In het geval van “vaccinproblemen”: de Britse regering verleent Pfizer wettelijke bescherming

In het geval van “vaccinproblemen”: de Britse regering verleent Pfizer wettelijke bescherming

5 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Ondanks vertragingen zal het vaccin van Pfizer en BioNTech zeer binnenkort op de Britse markt verschijnen. Eerder had de Britse regering echter kennelijk royale juridische bescherming verleend tegen mogelijke geduldige rechtszaken.

Samen met het Duitse bedrijf BioNTech staat de Amerikaanse industriegigant Pfizer op het punt om het eerste coronavaccin in de EU te lanceren. Woensdag had de Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen haastig zakenpartners noodtoestemming verleend voor het coronavaccin BNT162b2. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Volksgezondheid bevestigde de goedkeuring woensdag. Maar zonder enige wettelijke bescherming voor eventuele eventualiteiten, wil men het in-house vaccin natuurlijk niet naar de mensen brengen.

Zoals nu wordt gemeld , heeft het Britse ministerie van Volksgezondheid en Welzijn bevestigd dat het farmaceutische bedrijf een schadevergoeding heeft ontvangen die het beschermt tegen juridische stappen als gevolg van “problemen met het vaccin”.

” De ministers hebben de afgelopen weken ook de wet gewijzigd om bedrijven als Pfizer een nieuwe bescherming te bieden die hen immuniteit geeft tegen klachten van patiënten in geval van complicaties”, zegt de British Independent .

Het vaccin moet in het VK beschikbaar worden gesteld aan iedereen ouder dan 16 jaar. Zwangere vrouwen zijn uitgesloten, aangezien er geen gegevens beschikbaar zijn over hoe vaccinatie de vrouw en de baby zou kunnen beïnvloeden. Dit wordt momenteel onderzocht op basis van een studie.

Lees ook:  Onthuld: Trump-verbonden Amerikaanse christelijke 'fundamentalisten' storten miljoenen 'donker geld' in Europa, wat extreem rechts een boost geeft

Pfizer verklaarde onlangs dat het zijn eigen doel van 100 miljoen af ​​te leveren vaccindoses niet zou halen.

“De uitbreiding van de toeleveringsketen van grondstoffen duurde langer dan verwacht”, aldus een woordvoerster van het bedrijf, aldus de Wall Street Journal.

Er deed zich ook een ander probleem voor.

“(…) Het is belangrijk om te benadrukken dat het resultaat van de klinische studie iets later kwam dan oorspronkelijk gepland”, aldus de woordvoerster van het bedrijf.

Nadat de Britse regering de relevante bepalingen had gewijzigd na “kort overleg van drie weken”, verleent de noodvergunning Pfizer nu “civiele immuniteit”.

Tijdens een persconferentie weigerde Ben Osborn, de algemeen directeur van Pfizer voor het VK, uit te leggen waarom het bedrijf de wettelijke vrijstelling nodig had.

“We geven eigenlijk geen details over enig aspect van deze overeenkomst, en in het bijzonder de aansprakelijkheidsclausules”, aldus Osborn.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn heeft de Britse regering het BNT162b2-vaccin op de lijst van vaccins geplaatst die onder de Vaccine Damages Payments Act vallen.

De wet voorziet in een eenmalige betaling van £ 120.000 aan mensen die permanent gehandicapt zijn of schade hebben geleden als gevolg van een geregistreerde vaccinatie.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Waarom zijn zoveel mensen die zijn hersteld van het coronavirus opnieuw positief?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het gaat beginnen! ‘Economische recessie komt in beeld. Centrale banken kiezen massaal de aanval.’
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments