Aarzeling bij COVID-vaccinatie wijdverbreid, zelfs onder medische professionals

Aarzeling bij COVID-vaccinatie wijdverbreid, zelfs onder medische professionals

7 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Volksgezondheidsorganisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, leveren een gezamenlijke inspanning om de aarzeling met betrekking tot COVID-vaccins te verminderen, aangezien veel medische professionals en minderheidsgroepen twijfels hebben over de veiligheid en werkzaamheid.

Omdat details over de nieuwste  kanshebbers op het gebied van  COVID-vaccins de nieuwscyclus dagelijks overspoelen, zijn meldingen van  bezorgdheid  over de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin wijdverbreid onder veel demografische groepen, zelfs onder de professionele medische gemeenschap.

Naarmate de aarzeling over vaccins toeneemt, intensiveren agentschappen, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), hun inspanningen om het vertrouwen in vaccins op te bouwen door middel van public relations en communicatiecampagnes.

Uit enquêtes blijkt dat er aarzeling is om vaccinaties te krijgen

Onderzoekers van de Karin Fielding School of Public Health van de University of California Los Angeles onderzochten zorgpersoneel dat in het grootstedelijk gebied van Los Angeles werkte.

Zoals de Washington Post  meldde , ontdekten ze dat twee derde (66,5%) van de gezondheidswerkers “van plan is de vaccinatie uit te stellen”, wat betekent dat ze niet van plan zijn het COVID-  vaccin te krijgen  wanneer het beschikbaar komt. Ze zijn in plaats daarvan van plan de gegevens te herzien zodra deze op grote schaal worden beheerd en veilig is gebleken.

Zesenzeventig procent van de gezondheidswerkers die aarzelen om te vaccineren, noemde de “versnelde ontwikkeling van vaccins” als voornaamste reden voor hun bezorgdheid.

Doorgaans duurt de ontwikkeling van vaccins tussen de acht en tien jaar, vertelde dr. Emily Erbelding, expert op het gebied van infectieziekten bij het National Institute of Allergy and Infectious Diseases,  aan CNN  in een artikel met de titel: “Het tijdschema voor een coronavirusvaccin is 18 maanden. Experts zeggen dat dat riskant is. “

De voorlopers van het coronavirusvaccin –  Pfizer,  Moderna  en  AstraZeneca  – zullen naar verwachting in januari hun debuut maken.

De  farmaceutische reuzen  hebben de gemiddelde tijdlijn voor de veiligheid en herziening van de ontwikkeling en productie van vaccins exponentieel versneld om de vaccins in minder dan een jaar op de markt te brengen. Erbelding gaf toe dat het versnelde tempo inhoudt dat ‘niet naar alle gegevens wordt gekeken’.

Susan Bailey, voorzitter van de American Medical Association, zei in een  video  dat het aantal artsen dat hun aarzeling uitsprak “ongekend” was en “een reëel risico vormde” voor het vertrouwen van het publiek in vaccins.

Uit een recente  Gallup-peiling  bleek dat slechts 58% van de Amerikanen van plan is het COVID-vaccin te krijgen wanneer het beschikbaar is. Uit een peiling van oktober, uitgevoerd door  Zogby,  bleek dat bijna 50% van de Amerikanen zich  zorgen maakt over de veiligheid  van de komende COVID-vaccins.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Lees ook:  Hoe het Westen het Russische Spoetnik-V vaccin bestrijdt met subsidies uit de staatsbegrotingen en de Gates Foundation

Een nieuw gezamenlijk  onderzoeksproject  door de National Association for the Advancement of Coloured People en Langer Research wees uit dat zwarte en Latijns-Amerikaanse Amerikanen zich overweldigend zorgen maken over het komende COVID-vaccin.

De enquête, zoals  gerapporteerd in de Washington Post , beweert “een van de grootste en meest rigoureuze die tot nu toe over dit onderwerp is uitgevoerd” te zijn. Het ontdekte dat slechts 14% van de zwarte Amerikanen erop vertrouwt dat een vaccin veilig zal zijn, terwijl slechts 34% van de Latijns-Amerikaanse Amerikanen erop vertrouwt dat het veilig zal zijn.

Uit het onderzoek bleek ook dat in de context van COVID slechts 19% van de zwarte Amerikanen vertrouwen heeft in farmaceutische bedrijven, terwijl minder dan een derde de Amerikaanse Food and Drug Administration vertrouwt om “hun belangen te behartigen”.

Volgens de Advisory Committee on Immunization Practices, een groep medische experts die de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adviseert, zijn de angsten rond de pijnlijke of schadelijke bijwerkingen van het COVID-vaccin  geworteld in de realiteit .

Volgens  CNBC vertelde dr.Sandra Fryhofer tijdens een virtuele bijeenkomst van de Adviescommissie voor immunisatiepraktijken op 23 november aan collega-CDC-functionarissen dat patiënten zich ervan bewust moeten zijn dat de bijwerkingen van de COVID-vaccins “geen wandeling in het park zullen zijn. . “

Fryhofer erkende dat bijwerkingen van de vaccins naar verluidt de symptomen van een licht geval van COVID nabootsen, waaronder spierpijn, koorts, koude rillingen en hoofdpijn.

Fryhofer, die uitlegde dat zowel de COVID-vaccins van Pfizer als Moderna twee doses nodig hebben, maakt zich zorgen dat haar patiënten mogelijk niet terugkomen voor een tweede dosis nadat ze mogelijk onaangename bijwerkingen hebben ondervonden na de eerste injectie.

Zoals een deelnemer aan de vaccinonderzoeken van Moderna opmerkte: ” het was de ziekste die ik ooit ben geweest .”

Gezondheidsfunctionarissen proberen de aarzeling over vaccins tegen te gaan

Desondanks lopen functionarissen voorop in het COVID-reactieplan om bezorgdheid over de veiligheid van vaccins en aarzeling te bestrijden met behulp van, wat  sommigen noemen , twijfelachtige psychologische technieken.

De WHO, die ‘ aarzelende vaccins ‘ noemde als de grootste wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid, heeft bijvoorbeeld het PR-bureau Hill + Knowlton ingehuurd   om micro-influencers, macro-influencers en ‘verborgen helden’ op sociale media te identificeren die heimelijk de het imago van de organisatie als COVID-autoriteit om ervoor te zorgen dat het advies en de richtlijnen van de WHO worden opgevolgd.

Cass Sunstein, de voorzitter van de technische adviesgroep voor gedragsinzichten van de WHO, schreef onlangs   een artikel in Bloomberg waarin hij het gebruik van populaire beroemdheden, atleten en acteurs promootte als instrumenten voor het overtuigen van vaccins tegen degenen die ‘geen vertrouwen hebben in het vaccin’.

“Betrouwbare politici, atleten of acteurs – waarvan wordt gedacht dat ze ‘een van ons’ zijn in plaats van ‘een van hen’ – zouden vaccinatie expliciet kunnen onderschrijven en melden dat ze zelf het vaccin hebben gekregen,” schreef Sunstein.

Dan is er de ” Guide to COVID-19 Vaccine Communications “, ontwikkeld door de University of Florida en de Verenigde Naties, die tot doel heeft regeringen te helpen bij het verbeteren van de opname van COVID-vaccins. De auteurs van de gids promoten de tactiek om heimelijk vertrouwde gemeenschapsleiders te gebruiken om te helpen met pro-vaccininformatie.

Onder verwijzing naar de aarzeling  over vaccins  onder de Afro-Amerikaanse gemeenschap, suggereert de gids dat kapperszaken en kapsalons in overwegend zwarte wijken kunnen worden aangeboord om goedgekeurde vaccinberichten te verspreiden.



Lees ook:  Verpleegsters in Arizona nemen het op tegen demonstranten na het redden van coronaviruspatiënten

Comments

comments