Sterfgevallen bij Pfizer-vaccinonderzoek: sterfgevallen part of the deal?

Sterfgevallen bij Pfizer-vaccinonderzoek: sterfgevallen part of the deal?

13 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Het vaccin tegen Covid-19 door Pfizer en BioNTech biedt – volgens de farmaceuten – binnen zo’n tien dagen na de eerste dosis al sterke bescherming. Dat schrijft het Amerikaanse agentschap Food and Drug Administration (FDA) in een publicatie. Ook worden er twee doden gemeld. De meeste mainstream media zwijgen hierover in alle talen.

>De Amerikaanse autoriteiten hebben gisteren toegegeven dat twee deelnemers aan de fase 3-onderzoeken van de “veilige” corona-vaccins waren overleden. Hierover hebben wij gisteren een artikel geschreven.

Verwacht wordt dat de FDA twee afzonderlijke beoordelingen van de onderzoeksgegevens zal publiceren voordat een panel van deskundigen bijeenkomt om de gegevens te beoordelen en Pfizers aanvraag voor noodgoedkeuring al dan niet goed te keuren. Dit gebeurt ook nadat de FDA had gewaarschuwd voor een “ernstige afkeerreactie” die vaak optreedt bij patiënten na inname van de tweede dosis.

In de Verenigde Staten was er ten minste één andere deelnemer aan het onderzoek die naar verluidt stierf niet lang na het innemen van de tweede dosis. De deelnemer in deze zaak was een priester uit Philadelphia die deelnam aan de Moderna-studie. In het Verenigd Koninkrijk werden twee patiënten ernstig ziek tijdens de proef met het AstraZeneca-Oxford-vaccin (hoewel Oxford later zei dat de ziekten geen verband hielden met de studie). In Brazilië hebben de autoriteiten een onderzoek naar het experimentele COVID-vaccin van Sinovac kortstondig opgeschort nadat een deelnemer was overleden.

In ons artikel van vandaag verwezen we naar een melding in de Jerusalem Post, maar vandaag lazen we ook een artikel in De Volkskrant, dat we voor uw gemak aan het eind van dit artikel weergeven (immers: publiek domein van de krant). De kop is veelbelovend: “Pfizers vaccin krijgt ‘rapport met tienen’”, zegt de redacteur. Om te vervolgen met de intro. “Het coronavaccin beschermt jong en oud, dik en dun, zwart en wit en ziek en gezond – en dat allemaal ten koste van redelijk beperkte, tijdelijke bijwerkingen zoals pijn rond de prikplek, hoofdpijn, vermoeidheid en verhoging. Dat blijkt uit de langverwachte details van ’s werelds eerste coronavaccin dat alle proeven doorstond: het vaccin van Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech”. Overigens wel grappig: de oprichter van BioNTech wil zich met zijn vaccin niet laten inenten. Net zoals bij onze regering hanteert hij het “principe”: dringender gevallen éérst.

Lees ook:  Plottwist! Mogelijk toch deze maand nog versoepelingen

Aangezien de meeste mensen al snel afhaken (omdat zij denken dat de kop en de intro de lading van het artikel wel dekken) gaan we toch even kritisch kijken naar wat er verder gemeld wordt. Gisteren schreven we over de twee doden als gevolg van de gehouden tests, en inderdaad, de krant meldt het verderop ook: “In de onderzoeksperiode werden er ook proefpersonen ernstig ziek en kwamen er enkelen te overlijden. Maar een ‘betekenisvol’ verschil tussen gevaccineerden en de controlegroep was er niet, analyseert de FDA.”  Dat de FDA de doden niet betekenisvol vindt zegt al iets over deze Amerikaanse toezichthouder, en de krant stapt er ook gemakkelijk overheen en plaatst er geen kanttekeningen bij (wij zouden erg benieuwd zijn naar de doodsoorzaken).

We vinden het op zich toch al een behoorlijk propaganda-artikel, dat doordrenkt is met indirecte oproepen toch vooral een vaccin te nemen. We lopen even door de tekst heen, nadat we een foto hebben gezien van een verpleegster die een andere kant opkijkt terwijl zij op een injectienaald wil tikken. Niet echt vertrouwenwekkend.

“Met zulke rapportcijfers staat het vaccin klaar om donderdag met spoed te worden goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsdienst de FDA, zo valt tussen de regels door te lezen in een rapport dat de dienst dinsdag vrijgaf. Dit is de mening van de redacteur, kennelijk, want hij interpreteert het rapport als zodanig. En op dat “schoolrapport met tienen” valt nog wel wat af te dingen als we verderop lezen dat “er bijwerkingen aan het licht komen die te zeldzaam zijn om al opgepikt te worden. Het meest verdachte voorval: van de gevaccineerden kregen vier mensen ‘aangezichtsverlamming van Bell’, een meestal geneeslijke verlamming waarbij een mondhoek en ooglid gaan hangen. We missen het woordje “kunnen” in “bijwerkingen aan het licht komen”, dus de FDA gaat er al van uit dat die komen, maar nu nog niet “opgepikt” kunnen worden, wat aangeeft dat de ontwikkelings- en controletijd te kort is. Een de aangezichtverlamming is “meestal” te genezen (na een week, maand, jaar, 30 jaar?).

Lees ook:  Wat zou je denken als je dit in een ander land zou zien?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTenslotte: we dachten dat het vaccin van Pfizer alle tests had doorstaan, maar aan het eind van het artikel lezen we dat niet bekend is “hoe lang biedt het vaccin bescherming” biedt (tijd tekort), “hoe het vaccin kinderen beschermt, of… hiv-patiënten” en “of gevaccineerden het virus kunnen doorgeven, zonder zelf ziek te worden.”

Overigens werd ook bekendgemaakt dat vrouwen die het COVID-19-vaccin van Pfizer zullen krijgen, gedurende twee maanden na vaccinatie geen borstvoeding mogen geven of zwanger mogen worden. In een veiligheidsgids van de Britse regering staat dat kinderen en zwangere of zogende moeders niet met het vaccin mogen worden gevaccineerd. De gids vermeldde ook dat eventuele vruchtbaarheidseffecten van het kandidaat-vaccin van de farmaceutische firma “onbekend” waren.

Onlangs meldden wij dat twee medische professionals zich tot het Europees Medisch Agentschap hadden gewend om menselijke vaccin-experimenten te stoppen. De artsen Wolfgang Wodarg en Michael Yeadon merkten in hun brief van 1 december op dat sommige van de vaccins die worden getest, waaronder die van Pfizer, kunnen voorkómen dat de placenta zich veilig ontwikkelt bij vrouwen die (later) zwanger willen worden.

De artsen zeiden dat “verschillende vaccinkandidaten naar verwachting de productie van humorale antilichamen tegen spike-eiwitten van SARS-CoV-2 zullen induceren”, waaronder Syncytine-1. Dit eiwit, dat wordt aangetroffen in de spike-eiwitten van de SARS-virussen, is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een placenta bij vrouwen. Wodarg en Yeadon lichtten toe: “Er is geen indicatie of antilichamen tegen spike-eiwitten van het SARS-virus ook zouden werken als anti-syncytine-1-antilichamen. Als dat het geval is, zou het echter ook de vorming van placenta voorkómen – wat ertoe zou leiden dat gevaccineerde vrouwen in wezen onvruchtbaar worden”.

In een artikel van CNN lezen we o.m. het volgende over de corona-vaccins:
“De Covid-19-vaccins zijn niet getest bij kwetsbare ouderen, van wie velen bewoners zijn van instellingen voor langdurige zorg. Aangezien ze niet zijn onderzocht bij mensen in die populaties, weten we niet hoe goed het vaccin voor hen zal werken. We weten dat de meeste vaccins lang niet zo goed werken bij een zwakke bejaarde als bij iemand anders. die fit en vitaal is, ook al zijn ze toevallig even oud,” zei Moore (Dr. Kelly Moore, associate director van de Immunization Action Coalition – red.).
“Er is een vraag over het directe voordeel van het vaccin, als het wordt gegeven aan mensen die in die faciliteiten wonen, omdat we nog niet hebben onderzocht hoe goed het werkt in die groep.”

Lees ook:  EU maakt overeenkomst met AstraZeneca gedeeltelijk openbaar

Ook de volgende opmerking uit dat artikel is veelzeggend: “Het zou ons helemaal niet verbazen dat er toevallig een vaccinatie plaatsvindt en dat er dan iemand overlijdt korte tijd nadat ze een vaccin hebben gekregen, niet omdat het iets te maken heeft met de vaccinatie, maar gewoon omdat dat de plek is waar mensen aan het einde van hun leven zijn,” zei Moore. Dus het kan straks zo maar zijn dat als ouderen komen te overlijden nà vaccinatie, ze dan in de statistieken terechtkomen van “overleden door corona” in plaats van het vaccin. En dan komt nog de uitsmijter: “Een van de dingen die waarvoor we willen zorgen is dat mensen begrijpen, dat ze niet onnodig gealarmeerd moeten zijn als er meldingen zijn, zodra we beginnen met vaccineren, dat iemand of meerdere mensen sterven binnen een dag of twee na hun vaccinatie, mensen die ingezetenen zijn van langdurihe zorg. Dat zou iets zijn wat we normaal gesproken zouden verwachten, omdat mensen vaak overlijden in verpleeghuizen.” Kennelijk zijn er tijdens de eerste golf tòch nog te weinig ouderen en kwetsbaren overleden……

We gaan ervan uit dat vóór men het hele vaccinatiecircus gaat optuigen, iedereen thuis een informatiepakket thuis ontvangt waarin ondermeer staat vermeld wat voor bestanddelen er in het vaccin zitten (en in welke verhoudingen), hoe de tests gehouden zijn en de resultaten daarvan worden weergegeven, een soort garantiecertificaat van de overheid in het geval er ernstige bijwerkingen optreden waaruit blijkt dat de Staat alle kosten voor haar rekening neemt, en opdraait voor alle bijkomende kosten (inclusief letselschadevergoeding). Dat laatste is belangrijk omdat de farmaceuten niet vervolgd kunnen worden omdat de regering hen daarvoor heeft gevrijwaard en dus aangeeft zèlf de risico’s hiervan te aanvaarden.

 Comments

comments