Diepe staat bovenaan

Diepe staat bovenaan

8 december 2020 1 Door Indignatie redactie

De benoeming van Avril Haines als hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst toont het belang aan van het pandemische simulatiespel “Event 201” uit 2019

Tijdens de eersteklas businessgame ” Event 201 ” in oktober 2019 werd een centralisatie van informatiebronnen voorgesteld in het geval van een pandemie, de overstroming van onze media met de wetenschappelijke bevindingen die door de aanwezige strategen als correct werden gedefinieerd, evenals censuur op grote schaal, vooral op internet. De vijftien deelnemers aan Evenement 201 zijn onder meer vertegenwoordigers van Johns Hopkins University, de Wereldbankgroep en de Bill & Melinda Gates Foundation, andere spelers uit het bedrijfsleven en de politiek, evenals public relations- en media-leiders.

De deelnemer Avril Haines was adjunct-directeur van de Central Intelligence Agency (CIA) tijdens de regering-Obama in 2013 en 2014 en verhuisde daarna terug naar het Witte Huis als plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur . Betekent dit dat de simulatieoefening Event 201 betrekking heeft op de geheime dienst of dat de diensten de resultaten daarvan overnemen?

Sommige lezers zullen zichzelf de vraag stellen. Nu, een paar dagen geleden, werd de deelnemer Avril Haines geselecteerd en voorgesteld door de aangewezen Amerikaanse president Joe Biden als de toekomstige directeur van National Intelligence (DNI), d.w.z. als directeur van de geheime dienst .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Belfast Murderers, Saddam Hussein en de mislukkingen van de Amerikaanse 'Intelligence'

De taak van het Bureau van de Directeur van de Nationale Inlichtingendienst (ODNI) is, volgens zijn eigen website, “de integratie van de geheime diensten te begeleiden en een geheime dienstgemeenschap te vormen die de meest informatieve informatie mogelijk maakt “. Een van de taken van de directeur van de geheime diensten is het begeleiden en aansturen van de uitvoering van de geheime dienstprogramma’s. De directeur treedt op als de primaire adviseur van de president, de National Security Council en de Homeland Security Council over inlichtingenkwesties die verband houden met de nationale veiligheid.

Getrouwe ondersteuning van macht

Volgens NBC News is de ” DNI-baan ” gecreëerd als resultaat van de terroristische aanslagen van 11 september 2001 “om de escalerende bureaucratie van de Amerikaanse geheime diensten beter te coördineren.”

De inlichtingengemeenschap van de VS met zijn 17 organisaties is “enorm”, benadrukt CNN. De ODNI zou daarom “volgens de wet uitgebreide ervaring moeten hebben op het gebied van nationale veiligheid (…)”. Avril Haines heeft “uitgebreide ervaring op het gebied van nationale veiligheid in de uitvoerende macht, nadat hij eerder in het Witte Huis, de CIA en het State Department heeft gewerkt”. Daarom begrijpt ze de rol van de inlichtingendiensten bij de politieke besluitvorming en heeft ze diepgaande expertise als het gaat om het werken met leden van de inlichtingengemeenschap.

Avril Haines bedankte haar voor haar toekomstige rol als DNI en het in haar gestelde vertrouwen. Met betrekking tot de op handen zijnde verantwoordelijkheden zei ze: De inlichtingendiensten zullen de Amerikaanse regering niet alleen ondersteunen bij het positioneren van zichzelf tegen “bedreigingen zoals cyberaanvallen, terrorisme en de verspreiding van nucleaire, biologische en chemische wapens”, maar ook bij het aangaan van uitdagingen die “Zal de volgende generatie definiëren: van klimaatverandering tot pandemieën en corruptie. En het zou voor mij de eer van het leven zijn om weer aan jouw zijde te mogen werken om deze uitdagingen samen aan te pakken . “

Lees ook:  Kabinet komt morgen met grote versoepeling maatregelen


Comments

comments