3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Rudy Giuliani is de nieuwste Trump-medewerker die het coronavirus heeft gekregen

Rudy Giuliani

 7 total views,  3 views today

Hij is een van de meer dan een dozijn in de baan van Trump die sinds oktober het coronavirus oploopt.

President Donald Trump maakte zondagmiddag op Twitter bekend dat zijn persoonlijke advocaat, Rudy Giuliani, positief is getest op het coronavirus.

Giuliani “is positief getest op het China Virus”, twitterde Trump , waarbij hij de racistische term gebruikte die hij gewoonlijk gebruikt voor het coronavirus. “Binnenkort beter Rudy, we gaan door !!!”

JavaScript is not available.

No Description

Giuliani’s positieve test komt ongeveer twee weken nadat zijn zoon positief testte. Het is onduidelijk hoe en wanneer Giuliani het virus opliep.

Giuliani heeft de afgelopen weken constant door het land gereisd, leidend bij de falende juridische inspanningen van Trump om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 te betwisten, en was de afgelopen twee in Michigan, Pennsylvania en Arizona – alle staten met een hoog aantal virusgevallen -. weken . Hij heeft de afgelopen dagen contact gehad met leden van het juridische team van Trump, evenals getuigen die ten onrechte beweerden dat er ongepast gestemd werd, en wetgevers in Michigan.

Woensdag nam hij deel aan een getuigenverklaring waarin hij ten onrechte beweerde dat er illegaal stemmen werden uitgebracht in Michigan tijdens een indoor, grotendeels maskerloze sessie voor de Michigan House Oversight Committee. Afhankelijk van wanneer Giuliani was geïnfecteerd, kunnen de aanwezigen het risico lopen te worden blootgesteld.

De president zei zondag niet of Giuliani symptomatisch is, of dat hij van plan is te isoleren om te voorkomen dat hij anderen besmet met Covid-19. Op 76-jarige leeftijd, en identificerend als een man, bevindt hij zich in een groep waarvan wordt aangenomen dat hij een groter risico loopt op complicaties en meer negatieve gevolgen van de ziekte.

Giuliani is de laatste van vele figuren en stafmedewerkers in de baan van de president die het coronavirus hebben opgelopen, waaronder Trump zelf, een groot deel van de familie van de president, zijn stafchef, meerdere senior adviseurs en de perssecretaris van het Witte Huis. Alles bij elkaar zijn sinds oktober meer dan een dozijn mensen in de persoonlijke baan van de president positief getest.

Een deel van deze spreiding wordt toegeschreven aan het feit dat de binnenste cirkel van Trump routinematig heeft geweigerd maskers te dragen en zich te houden aan protocollen voor sociale afstand. De president heeft bijvoorbeeld een aantal grote, maskerloze indoorevenementen gehouden, waaronder een feest ter ere van Amy Coney Barrett, rechter van het Hooggerechtshof . Die partij werd door Dr. Anthony Fauci, de hoogste federale deskundige op het gebied van infectieziekten en lid van de nationale coronavirus-taskforce, bestempeld als een “superspreader” -evenement .

Giuliani heeft deelgenomen aan een aantal van dit soort risicovolle evenementen, van de hoorzitting op woensdag tot een bijeenkomst die de voormalige burgemeester voor Trump hield voorafgaand aan de verkiezingen. Zoals velen in het team van de president, heeft Giuliani geen sterke steun getoond voor voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van een masker; in oktober bekritiseerde Giuliani de verkozen president Joe Biden vanwege zijn gewoonte om maskers te dragen, en zei dat zijn gebruik ervan bedoeld was om angst op te wekken.

“Het is geen wetenschap om dat masker te dragen, Joe, als je een toespraak houdt en mensen 10 tot 10 meter van je verwijderd zijn”, zei Giuliani tijdens een interview met Fox News. ‘Het enige dat u kunt infecteren, is de teleprompter die bij u in de buurt is. Dus ik kijk door je heen. Dat is een politiek statement om mensen bang te maken met dat masker op. Je hebt dat masker niet nodig als je op een podium staat. “

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments