Wanneer kunnen kinderen het COVID-19- vaccin krijgen? 5 vragen die ouders stellen

Wanneer kunnen kinderen het COVID-19- vaccin krijgen? 5 vragen die ouders stellen

9 december 2020 0 Door Indignatie redactie

De eerste Amerikaanse COVID-19-vaccins worden half december in klinieken verwacht en staten zijn plannen aan het opstellen voor wie het eerst moet worden gevaccineerd .

Maar een belangrijke groep ontbreekt: kinderen.

Hoewel verwacht wordt dat twee vaccins binnenkort worden vrijgegeven voor gebruik door volwassenen in de VS, begint het testen nu pas bij kinderen – en alleen bij adolescenten. Er zijn nog veel onbekenden.

Als apotheker voor infectieziekten en hoogleraar die helpt bij het behandelen van patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen, hoor ik regelmatig vragen over vaccins. Dit is wat we wel en niet weten in antwoord op enkele veelgestelde vragen over het vaccineren van kinderen tegen COVID-19.

Wanneer kan mijn kind worden ingeënt?

Op dit moment lijkt het onwaarschijnlijk dat er voor het begin van het volgende schooljaar in augustus een vaccin voor kinderen klaar zal zijn.

Volwassen proeven met de twee belangrijkste vaccins hebben veelbelovende resultaten opgeleverd . Een briefingdocument van de Food and Drug Administration dat op 8 december werd gepubliceerd, gaf aan dat het door Pfizer gemaakte vaccin leek te voldoen aan de Amerikaanse normen voor toestemming voor gebruik in noodgevallen voor volwassenen, wat suggereert dat het op het punt stond van goedkeuring te komen. De Britse regering heeft het vaccin al goedgekeurd en is begonnen met het vaccineren van volwassenen in het VK

Maar klinische onderzoeken waarbij kinderen betrokken zijn, zijn nog maar net begonnen.

Pfizer, in samenwerking met het Duitse BioNTech, breidde zijn COVID-19-vaccintests pas in oktober uit tot kinderen van 12 jaar en ouder . De andere toonaangevende vaccinproducent, Moderna, kondigde op 2 december aan dat het van plan was om binnenkort met COVID-19-vaccinonderzoeken te beginnen bij kinderen van 12-17 jaar.

De werkzaamheid en veiligheid van het vaccin zullen voor elke leeftijdsgroep moeten worden geëvalueerd en het testen is nog niet begonnen voor zuigelingen, peuters of kinderen in de VS.

Klinische onderzoeken zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat het vaccin veilig en effectief is. Doorgaans duurt het 10 tot 15 jaar vanaf het begin van de ontwikkeling tot het vaccin is goedgekeurd, maar de COVID-19-vaccins worden sneller ontwikkeld als reactie op de pandemie.

Hebben kinderen meer injecties nodig dan volwassenen?

Het lijkt er niet op dat het schema van COVID-19-vaccindoses voor kinderen anders zal zijn, maar dat kan veranderen naarmate het testen vordert.

Het vaccin van Pfizer wordt getest bij adolescenten met een reeks van twee doses, met een tussenpoos van drie weken, net als bij volwassenen. Moderna is ook van plan om zijn schema voor volwassenen – twee doses met een tussenpoos van vier weken – te gebruiken in een aanstaande studie met 3.000 adolescenten .

De tweede dosis dient als een “booster shot”, aangezien de eerste dosis alleen geen optimale immuniteit biedt. Dit komt overeen met verschillende andere vaccins , waaronder hepatitis B, mazelen, bof en rubella.

Op dit moment zijn alleen die twee doses gepland, maar dat kan veranderen. Het is onduidelijk hoe lang de immuunrespons van deze COVID-19-vaccins zal duren of dat er in de toekomst meer doses nodig zullen zijn. Het griepvaccin heeft bijvoorbeeld elk jaar een nieuwe dosis nodig omdat het virus verandert. Recente veelbelovende gegevens van Moderna geven aan dat de immuniteit gedurende ten minste drie maanden na ontvangst van het COVID-19-vaccin aanhoudt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Corona en het complotdenken
vaccin

Vaccins helpen het immuunsysteem virussen te herkennen, meestal door een verzwakt virus of de eiwitten van het virus te injecteren. Pfizer en Moderna ontwikkelden een nieuw type vaccin dat in plaats daarvan mRNA gebruikt, de moleculaire instructies voor het bouwen van viruseiwitten. @ VI4research , CC BY-NC-SA

Zijn de vaccins veilig voor kinderen?

Tot dusver zijn er geen ernstige veiligheidsproblemen vastgesteld met het Pfizer- of Moderna-vaccin, maar de onderzoeken voor kinderen bevinden zich nog in de beginfase. Verschillende andere vaccins zijn ook in ontwikkeling over de hele wereld, en een paar medicijnfabrikanten zijn proeven begonnen met jongere kinderen in andere landen.

Een andere zorg die mensen naar voren brengen, betreft tijdelijke bijwerkingen .

Kinderen hebben doorgaans een sterker immuunsysteem dan volwassenen, en ze kunnen sterkere tijdelijke reacties op het vaccin hebben. Dat kan een paar dagen meer pijn en zwelling op de injectieplaats en mogelijk koorts betekenen.

Deze bijwerkingen komen vaak voor bij vaccins. Ze zijn het bewijs dat het immuunsysteem doet wat het zou moeten doen, maar ze kunnen eng zijn.

Zowel de veiligheid van het vaccin als de waarschijnlijkheid van tijdelijke bijwerkingen zijn belangrijk om te begrijpen, omdat volwassenen en kinderen beide doses nodig hebben om het vaccin een optimale immuniteit te geven.

Is vaccineren van volwassenen voldoende?

Alleen volwassenen vaccineren zou niet voldoende zijn om de pandemie te beëindigen. Kinderen kunnen nog steeds besmet raken, het virus overbrengen en complicaties krijgen . Als er geen vaccin beschikbaar is, zullen kinderen waarschijnlijk dienen als een reservoir van het virus , waardoor het moeilijker wordt om de pandemie te beëindigen.

Beide toonaangevende vaccins hebben tot nu toe veelbelovende resultaten gerapporteerd bij volwassenen: het werkzaamheidspercentage is ongeveer 94% voor het vaccin van Moderna en 95% voor het vaccin van Pfizer . Dat betekent dat onder de beste omstandigheden ongeveer 95% procent van de volwassenen die het vaccin krijgen, beschermd is. Dat is hoger dan verwacht.

Haal het beste uit The Conversation, elk weekend. Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief .]

Of hetzelfde geldt voor kinderen valt nog te bezien.

Kinderen hebben doorgaans mildere COVID-19-symptomen dan volwassenen, maar ze kunnen het virus nog steeds op anderen overdragen .

Het ontvangen van het vaccin heeft ook andere voordelen, waaronder een veiligere terugkeer naar scholen en activiteiten.

Moeten we maskers blijven dragen en sociale afstand nemen?

In de tussentijd zal het belangrijk zijn om de standaard preventieve maatregelen voort te zetten, waaronder sociale afstand nemen , het dragen van gezichtsmaskers , het wassen van handen en het volgen van andere richtlijnen van de Centers for Disease Control and Prevention.

Hoewel men hoopt dat een vaccin mensen in staat zal stellen terug te keren naar een meer ‘normale’ manier van leven, zullen deze preventieve maatregelen nog steeds nodig zijn, zelfs na ontvangst van het vaccin, totdat er meer informatie bekend is over de mate van bescherming door het vaccin. .

Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen. Naarmate de tijd verstrijkt, hebben we meer antwoorden.Lees ook:  Pfizer PEST Naties om ONDERSTEUNING OP TE STELLEN voor rechtszaken

Comments

comments