vrienden van China in het Westen is Klaus Schwab, die al vijf decennia voorzitter en oprichter is van het jaarlijkse elitekoffiefeest “World Economic Forum” (WEF) in Davos, dat al meer dan dertig jaar nauwe banden heeft met de communistische centrale regering in Peking en met de Chinezen. Universiteiten. Schwab is een uitgesproken transhumanist en China-fanboy.

Sinds 2009 wonen Chinese functionarissen het forum bij: toen premier Wen Jiabao in 2009, Li Keqiang als vice-premier in 2010 en premier in 2015. Honderden Chinese ondernemers spartelen op de forums, waaronder zwaargewichten als Jack Ma, de oprichter van Alibaba of Ren Zhengfei, de oprichter van Huawei. Xi Jinping verscheen voor het eerst op de WEF-top van 2017. Klaus Schwab stelde hem voor aan de door Trump en Brexit geschudde globalistische elite als de redder van de vrije wereldhandel:

“In een wereld die wordt gekenmerkt door grote onzekerheid en vluchtigheid, kijkt de internationale gemeenschap naar China.”

Met een staatsmanachtige benadering opende Xi zijn toespraak met het citaat van Charles Dickens: “Het was de beste tijd, het was de slechtste tijd”, gebaseerd op de wereld na de eerste industriële revolutie: de beste en de slechtste altijd. Volgens Xi leven we nu ook in een wereld van contrasten – de ooit globalistische VS zouden zich terugtrekken in protectionisme, terwijl “de deuren van China wagenwijd open zouden staan” (27).

Klaus Schwab en de “vierde industriële revolutie”

Klaus Schwab heeft ook nauwe persoonlijke banden met China. Zijn zoon Olivier Schwab is getrouwd met een Chinese vrouw en staat sinds 2011 aan het hoofd van het WEF-kantoor in Peking. Het Westen kan tegenwoordig net zo veel van China leren als China van het Westen, aldus Schwab Junior enthousiast over de handelskrant (28).

Schwab Senior vertelde het Chinese nieuwsmagazine “Xinhua News” dat China technologisch op de goede weg is en dat de brede acceptatie en “absorptie” van deze nieuwe technologieën, zoals dronetechnologie, ook cruciaal zijn in het Westen (29). Schwab pleit ook voor een verschuiving van het neoliberalisme naar een soort communistische supernanny-staat, in een groene mantel als lokaas voor goede burgers (30). Hoewel elke burger transparant en onvrij is, wordt hij goed gefinancierd door de staat door middel van digitale omleiding in ruil voor gegevens, de olie van de toekomst.

Klaus Schwab’s droom is om een ​​biometrische, technocratische bewakingsstaat op te zetten naar Chinees model. Hij is de auteur van verschillende boeken en co-auteur van “Covid 19 – The Great Reset”: The Great Reset (31).

Daarin beschrijft hij de coronacrisis als een ongekende kans voor een volledige herstructurering van de wereldeconomie en alle aspecten van sociaal samenleven. Voor de transhumanist Schwab vertegenwoordigt kunstmatige intelligentie het volgende evolutionaire stadium van bewustzijn: hij beschouwt de vulgaire mens met al zijn zwakheden en passies als een soort ‘verouderd model’ van evolutie. In de transhumanistische bijbel “I, Cyborg” zegt de transhumanistische visionair Kevin Warwock het zo:

“Net zoals wij mensen zich hebben afgescheiden van onze neven en nichten van onze chimpansees, zullen cyborgs zich ook scheiden van mensen. Degenen die mens blijven, zullen waarschijnlijk een ondersoort worden. Het zullen de chimpansees van de toekomst zijn ” (32).

Interessant is dat Schwab heel goed weet dat Corona een van de mildste pandemieën van de afgelopen 2000 jaar is (33) – hoe dan ook alleen mogelijk gemaakt door de definitie van de WHO-pandemie in 2009 te veranderen. Toch ziet hij het als een welkome katalysator voor een volledig digitale Transformatie van de samenleving naar zijn beeld, die in zijn ogen allang had moeten plaatsvinden. Wat tot dusverre ontbrak, was een wereldwijde schokgebeurtenis, vrijelijk gebaseerd op Naomi Klein’s “schokdoctrine” (34). Schwab kan zijn enthousiasme voor deze “unieke kans” nauwelijks verbergen:

“Het is ons cruciale moment.” “Veel dingen zullen voor altijd veranderen.” “Er zal een nieuwe wereld ontstaan.” “De sociale onrust veroorzaakt door COVID-19 zal jaren en mogelijk generaties duren.” dingen zullen weer normaal worden. Het korte antwoord is: Nooit. ”(35) Citaten uit: Klaus Schwab & Thierry Malleret: COVID-19 – The Great Reset.

Schwab legt uit:

“In een of andere vorm zullen sociale en fysieke afstandsmaatregelen waarschijnlijk van kracht blijven nadat de pandemie zelf is afgenomen, wat de beslissing van veel bedrijven in verschillende industrieën rechtvaardigt om de automatisering te versnellen. (…) Automatiseringstechnologieën zijn inderdaad bijzonder geschikt voor een wereld waarin mensen niet te dicht bij elkaar kunnen komen of bereid zijn hun interacties te verminderen. Onze mogelijk aanhoudende angst om besmet te raken met een virus (COVID-19 of een ander) zal daarom de niet aflatende opmars van automatisering bespoedigen, vooral in de gebieden die het meest kwetsbaar zijn voor automatisering ” (36).

Klaus Schwab, een echte Dr. Postmoderne Mabuse, die graag poseert in een Darth Vader-kostuum, fantaseert over het opkomende tijdperk van kunstmatige intelligentie: de versmelting van mens en machine, designerbaby’s, designerorganismen, geo-engineering, digitale homeschooling, slimme huizen en steden, in waar alles is verbonden met een alwetende super AI – een volkomen veilige wereld dankzij totale bewaking. Voor Schwab, die zinnen zegt als:

“Een wereld vol drones biedt een wereld vol mogelijkheden” (37), mensen vertegenwoordigen een gezichtsloze bestuurlijke massa.

Hij spreekt van “systeembeheer van het menselijk bestaan”, mogelijk gemaakt door ingebouwde smartphones of slimme tatoeages, die sensorgegevens van het menselijk lichaam naar het internet der dingen kunnen verzenden of kunstmatige indrukken kunnen genereren (38). Of waarom geen slim stof, intelligent stof dat, voorzien van microsensoren, zich kan nestelen in de menselijke darm, zoals Schwab met veel plezier kan melden:

“Slimme stofdeeltjes, microcomputers met antennes, elk kleiner dan een zandkorrel, kunnen zich nu organiseren in de menselijke darm” (39).

Wat klinkt als de megalomane koortsachtige dromen van een psychopaat, is de echte visie van een van de machtigste spelers in de wereldeconomie, de zogenaamde ‘4e Industriële revolutie ”(4IR). De partners in dit project zijn onder meer grote banken, Big Pharma, de vaccinatiealliantie GAVI, verzekeringsmaatschappijen, oliemaatschappijen, adviesbureaus als McKinsey, digitale bedrijven als Microsoft, Facebook en Netflix – en last but not least de Chinese technologiegigant Huawei (40).

Klaus Schwab, geboren in 1938, droomt van een “nieuw normaal” gebaseerd op het Chinese model – een totalitair “systeembeheer van het menselijk bestaan”. Helaas droomt hij deze droom niet alleen.

Xi’S China Club in Duitsland: Old Friends

Voor de Chinese Communistische Partij is Duitsland een van de belangrijkste strategische partners in de eurozone. Met 120 mensen stuurt geen enkel ander land ter wereld zoveel ambassadeurs naar Duitsland als China, en er zijn honderden andere bilaterale contactpunten op federaal niveau. China financiert 19 Confucius Instituten in Duitsland, die officieel de Chinese taal en cultuur zouden moeten promoten, maar onofficieel ook een gerichte invloed hebben op het universitaire discours.

Bovendien onderhoudt de Chinese Communistische Partij in Duitsland al decennia lang een hecht netwerk van lobbyisten. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de SPD Rudolf Scharping, bij de Chinezen bekend als “lao pengyou” – oude vriend – is erg populair. Toen er tijdens de Coronacrisis in Saarland een gebrek aan maskers was, kon Scharping in een mum van tijd een deal sluiten van 600.000 maskers met zijn Chinese vrienden.

In oktober 2019 nodigde hij SPD-staatssecretaris Niels Annen van Buitenlandse Zaken, staatssecretaris Jörg Kukies van Financiën, ex-minister van Buitenlandse Zaken Sigmal Gabriel en een delegatie van hoge Chinese staatsfunctionarissen uit voor een geheime bijeenkomst in het Frankfurt Marriott Hotel (41). Een keer per jaar organiseert Scharping zijn kleine toekomstige Davos, de “Duits-Chinese economische conferentie” (42).

Een opmerkelijk artikel in het tijdschrift Capital, dat inmiddels is verwijderd, merkte op: “Scharpings lobbyen is slechts een klein deel van China’s grote inspanningen om de politieke invloed in Duitsland uit te breiden. Sinds het conflict met de Verenigde Staten tot een hoogtepunt kwam, wordt Duitsland gezien als een belangrijk land om Europeanen naar China te lokken. ‘Het Chinese leiderschap mobiliseert zijn hele netwerk in Duitsland op een niveau dat we nog nooit eerder hebben gezien’, hoort men bezorgd uit veiligheidskringen in Berlijn ‘(43).

Vanaf 22 maart 2020 circuleerde een intern strategiedocument van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken (BMI), getiteld: “Hoe we COVID-19 onder controle kunnen krijgen” (44), in de parlementaire kantoren en in de media.

Lees ook:  De president en zijn klokkenluider

Het document was beschikbaar voor bondskanselier Merkel, minister van Volksgezondheid Jens Spahn, minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer, verschillende leden van de Bondsdag, alle grote mediahuizen zoals Tagesschau, WDR, Spiegel, Süddeutsche en Taz, die er op een zeer selectieve manier en met opmerkelijk zwakke bronkritiek over berichtten. (45).

Nadat het federale ministerie van Binnenlandse Zaken had geweigerd de krant vrij te geven aan het publiek in overeenstemming met de wet op de persvrijheid of vrijheid van informatie, werd deze op 1 april 2020 door FragDenStaat gelekt (46). Arne Semsrott van FragdenStaat reageerde als volgt op de aanpak van de andere mediahuizen:

“Terwijl tagesschau.de zich concentreerde op instructies om meer te testen, beschreef Spiegel eerst het worstcasescenario uit de krant, volgens welke er meer dan een miljoen doden zouden vallen. De Taz noemde ook voorstellen om de communicatiestrategie te wijzigen ” (47).

Het 17 pagina’s tellende document is het resultaat van een achtkoppige “COVID-19 Taskforce” die op 18 maart in opdracht van Horst Seehofer werd gemaakt en op 19 maart door zijn staatssecretaris Markus Kerber in een haast onder volledig ondoorzichtige omstandigheden in elkaar werd gezet (48 ). De auteurs kregen waarschijnlijk een “telefoontje” van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zowel de heer Seehofer als de heer Kerber, beiden niet erg jong meer, hadden in het verleden zelf ernstige (andere) virale ziekten overleefd, waaronder myocarditis en ziekenhuisopname. Zoals Kerber aan ZeitOnline meldde, nemen beide het virusprobleem serieus (49).

Welke epidemiologische competenties de auteurs van de door Kerber geselecteerde paper met zich meebrachten voor deze gigantische taak op het gebied van gezondheidsbeleid, kunnen vanuit de academische achtergrond niet duidelijk worden vastgesteld. Te oordelen naar de samenstelling van de experts, is het zeker niet onze gezondheid die moet worden gered, maar de economie: er zijn geen epidemiologen of staatsvirologen, maar vijf economen, een socioloog, een politicoloog, een taalkundige: de laatste zijn beide experts in China (50).

Het document, dat al snel het ‘paniekpapier’ werd genoemd, maakte furore: het stelt dat het relatief lage sterftecijfer van COVID-19 alleen niet voldoende zou zijn om de bevolking over te halen drastische maatregelen te nemen – om het ‘gewenste schokeffect’ te bereiken, zou er een nodig zijn gerichte activering van de oerangst om dood te gaan, vooral voor verstikking:

“1) Veel ernstig zieke mensen worden door hun familieleden naar het ziekenhuis gebracht, maar hebben zich afgewend en sterven thuis snakkend naar adem. Stikken of niet genoeg lucht krijgen is voor iedereen een primaire angst. Hetzelfde geldt voor de situatie waarin u niets kunt doen om dierbaren te helpen die in levensgevaar verkeren. De beelden uit Italië zijn verontrustend.

2) Het is onwaarschijnlijk dat kinderen onder de epidemie zullen lijden: fout. Kinderen raken gemakkelijk besmet, zelfs met uitreisbeperkingen, bijvoorbeeld met de kinderen van de buren. Wanneer ze bijvoorbeeld hun ouders besmetten en een van hen thuis doodgaat van pijn en ze het gevoel hebben dat ze de schuld hebben van het vergeten hun handen te wassen na het spelen, is dit het ergste dat een kind ooit zal meemaken. kan “ (51).

De auteur van die regels heeft zijn eigen Twitter-account en heeft ze daar publiekelijk erkend (52). Zijn naam is Otto Kölbl, afhankelijk van de fonetiek ook Kolbl, een onopvallende Germanist uit Lausanne die tot dusver nog niets heeft gepubliceerd dat het vermelden waard is. Volgens zijn eigen verklaringen doet hij sinds 2007 onderzoek naar de “sociaaleconomische ontwikkeling in China en vergeleken met andere ontwikkelingslanden, evenals hun vertegenwoordiging in de westerse media”.

Chinese lobbyisten in de “Covid-19 Task Force”: Otto KöLbl, Maximilian Mayer en Das Bmi-Panikpapier

Van 2005 tot 2006 was hij taalleraar aan de Northwestern Polytechnical University in Xi’an, China (53). Hij woont nu weer in Zwitserland en runt een blog met de naam “rainbowbuilders.org”, waarin hij Hong Kong beschrijft als “parasitair” (54) en prijst de voorbeeldige ontwikkeling van Tibet door China (55).

Kölbl kan worden omschreven als een Chinese propagandist; hij wordt hiervoor misschien niet financieel beloond, maar hij vertegenwoordigt duidelijk het perspectief van China op de wereld, die intern absoluut blind is voor mensenrechtenkwesties. Hij neemt ook een problematisch standpunt in over evidence-based medicine en wetenschap. In een YouTube-interview ontkende hij de competentie van de wetenschap in de Corona-crisis:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Met deze COVID-19-crisis in gedachten, moet men beginnen met niet naar de wetenschap te luisteren om de juiste beslissingen te nemen” (56).

In plaats daarvan leer ik liever van China en Azië in het algemeen, volgens Kölbl’s verhaal maandenlang op Twitter.

Naast Otto Kölbl, Dr. Maximilian Mayer, een andere China-expert, co-auteur van het paniekpapier. Zijn expertise in China valt niet te ontkennen, zijn lijst met publicaties is lang. Hij doceerde aan de Universiteit van Nottingham in China en is sinds Corona (57) teruggekeerd naar de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen van Bonn als junior professor voor internationale betrekkingen en mondiaal technologiebeleid. De enige vraag is wat de politicoloog met een focus op China ineens verandert in een expert op het gebied van een “epidemische situatie van nationaal belang”.

Twee dagen voordat hij aan paniekpapier begon te werken, op 17 maart 2020, zei hij in een Phoenix-interview:

“Het sluiten van de lockdown en de grenzen is niet genoeg om de epidemie in te dammen. (…). Je kunt al zeggen dat dit een soort nieuwe wereldwijde pandemieorde is, en China loopt hierin voorop. Bestel heel duidelijk. (…) In Duitsland moet men zich zeer snel afkeren van de besmettingsaanpak en focussen op inperking. (…) Vanuit mijn oogpunt zou het belangrijkste wat je nu moet doen, zijn om het testen enorm uit te breiden. En dat is niet genoeg. Er is een compact systeem nodig, dat kunnen we leren van Azië, wat testen verbindt met het zoeken naar contact en het isoleren van alle besmette mensen. Deze quarantaine, die we dan moeten invoeren, zal levens redden. Het is een soort burgerplicht ” (58).

Of het optreden van Phoenix hem de baan bij de taskforce bezorgde of zijn eerdere advieswerk voor de BMI?

Otto Kölbl en Maximilian Mayer, de twee China-experts, kenden elkaar al voor de taskforce. Op 4 maart, kort voor de lockdown in Duitsland, publiceerden ze een gezamenlijke paper met de titel: “Leren van Wuhan – er is geen alternatief voor de insluiting van COVID-19” / “Leren van Wuhan – er is geen alternatief voor één Bevat COVID-19 “(59).

Ze schetsten er horrorscenario’s in, mocht er geen rigoureuze contactopsporing en isolatie van “geïnfecteerden” plaatsvinden. “Falen is geen optie”, falen is geen optie, anders vallen er “miljoenen doden”. Wie of wat motiveert een taalkundige en een politicoloog eigenlijk om zulke gewaagde, ongerelateerde voorspellingen te doen?

Een vraag die rijst met het oog op dergelijke personeelsbeslissingen van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken is: hebben Chinese lobbyisten speciale vaardigheden in het bestrijden van “Chinese” pandemieën? Te midden van een “epidemie van nationale omvang” plaatste staatssecretaris Markus Kerber opzettelijk experts over het Chinese gezondheidssysteem in de BMI, waar ze ons binnenlands beleid mochten helpen vormgeven zonder enige epidemiologische expertise en zonder enig democratisch mandaat. Het valt nog te vrezen dat ze gewend waren “te leren van Azië”, zoals Mayer aanbeveelt in zijn Phoenix-interview (60).

Een verwijzing naar de theoretische basis van de panieknota wordt verschaft door een best-case scenario genaamd “Hammer and Dance” – wat bedoeld wordt is een korte lockdown en vervolgens surveillance. De auteurs van het strategiedocument citeren geen enkele wetenschappelijke bron voor dit concept – zoals Michael Senger opmerkte, komt echter alleen het gelijknamige artikel “Hammer and Dance” van manager en hobbystatisticus Tomas Pueyo, dat op 19 maart 2020 viraal ging in de Engelssprekende wereld, in twijfel. in de ad-hocperiode van de BMI-paper (19-22 maart) (61).

Tijd was van essentieel belang – een nieuwe publicatie uit Engelssprekende landen om mogelijke “scenario’s” te modelleren was zeker erg nuttig.

Het probleem hierbij is: Pueyo is geen viroloog, laat staan ​​een wetenschapper. Senger kon via trendanalyse van Google bewijzen dat het paar termen “hamer en dans” geen voorgeschiedenis heeft in de strijd tegen pandemieën en dat Pueyo het “uit het niets” heeft gecreëerd, vrijwel uit het niets (62). Bovendien beweerde Pueyo in zijn artikel dat een lockdown van een paar weken het enige was dat effectief miljoenen doden kon helpen voorkomen.

Zoals SZ-journalist Christian Endt bekritiseerde, was dit gebaseerd op een verkeerde voorstelling van zaken van de Ferguson-studie door het Imperial College of London, waarin werd uitgegaan van “verscheidene maanden van strenge beperkingen” voordat een lockdown effectief zou zijn (63). De algehele effectiviteit van lockdowns die door de Ferguson-studie worden beweerd, is sindsdien weerlegd door John Ioannidis, ‘s werelds meest geciteerde wetenschapper, epidemioloog en statisticus (64). Tijdens een bezoek van Xi Jinping in 2015 beschreef het Imperial College of London zichzelf als “China’s beste academische partner ter wereld” (65) – en kan daarom zonder twijfel worden beschouwd als een tak van de CCP.

Tot op de dag van vandaag vertegenwoordigen de niet-evidence-based, CCP-geïnspireerde beweringen van de paniekkrant – inclusief symptoomvrije transmissie, lockdown, sociale distantie en “kinderen als drijvende krachten achter de pandemie” – de algemene mening die in de media wordt gepropageerd. De paper sluit af met de woorden:

“Alleen met sociale cohesie en onderlinge afstand tot elkaar kan deze crisis niet alleen met weinig schade worden overwonnen, maar ook toekomstgericht zijn voor een nieuwe relatie tussen samenleving en staat.”

Aha. Elders is er de papierloze toegevoegde stelling:

“Om het testen sneller en efficiënter te maken, is het gebruik van big data en locatietracering op de lange termijn onvermijdelijk” (66).

De termen zijn vetgedrukt – bijen verzamelen van klant en bewakingsfan Horst Seehofer?

Wat opvalt aan de verstrengeling van belangen van alle spelers rond COVID-19, is het vertrouwen op het concept van “bioveiligheid”.

Sinds 2003 wordt wereldwijd een nieuw paradigma gepromoot met de naam “bioveiligheid”, de versmelting van geneeskunde, kunstmatige intelligentie en het leger, om een ​​vermeend groeiende wereldwijde dreiging van pandemieën of biologische wapens af te weren (67).

De Chinese term voor ‘bioveiligheid’ is Fangkong (Chin. = Netheid, veiligheid) – een ideologie waarmee Xi Jinping zowel het interne Chinese surveillancetotalitarisme, de onderdrukking van de democratiebeweging in Hongkong als de ‘zuivering’ van de Oeigoeren van ‘besmetting door terroristische ideeën’ “Gerechtvaardigd in heropvoedingskampen (68).

Een militarisering en fascisering van de gezondheidssector werd ook al lang voor Corona waargenomen in ons land:

Tijdens het valse alarm H1N1 varkensgriep in 2009 werd generaal van de strijdkrachten Hans-Ulrich Holtherm opgeroepen voor het federale ministerie van Volksgezondheid (BMG). Wat een toeval: net op tijd voor Corona, op 17 februari 2020, werd dezelfde generaal door minister van Volksgezondheid Jens Spahn opnieuw aangesteld als hoofd van de BMG-afdeling “Gezondheidsbescherming” (69).

De implementatie van bioveiligheid in Duitsland is in volle gang sinds Corona en generaal Holtherm: de inzet van Bundeswehr-soldaten bij de gezondheidsautoriteiten (70), de geplande toediening van het coronavaccin op 60 militair beveiligde, voorheen geheime ‘locaties’ (71), de Corona- Tracking-app, gedwongen tests en quarantaine- of maskerscanners bij ziekenhuisingangen (72). De dreiging van “segregatie” van kinderen van hun families in quarantainecentra in opdracht van de gezondheidsautoriteiten vormt een triest hoogtepunt van deze zorgwekkende ontwikkeling (73).

Lees ook:  Baudet beschouwt zichzelf als dé politieke en intellectuele erfgenaam van Pim Fortuyn

In de Corona-crisis vragen velen zich af waarom de landen van de wereld zo synchroon handelen, alsof ze al onder leiding stonden van een onzichtbare Corona-wereldregering. Tijdens de onverbiddelijke opkomst van China en het verval van de VS zijn er allang nieuwe transnationale machtskartels uit het uitstervende rijk ontstaan: big data, big pharma en big money.

Het is opmerkelijk dat ze zich tijdens de Corona-crisis in een historisch unieke samenloop van belangen met China bevinden; “Blijf thuis!”, Sociale distantiëring, de kannibalisatie van de middenklasse, de “reset” van het instortende wereldeconomische systeem en de daarmee samenhangende, historisch ongekende verschuiving van kapitaal van onder naar boven komen allemaal ten goede.

De imperiale aspiraties van China en westerse corporate globalisten zijn momenteel niet in tegenspraak met elkaar, zolang iedereen zijn deel van de taart krijgt. China promoot wereldwijd lockdowns om zijn tegenstanders economisch te verzwakken en zijn eigen culturele model te exporteren.

De transhumanisten en globalisten rond het WEF plannen de volledige herstructurering van de wereldeconomie van neoliberaal, hulpbronnenintensief turbokapitalisme naar een geplande economie-digitale surveillancestaat voor hun voordeel onder het kader van “Great Reset”. De WHO en China-lobbyist Tedros Adhanom Ghebreyesus, die China’s lockdown-propaganda verkopen als wetenschappelijk bewezen bevindingen, dienen als een onopvallend overgangsinstrument. Deze voorheen ongeziene convergentie van belangen leidt tot de absurde stabiliteit van een ‘nieuw normaal’, dat al in zijn eerste manifestaties duidelijk totalitair-fascistische trekken vertoont. Alle landen lijken daarbij steeds meer op China te gaan lijken.

China heeft Duitsland ingehaald als wereldkampioen export sinds 2009 (74), in de ranglijst van de grootste economie in bbp per hoofd van de bevolking liggen ze slechts 25 procent achter op de VS (75), in termen van absolute omzet liggen ze al lang voor. Xi Jinping, die het systeem van Mao bewonderde maar het “te chaotisch” vond – maakt er geen geheim van dat hij aanspraken op wereldheerschappij nastreeft (76). Wat China tot nu toe ontbrak, is culturele hegemonie. Ze zouden het moeilijk hebben gehad met een Chinees Hollywood – met de export van hun hygiëne- en bewakingsregime hebben ze momenteel goede kansen.

Mensen als Klaus Schwab of Xi Jinping willen dat we geloven dat de overgang naar een technocratische surveillance-dystopie à la China onvermijdelijk is, net als een natuurwet. Dit is niet het geval. Technologie is zo goed of slecht als de mensen die het ontwikkelen en gebruiken. Kunstmatige intelligentie heeft het potentieel voor een grote zegen en een ongelooflijke vloek. Als zeer machtige mannen proberen we ons ervan te overtuigen dat er geen alternatief is voor hun vreugdeloze, totalitaire wereldontwerpen – uiteindelijk zijn het alleen maar oude mannen met een uitgesproken behoefte aan grootsheid (77) – en een fascistische ideologie bij hen. Laten we ze geen kans geven.


Noot voor de redactie: Deze tekst werd voor het eerst gepubliceerd onder de titel “China and the Great Reset” op democratic resistance.de .


Bronnen en opmerkingen:

(1) Kuo, Lily: ›Fake, Fake‹: senior Chinese leider lastiggevallen door bewoners tijdens bezoek aan coronavirusstad. In: The Guardian. https://www.theguardian.com/ world / 2020 / mar / 06 / fake-fake-senior-chineseleader-heckled-by-resi- dents-on-visit-to-coronavirus-epicenter (6 maart 2020)
(2 ) Baker, Sinead: China breidde zijn Wuhan-coronavirus-quarantaine uit naar nog 2 steden, waardoor 19 miljoen mensen werden afgesneden in een ongekende poging om de uitbraak te stoppen. In: Business Insider. ( https://www.businessinsider.com/ china-wuhan-coronavirus-quarantine-extended-cities-cut-off- 2020-1? r = – DE & IR = T (23.01.2020)
(3) Global Times News Tweet: https://twitter.com/globaltimesnews/status/1235770706765451264 6 maart 2020
(4) Kuo, Lily: ›Fake, Fake‹: senior Chinese leider lastiggevallen door bewoners tijdens bezoek aan coronavirusstad. In: The Guardian. https://www.theguardian.com/ world / 2020 / mar / 06 / neppe-nep-senior-chineseleader-gehackt-door-bewoners-op-bezoek-aan-coronavirus-epicentrum (6 maart 2020)
(5 ) Een generatie groeit op in China zonder Facebook, Twitter, Instagram en Co. In: The Guardian. https://www.nytimes.com/2018/08/06/technology/china-generation-blocked-internet.html
(6) Tweet: https://www.youtube.com/watch?v=E4xn0nk6NXQ
(7) Tweet: https://twitter.com/1nfodaily/status/1232719653983617026
(8) Tweet: https://twitter.com/manisha_kataki/status/1238007207700180992
(9) Graham Harrison & Kuo: China verdrijft WSJ-journalisten over ›kwaadaardige ‘coronavirus-column. In: The Guardian. https://www.theguardian.com/ world / 2020 / feb / 19 / china-bars-wall-street-journalreporters-over-deroga- tory-column (19 februari 2020)
(10) Senger, Michael P.: China Wereldwijde Lockdown Propaganda-campagne. Binnen het gebruik van sociale-mediabots en andere desinformatie-tactieken door de CCP om haar eigen reactie op de coronaviruspandemie te promoten en haar critici aan te vallen. In. Tablet Mag https://www.tabletmag.com/sections/news/articles/ china-covid-lockdown-propaganda (15-09-2020)
(11) Michael P. Senger, Twitter-thread 70 Fakes rond Chin
als pandemische reactie: https://twitter.com/MichaelPSenger/status/1307849676834603009
(12) Shinkman, Paul D.: De regering voert ruzie met Twitter over beweringen dat China Coronavirus exploiteert.In: USNews. https://www.usnews.com/ news / national-news / Articles / 2020-0511 / government-vetes-with-twit- ter-over-claims-china-is-exploiting-coronavirus (05/11/2020)
(13 ) King et al (2017): hoe de Chinese overheid posts op sociale media fabriceert voor strategische afleiding, niet voor geëngageerde argumenten. In: Harvard Press. https://gking.harvard.edu/files/gking/files/50c.pdf?m=1463587807
(14) Phillipp, Joshua: Uit gelekte e-mails blijkt dat het Chinese regime
500.000 internettrollen in dienst heeft. In: E poch T imes https://www.theepochtimes.com/leaked-emails-show-chinese-regime-employs- 500000-internet-trolls_1142634.html (15.12.2014)
(15) Kao, Jeff & Mia Shuang Li (26 maart 2020): hoe China een Twitter-propagandamachine bouwde en deze vervolgens losliet op het Coronavirus. In: ProPublica https: // www.propublica.org/article/how-china-built-atwitter-propaganda-ma- chine-then-let-it-loose-on-coronavirus
(16) Silverman et al: Desinformation for Hire . Hoe een nieuw soort ‘PR-bedrijven’ verkoopt, leest online. https://www.buzzfeednews.com/article/craigsilverman/disinformation-for-hire-black-pr-firms (01/06/2020)
(17) https://formiche.net/2020/03/china-unleashed-twitter -bots-covid19-propaganda-italie /
(18) Zhong et al: Achter de Twitter-campagne van China, een duister ondersteunend refrein. In: NY Times https://www.nytimes.com/2020/06/08/technology/china-twitter-disinformation.html(
8 juni 2020 ) (19) Tengjun, Zhang: Amerikaanse politieke elites proberen de economie te redden vóór het leven van mensen. In: Global
Times China. https://www.globaltimes.cn/content/1184026.shtml (28 maart 2020)
20 Het hoogtepunt van Chinese propaganda: https://www.youtube.com/watch?- v = ot4LwLDiRHE & feature = youtu.be
(21) Molter, Vanessa & Renee Diresta: Pandemics & propaganda: How Chinese State Media creëert en propageert CCP-coronavirusverhalen. In: Herziening van verkeerde informatie. https://misinforeview.hks.harvard.edu/article/ pandemics-propaganda-how-chinese-state-mediacreates-and-propaga- tes-ccp-coronavirus-narratives / (08.06.2020)
(22) Glavin, Terry: de coronaviruspandemie is de doorbraak waarop Xi Jinping heeft gewacht. In: Macleans. https://www.macleans.ca/opinion/ the-coronavirus-pandemie-is-the-breakthrough-xijinping-has been-wacht-for-and-hes-making-his-move / (3 april 2020)
(23) Evenement 201: https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/videos . html
(24) Goldmann, David: Bill Ackman: Zet de economie een maand stil. In: CNN Business. https://edition.cnn.com/2020/03/26/investing/bill-ackman-coronavirus/ index.html (26 maart 2020)
(25) Rudin, Stacey: wat zit er achter de Lockdown Mixed Messaging van de WHO . In: American Institute for Economic Research (AIER). https: // www. aier.org/article/whats-behind-the-whos-lockdownmixed-messaging/ (14.10.2020)
(26) Tweet 30.01.2020 Tedros Adhanom Ghebreyesus: https://twitter.com/ WHO / status / 1222967082733559808
(27) Stone Fish, Isaac: A Communist Party Man in Davos. Xi Jinping probeert de kapitalistische elite te charmeren. In: The Atlantic. https://www.theatlantic.com/ international / archive / 2017/01 / china-davos-xijinping-trump-globalizati- on / 513521 / (18 januari 2017)
(28) Barmettler, Stefan: het Westen kan veel doen vanuit China leren. In: Handelszeitung. https://www.handelszeitung.ch/unternehmen/der-westenkann-von-china-viel-lernen-728165 (21 januari 2015)
(29) Xinhua News Interview met Schwab: https://www.facebook.com/XinhuaNewsAgency / videos / 2117025475228662 / (17.09.2018)
(30) Klaus Schwab ‹s visie op een post-COVID-wereld en hoe de economie kan samenwerken met de natuur – The Great Reset-podcast. https: //www.weforum . org / agenda / 2020/07 / klaus-schwab-nature-jobsgreat-reset-podcast / (17.07.2020)
(31) Di Caro, Beatrice: Covid 19: The Great Reset. https: //www.weforum . org / agenda / 2020/07 / covid19-the-great-reset / (14.07.2020)
(32) Kevin Warwick (2002): I, Cyborg. London: Century, p. 4
(33) Schwab, Klaus & Thierry Malleret (2020): Covid-19: The Great Reset. 34 Naomi Klein: The Shock Doctrine. De opkomst van het rampkapitalisme. Penguin, 2008. https://www.buch7.de/produkt/the-shock-doctrine-nao- mi-klein / 105361137? Ean = 9780141024530
(35) Schwab, Klaus & Thierry Malleret (2020): Covid-19: The Great Reset.
(36) ibid.
(37) Schwab, Klaus: Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
(38) ibid.
(39) ibid.
(40) Deelnemerslijst 4IR: https://www.weforum.org/centre-for-the-fourth-industrial-revolution/
(41) Propaganda Beijing’s German China Club. In: Personal Financial. Oorspronkelijk artikel in “Hoofdstad” werd meestal verwijderd. https://personal-financial.com/2020/08/09/propaganda-beijings-german-china- club /? – feed_id = 33014 & unique_id = 5f2fff4f1508b (08/09/2020)
(42) Duits-Chinese economische conferentie : https: / /bri-rsbk.de/de/
(43) De Duitse China Club van Peking. In: The World News. Oorspronkelijk artikel in “Capital” is
verwijderd. https://theworldnews.net/de-news/pekings-deutscher-china-club
(44) Knobbe, Martin: Vertrouwelijk overheidsonderzoek beschrijft coronascenario’s voor Duitsland. https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ corona-in-deutschland-vertrouwelijk-regierungsstudiebeschritten-different-scenarios-a-1cafaac1-3932-434d-b4de-2f63bce0315d (27.03.2020) 45 Charisius, Hanno , Georg Mascolo en Nicholas Richter: Ministerie van Binnenlandse Zaken dringt aan op massale uitbreiding van coronatests. In: Süddeutsche: https://www.sueddeutsche.de/politik/coronavirus- tests-strategie-1.4858950 (27 maart 2020)
(46) Coronastrategie van het ministerie van Binnenlandse Zaken: als je gevaar wilt afwenden, moet je het weten. https://fragdenstaat.de/blog/2020/04/01/strategypapier-des-innenministeriums-corona-szenarien/ (04/01/2020)
(47) ibid.
(48) Brost, Marc: dicht bij het hart. In: Zeitonline. https://www.zeit.de/2020/15/horst-seehofer-corona-krise-innenministerium (01/04/2020) 49 ibid.
(50) Lijst van auteurs in de BMI-paper: https://clubderklarenworte.de/wp-content/uploads/2020/06/BMI-Dokument-incl.-Autoren.pdf
(51) Hoe we COVID-19 onder controle kunnen krijgen. In: BMI-Bund. https: // www.bmi.bund.de/SharedDocs/downloads/DE/veroeffnahmungen/2020/corona/szenarienpap ier-covid-19.html (28 april 2020)
(52) Otto Kolbl Tweet: Auteur van de regels over schuldgevoelens bij kinderen: https://twitter.com/OttoKolbl/status/1294207801791741952?s=20 (14/08/2020)
(53) Otto Kolbl / Otto Kölbl https: // www .unil.ch / all / fr / home / menuinst / mitarbeitende -1 / geassocieerd-mitarbeitende / kolbl-otto.html
(54) Kolbl, Otto: HongKong – een extreem voorbeeld van parasitaire ontwikkeling http://rainbowbuilders.org/china -ontwikkeling / hong-kong-economie
(55) Kolbl, Otto: Hebben Tibetanen geprofiteerd van de recente economische ontwikkeling ?? http://rainbowbuilders.org/tibet-development/tibet-development-aid
(56) Interview met Otto Kölbl over de bestrijding van het virus in Duitsland: https: // www.youtube.com/watch?v=nYcq0et0EMg&t=1929s
(57) Over Dr. Maximilian Mayer https: //www.politik-soziologie.uni-bonn . de / de / personal / jun.-prof.-maximilian-mayer
(58) Prof. Dr. Maximilian Mayer in een interview bij Phoenix https: // www . youtube.com/watch?v=m-vZLITbLrM (
17 maart 2020 ) (59) Kolbl, Otto & Maximilian Mayer (2020): Learning from Wuhan – er is geen alternatief voor de insluiting van COVID-19 in: Researchgate. https://www.researchgate.net/publication/339721905_Learning_from_Wu- han
 _there_is_no_Alternative_to_the_Containment_of_COVID-19 (2020/03/04)
(60) Prof. Dr. Maximilian Mayer in een interview bij Phoenix https: // www . youtube.com/watch?v=m-vZLITbLrM (17 maart 2020)
(61) Pueyo, Tomas: Coronavirus: The Hammer and the Dance. Hoe de komende 18 maanden eruit kunnen zien als leiders tijd voor ons kopen. In: gemiddeld. https://tomaspueyo.medium.com/coronavirus-thehammer-and-the-dance-be9337092b56 (19 maart 2020)
(62) Michael P.Senger Google-trendanalyse: https://trends.google.com/ trends / Explore? date = all & q =% 22hammer% 20 en% 20the% 20dance% 22 https://trends.google.com/trends/explore?date=all&q=%22hammer%20 en% 20dance% 22
(63) Christian Endt zur Problemen met het Pueyo-artikel: https://threadreaderapp.com/thread/1243440638386995200.html
(64) Vincent, Chin, John Ioannidis, Martin Tanner, Sally Cripps: effecten van niet-farmaceutische interventies op COVID-19: A Tale of Three Modellen. Doi:https://doi.org/10.1101/2020.07.22.20160341 https: //www.medrxiv . org / content / 10.1101 / 2020.07.22.20160341v2
(65) Scheuber, Andrew: Chinese president ziet academische partnerschappen tussen VK en China bij Imperial. Imperial College London. https: //www.imperial . ac.uk/news/168497/chinese-president-sees-ukchina-academic-partners- hips / (21 mei 2015)
(66) Hoe we COVID-19 onder controle krijgen. In: BMI-Bund. https: // www.bmi.bund.de/SharedDocs/downloads/DE/veroeffnahmungen/2020/corona/szenarienpa pier-covid-19.html (28 april 2020)
(67) Schreyer, Paul: Kroniek van een aangekondigde crisis. Westend Verlag, 2020, pagina 34
(68) Senger, Michael P.: China’s Global Lockdown Propaganda Campaign. Binnen het gebruik van sociale-mediabots en andere desinformatie-tactieken door de CCP om haar eigen reactie op de coronaviruspandemie te promoten en haar critici aan te vallen. In: Tablet Mag.
(69) BMG benoemt de Bundeswehr-generaal tot hoofd van de afdeling gezondheidsbescherming. In: Ärzteblatt. https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/109585/ BMG-beruft-Bundeswehrgeneral-als-Leiter-der- der-Gesundheitschutz. (21.02.2020)
(70) Bundeswehr-soldaten ingezet op elke tweede gezondheidsafdeling. https://www.spiegel.de/politik/deutschland/corona-krise-bundeswehr-solda-ten-in -eval-second-health-office-in loondienst-a-f63a8b6e-328b-4a41- ae2f-1016bc7c5298 (01.11.2020)
(7 1) Petersen, Lars: De voorbereidingen voor coronavaccinaties zijn in volle gang: de Bundeswehr gaat vaccin leveren aan 60 geheime locaties in het hele land. In: Business Insider. https://www.businessinsider.de/politik/deutschland/ voorbereidingen-voor-corona-vaccinaties-run-federale-strijdkrachten-zouden-vaccin-levering-landelijk-naar-60-geheime-locaties-leveren-c / (09.11.2020)
( 72) Persbericht Helios: Maskerscanner in alle klinieken https: // www . helios-gesundheit.de/unternehmen/aktuelles/pressemitteilungen/detail/ news / heliosfuehrt-maskenscanner-in-allen-Kliniken-ein / (14.10.2020)
(73) Lange, Stefan: Kantoren bedreigen ouders in brieven met opvang
de) r Kinderen https://www.augsburger-allgemeine.de/politik/Aemter-drohen-Eltern-in-Briefen-mit-Inobhutnahme-der-Kinder-id58496726.html (07.11.2020)
(74) China, jij bent Duitsland. In: Süddeutsche. https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/exportweltmeister-china-du-bist-deutschland-1.62753 (17.05.2010)
(75) Beauchamp, Chris: de 10 grootste economieën ter wereld. In: https://www.ig.com/de/trading-strategien/10-groesste-volkswirtschaften-der-welt-190711 (31 juli 2019)
(76) Su, Alice: Dreams of a Red Emperor. De meedogenloze opkomst van Xi Jinping. In: LA Times. https://www.latimes.com/world-nation/story/2020-10-22/ china-xi-jinping-mao-zedong-communistparty (22-10-2020) https://www.tabletmag.com/sections/ nieuws / artikelen / china-plans-global-order
(77) Joachim Dorfs, Claus Larass: “Ik zie mezelf bijna als kunstenaar”. Davos-oprichter Klaus Schwab. In: Bernd Ziesemer (Ed.): Pioniers van de Duitse economie.Comments

comments