Vanavond om middernacht zijn de verkiezingen in de VS eindelijk voorbij – nou ja misschien?

Vanavond om middernacht zijn de verkiezingen in de VS eindelijk voorbij – nou ja misschien?

9 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Is de verkiezing eindelijk voorbij? Is het echt voorbij? Is het voorbij , of gewoon grotendeels voorbij? Ik vraag om een ​​vriend die zo volledig over deze hoofdpijn heen is dat hij niet ophoudt, deze schijnbaar eeuwige telethon die geld inzamelt voor ijsbanen in de hel.

Antwoord: Het is zo goed als voorbij, behalve het geschreeuw, dat waarschijnlijk toch nooit zal stoppen omdat 2020 alles heeft gebroken, en dit is wat we overhouden.

Vandaag is het “Safe Harbor Day”, en de uitleg ervan is een beetje lang in de verhalen. Ten eerste stemden mensen afgelopen november technisch gezien niet op Joe Biden of Donald Trump. Ze stemden op kiezers van het kiescollege die binnenkort die kiezers zullen vertegenwoordigen bij de definitieve certificering van de resultaten. Dit is belangrijk, omdat de nachtmerrie van de presidentsverkiezingen van 1876 het gebrek aan een wettelijk mechanisme aan het licht bracht om om te gaan met schurkenstaten van kiezers die als legitiem werden gepresenteerd door staten die de uitkomst van een verkiezing betwisten.

Om dit op te lossen, keurde het Congres in 1887 de Electoral Count Act goed. “Volgens de wet,” meldt Pete Williams van NBC News , “moet het Congres de verkiezingsstemmen tellen van staten die hun kiezers hebben gekozen en eventuele juridische geschillen over de keuzes door de wet deadline, dat is zes dagen voordat de kiezers bijeenkomen om te stemmen. “

De kiezers komen op 14 december bijeen, zes dagen vanaf nu. Op drie na hebben alle staten verklaard, en de afwezigheid van die drie verandert niets aan de uitkomst van de verkiezingen. Nu deze deadline nadert, zullen er geen rechtszaken meer worden toegestaan; de resultaten van de verkiezingen zijn in een “veilige haven” gebracht, waar ze zullen wachten op de definitieve certificering. Dat ruikt voor mij veel naar “over”.

De Electoral Count Act is niet zomaar een stukje wetgeving; in feite heeft het een notoir gespierd stukje recente geschiedenis. Het was deze wet in 2000 die het Hooggerechtshof de juridische reden gaf die het nodig had om de hertelling in Bush tegen Gore te stoppen . Volgens het hooggerechtshof en de lezing van de wet, had Florida geen tijd meer om nog iets te doen. Die beslissing veranderde alleen maar … nou ja, geschiedenis. Vervolgens kwamen 9/11 en de oorlogen in Afghanistan en Irak. Best indrukwekkend voor een slecht geschreven 133 jaar oude wet.

Twintig jaar nadat de rechtbank zei dat Florida geen tijd meer had, dus – het lijkt overweldigend – is Donald Trump.

“Vanuit een politiek perspectief zal de bewering van Donald Trump dat hij de presidentsverkiezingen van 2020 won waarschijnlijk nooit sterven”, schrijft Ed Kilgore voor New York Magazine . “Maar de extreem geringe levensvatbaarheid van zijn juridische uitdagingen voor de overwinning van Joe Biden, die enige tijd geleden in farce afdaalde, zal bijna verdwijnen op 8 december, wanneer de ‘Safe Harbor’-deadline voor certificering van staatsresultaten alle verdere inspanningen om de verkiezingen stelen. “

In de whiplash-inducerende realiteitsbubbel die dient als het persoonlijke terrarium van Trump, hebben ideeën meestal de houdbaarheid van een muisscheet. Gisteren, CNN werd de rapportage over “een gevoel te ontwikkelen” binnen de bedraggled, gehavende Trump camp – zowel zijn juridische team en zijn campagne – dat het vrijwel allemaal voorbij. Tussen de COVID-infectie van hoofdadvocaat Rudy Giuliani en de komst van de “Safe Harbor” -deadline lijken er geen open plekken meer op het dambord te zijn en zijn alle koningen van Trump overgeslagen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trumps ijdelheid is een gift voor Amerika

Maar de dageraad komt eraan, en daarmee nog een quixotische aanval van Trump op de legale windmolens die zijn argumenten terzijde hebben geschoven als een WK-keeper. “President Trump belde de spreker van het Huis van Afgevaardigden in Pennsylvania de afgelopen week twee keer om een ​​buitengewoon verzoek in te dienen om hulp bij het ongedaan maken van zijn verlies in de staat”, meldt The Washington Post vanmorgen, “als gevolg van een bredere drukcampagne door de president en zijn bondgenoten om te proberen de verkiezingsuitslag van 2020 te ondermijnen. “

De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, die zelf is aangeklaagd wegens meerdere tellingen van fraude, komt ook in actie en klaagt Georgia, Pennsylvania, Michigan en Wisconsin rechtstreeks aan bij het Hooggerechtshof. Zijn argument? Paxton beschuldigt die slagveld staten van “exploitatie van de coronavirus pandemie om illegaal enact last-minute wijzigingen in de mail-in stemregels,” volgens naar Bloomberg News .

Bij het beoordelen van de verdiensten van de zaak in Texas, rolden juridische experts zo hard met hun ogen dat ze hun gezicht verstuikte. Ik vind het ook hoogst onwaarschijnlijk dat opperrechter Roberts zijn hoed aan deze gebogen haak zal hangen door een certificaat voor de zaak te verlenen, maar nogmaals, het is 2020.

En natuurlijk hebben de uiterst rechtse volgelingen van Trump in het Huis van Afgevaardigden er geen belang bij om buiten de pret of de fondsenwerving te blijven. Afgevaardigde Jim Jordan en zijn sloopbrigade in de Freedom Caucus gaan al het stof doen opwaaien tussen nu en 6 januari, wanneer de kiezers eindelijk door het Congres zullen worden gecertificeerd. Als op die dag een senator zich aansluit bij de officiële klacht van een huislid over de geldigheid van de stemming, stopt het proces.

Ik was in de House gallery met een groep activisten in januari 2004 toen precies dit scenario zich ontvouwde . Rep. Stephanie Tubbs Jones stond op om bezwaar te maken tegen de brutale verkiezingsfraude die in november in Ohio had plaatsgevonden, en haar bezwaar werd gesteund door senator Barbara Boxer. In zo’n geval schrijven de regels voor dat het Huis en de Senaat terugkeren naar hun respectieve kamers voor twee uur debat, waarna ze opnieuw bijeenkomen.

In 2004 werd het bezwaar ingediend en gedetacheerd, het congres verdeelde en debatteerde twee uur lang, kwam weer bijeen en de overwinning van George W. Bush werd niet lang daarna bevestigd en bevestigd. Er is alle reden om aan te nemen dat hetzelfde dit jaar zal gebeuren, ervan uitgaande dat Rep. Jordan of een van zijn cohorten er zelfs in slaagt een GOP-senator te vinden die bereid is mee te spelen. Zou Mitch McConnell het toestaan? Twijfelachtig, maar mogelijk. Zoals Esquire- blogger Charles P. Pierce zei : “Ik voel me niet op mijn gemak totdat Joe Biden’s hand van de Bijbel komt.”

Dus ja, fijne “Safe Harbor Day”. Het is voorbij? Ja. Nee. Soort van. Spoedig. Nooit. Mijn hoofd doet pijn.Lees ook:  Trump is van plan grootschalige bijeenkomsten te houden terwijl hij de verkiezingsresultaten betwist

Comments

comments