Donald Trump: als COVID-19 nog eens 1,8 miljoen mensen in de VS doodt, hebben we niet eens een vaccin nodig

Donald Trump: als COVID-19 nog eens 1,8 miljoen mensen in de VS doodt, hebben we niet eens een vaccin nodig

10 december 2020 0 Door Indignatie redactie

De president zei dinsdag dat het “geweldig” is dat we 15% van de manier zijn om immuniteit te hoeden.

Eerder deze week kwamen we erachter dat Pfizer en Moderna, de twee geneesmiddelenfabrikanten met de meest veelbelovende COVID-19-vaccins, de uitnodigingen van het Witte Huis om Donald Trump’s ‘ vaccintop ’ bij te wonen , weigerden . De bedrijven kozen er vermoedelijk voor om dit te doen in een poging te voorkomen dat hun drugs gepolitiseerd zouden worden of op welke manier dan ook in verband zouden worden gebracht met de regering-Trump. (Een derde factor was misschien de wens om het coronavirus niet op te lopen , wat op dit moment in feite een kans van 50-50 is voor iedereen die het Witte Huis bezoekt.) En nu het evenement is afgelopen, kun je waarschijnlijk zien waar ze waren afkomstig uit!

Terwijl een ander, misschien gezonder, meer humanoïde president dingen zijn afgetrapt met het feliciteren van hardwerkende wetenschappers van de natie en het aanbieden van een aantal woorden van hoop tijdens deze zeer enge tijden , Trump ervoor gekozen om te beginnen door het spelen van een bedrieglijk bewerkte video vernielen Anthony Fauci, onder andere:

De gebeurtenis… was de typische Trumpiaanse mengeling van politieke theatrie, opschepperij, grieven en onderscheidingen die werden uitgedeeld op basis van trouw aan zijn favoriete verhaal…. De bijeenkomst werd geopend met een video waarin media-experts [Joe] Biden en Fauci werden gehekeld omdat ze meer voorzichtige beoordelingen gaven van de tijdlijn van de vaccinontwikkeling.

Maar veel van de opmerkingen die de video naar voren bracht, werden misleidend weergegeven. Fauci, bijvoorbeeld, kreeg te horen dat de aankomst van het vaccin “januari zou kunnen zijn, later zou kunnen zijn”, een bewering die grotendeels waar is, vooral voor de meerderheid van de bevolking. Biden zei ook dat er “geen vooruitzicht” is voor de meerderheid van het publiek om vóór het midden van 2021 een vaccin te krijgen, een tijdlijn die grotendeels volgt op het voorlopige uitrolschema.

Later beweerde Trump dat voordat hij op het toneel verscheen, er praktisch geen vaccins waren gemaakt, en hij vertelde de groep: “Vóór Operatie Warp Speed ​​zou het typische tijdsbestek voor ontwikkeling en goedkeuring, zoals je weet, oneindig kunnen zijn.”

No Title

fact check: false pic.twitter.com/spzbID630W

Toen, midden in zijn ‘vaccinatietop’, suggereerde Trump dat als er genoeg mensen sterven aan COVID-19, we helemaal geen vaccins nodig zullen hebben.

No Title

This should come as no shocker, but President Trump just outright endorsed herd immunity.”Plus, you develop immunity over a period of time. I hear we’re close to 15%, I’m hearing that, and that is terrific, that’s a very powerful vaccine in itself.” pic.twitter.com/znctG7mKfD

Voor alle duidelijkheid: mensen die een virus oplopen, zijn geen “erg krachtig vaccin”, of welk soort vaccin dan ook, punt uit. Ook is de schatting van het aantal mensen dat zou moeten sterven voordat de VS kudde-immuniteit zou bereiken, volgens The Washington Post ongeveer 2,13 miljoen . Dus er is dat.

Lees ook:  FactChecking the State of the Union van Donald trump 2020

En hey, het zou geen Trump-evenement zijn geweest in 2020 als de president van de Verenigde Staten niet zou beweren dat de verkiezing van hem was gestolen en schijnbaar mensen had gevraagd om hem te helpen bij het plegen van een staatsgreep, zeggende vlak voordat hij de room: “Als iemand de moed heeft, weet ik wie de volgende administratie zal zijn.”

No Title

Trump calls for judges and Republican legislators to have the “courage” to help him overthrow the election, then says, “I’ll tell you what, life will be much easier for this country.” He then exits the White House event to cheers. pic.twitter.com/tb7QiskANf

Het is echt een raadsel waarom Pfizer en Moderna daar geen deel van willen uitmaken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDaarin is hij blijkbaar van plan ze te verstrekken zonder eerst toestemming te krijgen , zelfs aan mensen die ze niet willen. Per Axios :

President Trump accepteert niet alleen gratieverzoeken, maar bespreekt ze blindelings “als kerstgeschenken” aan mensen die het niet eens hebben gevraagd, bronnen met directe kennis van de gesprekken vertelden Axios…. Trump vertelde onlangs aan een adviseur dat hij “elke persoon die ooit met mij gesproken heeft” gratie zou verlenen, wat suggereert dat er een nog grotere pardon-blitz zou komen. Zoals bij de meeste Trump-gesprekken, wist de adviseur niet hoe serieus hij de president moest nemen – hoewel Trump niet aangaf dat hij een grapje maakte.

Het grote plaatje: de president geniet van zijn eenzijdige autoriteit om kaarten zonder gevangenisstraf uit te geven. De laatste tijd heeft hij echter ontvangers gevraagd, vrienden en adviseurs gevraagd van wie zij vinden dat hij gratie moet verlenen. Trump heeft ook gesprekken onderbroken om spontaan te suggereren dat hij de persoon met wie hij spreekt aan zijn pardonlijst toevoegt, aldus deze bronnen.

Volgens Jonathan Swan “waren de aanbiedingen niet altijd welkom”, waarbij één bron zich kennelijk ongemakkelijk voelde omdat “de president duidelijk probeerde behulpzaam te zijn, maar de adviseur geloofde niet dat ze misdaden hadden gepleegd.” Hoe dan ook, vrolijk kerstfeest!

Lees ook:  Trump legt de basis om de resultaten van de verkiezingen te verwerpen

Hier is niets te zien, alleen een datawetenschapper die Florida ervan beschuldigde de omvang van de pandemie te verdoezelen met een inval in haar huis onder schot

Nou, dit is angstaanjagend :

Het Florida Department of Law Enforcement voerde maandagochtend een huiszoekingsbevel uit bij het huis van datawetenschapper Rebekah Jones,  die in mei werd ontslagen door het State Department of Health. Het bureau onderzoekt of Jones zonder toestemming toegang heeft gekregen tot een berichtensysteem van de staatsoverheid om werknemers aan te sporen zich uit te spreken over sterfgevallen door het coronavirus, volgens een beëdigde verklaring van een agent die aan de zaak werkt. Jones vertelde CNN dat ze geen ongeoorloofde toegang had gehad tot een staatsberichtensysteem en dat ze de toegang tot haar overheidscomputeraccounts verloor nadat ze uit haar functie was verwijderd.

Ongeveer 10 agenten met getrokken wapens kwamen rond 8.30 uur naar haar huis in Tallahassee, zei Jones. Een video gemaakt met een camera in haar huis, die ze op sociale media plaatste, toonde een officier die een pistool op een trappenhuis richtte toen Jones hem vertelde dat haar twee kinderen boven waren. Jones zei dat de officier zijn pistool richtte op haar 2-jarige dochter, 11-jarige zoon en haar man, die volgens haar in het trappenhuis waren, hoewel de video dat niet duidelijk maakt. Agenten “richtten ook een pistool vijftien centimeter van mijn gezicht” en namen al haar computers, haar telefoon en verschillende harde schijven en USB-sticks mee, zei Jones.

Volgens CNN beweerde een onderzoeker van de voormalige afdeling van Jones dat een niet-geautoriseerde persoon illegaal toegang had gekregen tot een noodbeheersysteem en stuurde hij vorige maand een sms naar overheidsfunctionarissen waarin hij hen aanspoorde zich uit te spreken over de pandemie. “Het is tijd om te spreken voordat er nog eens 17.000 mensen omkomen”, aldus het bericht, aldus de beëdigde verklaring. ‘Je weet dat dit verkeerd is. U hoeft hier geen deel van uit te maken. Wees een held. Spreek uit voordat het te laat is. ” Volgens de onderzoeker was het IP-adres van het bericht naar verluidt verbonden met het huis van Jones. Maar Jones vertelde Chris Cuomo van CNNMaandagavond dat ze het bericht niet had verzonden en zei: “Ik ben geen hacker” en eraan toevoegend dat de taal in het bericht “niet de manier was waarop ik praat”. Ze merkte op dat het bericht fouten bevatte, met name dat er ongeveer 430 doden vielen. “Ik zou nooit 430 doden afronden”, zei ze.

Lees ook:  LEUGENS: Grote universitaire studie "Vuur heeft toren 7 op 9/11 NIET laten instorten".

Jones vertelde Cuomo ook dat ze gelooft dat de inval in haar huis werd georkestreerd door de gouverneur van Florida en Trump-bondgenoot Ron DeSantis, van wie ze wordt beschuldigd dat hij de volksgezondheidscrisis verkeerd heeft aangepakt. “Dit is wat er gebeurt als je machtige en corrupte mensen uitdaagt”, zei Jones. “Als hij denkt dat dit me in stilte zal doen schrikken, heeft hij het mis.” (De woordvoerder van DeSantis zei tegen CNN dat “het kantoor van de gouverneur geen betrokkenheid, geen kennis, niets van dit onderzoek had.”

De mensen van Minnesota hebben een keuze te maken

En blijkbaar wordt het niet gemakkelijk:

No Title

MN Gov. Tim Walz says there could be competition for dry ice between shipping vaccines and shipping cheese curds in Minnesota and Wisconsin. I did NOT see that one coming.Comments

comments