Biden’s toespraak na het Electoral College was een scherpe berisping van Trump

Biden’s toespraak na het Electoral College was een scherpe berisping van Trump

15 december 2020 0 Door Indignatie redactie

“In deze strijd om de ziel van Amerika zegevierde de democratie.”

In de afgelopen zes weken sinds de verkiezingsdag voerde president-elect Joe Biden zijn gang, terwijl hij grotendeels het circus negeerde rond de onophoudelijke leugens van president Donald Trump over verkiezingsfraude en weigering om toe te geven . Dat veranderde maandag een beetje.

Enkele uren nadat het Electoral College officieel had gestemd om zijn overwinning op Trump te bevestigen , riep Biden de overwinning uit. Hij bekritiseerde ook de president, die hij beschreef als aan de verkeerde kant van de strijd voor democratie, omdat hij weigerde de realiteit van zijn nederlaag te erkennen.

“In deze strijd om de ziel van Amerika zegevierde de democratie”, zei Biden. ‘Wij, de mensen, hebben gestemd. Geloof in onze instellingen. De integriteit van onze verkiezingen blijft intact. En dus is het nu tijd om de bladzijde om te slaan. Verenigen. Genezen.”

Biden merkte op dat hij hetzelfde aantal verkiezingsstemmen won als Trump na de verkiezingen van 2016 – 306, hoewel Trump uiteindelijk slechts 304 verkiezingsstemmen kreeg vanwege twee trouweloze kiezers – en zei: “President Trump noemde destijds zijn kiescollege. een aardverschuiving. Volgens zijn eigen maatstaven vertegenwoordigden deze cijfers toen een duidelijke overwinning, en ik stel respectvol voor dat ze dat nu doen. “

No Title

Biden: “306 electoral votes is the same number that Trump & Pence received when they won in 2016. At the time, Trump called his electoral college tally a landslide. By his own standards, these numbers represented a clear victory then & I respectfully suggest they do so now” pic.twitter.com/StyOFRJoxn

Op een ander punt nam Biden een indirecte schoot op Trump en zei hij: “de vlam van de democratie is lang geleden in dit land aangestoken. En we weten nu dat niets – zelfs geen pandemie of machtsmisbruik – die vlam kan doven. “

Biden sprak over de stroom van mislukte rechtszaken die de Trump-campagne heeft aangespannen sinds de verkiezingen en de weigering van het Hooggerechtshof vorige week om een ​​zwakke zaak aan te spannen die zijn overwinning teniet had kunnen doen. Hij prees ook staats- en lokale functionarissen aan beide kanten van het gangpad voor het toezicht op eerlijke verkiezingen terwijl ze weigerden door Trump te worden ‘gepest’.

“In Amerika, wanneer er vragen worden gesteld over de legitimiteit van verkiezingen, worden die vragen opgelost via de juridische procedures. En dat is precies wat hier gebeurde, ”zei hij. “Alle tellingen zijn bevestigd … niets van dit alles heeft ongegronde claims gestopt.”

Later merkte Biden op dat “respect voor de wil van het volk de kern van onze democratie is”, eraan toevoegend dat toen Trump vier jaar geleden won, “het mijn verantwoordelijkheid was om het aantal stemmen van het kiescollege voor de gezamenlijke zitting van het Congres bekend te maken. … Ik deed mijn werk.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Duitse media geeft toe beelden vluchtelingen Lesbos bewust gemanipuleert

No Title

Biden: “4 years ago, when I was VP, it was my responsibility to announce the tally of the Electoral College votes to the joint session of Congress … I did my job … now it’s time to turn the page as we’ve done throughout our history.” pic.twitter.com/eCHWQMWxPo

Hoewel een meerderheid van de House Republikeinen vorige week schriftelijk aangaf dat ze de bovengenoemde zaak steunden die de verkiezingsresultaten had kunnen vernietigen, breidde Biden een olijftak uit en zei: ‘Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen samenwerken voor het welzijn van de natie op velen onderwerpen. Dat is de plicht die het volk verschuldigd is, onze grondwet, onze geschiedenis. ” Hij bedankte ook de Senaatsrepublikeinen die zijn overwinning al hebben erkend .

Biden, die de hele tijd merkbaar hees klonk, sloot af met de opmerking dat de vreugde van zijn overwinning “wordt getemperd door de pijn die zo velen van ons vandaag voelen. Ons land heeft [vandaag] een grimmige mijlpaal bereikt: 300.000 doden als gevolg van dit Covid-virus. Mijn hart gaat uit naar ieder van jullie tijdens deze donkere winter van de pandemie. “

No Title

Biden winds down his speech: “We have always set the example to the world for a peaceful transition of power. I know the task before us won’t be easy. It is tempered by the pain so many of us are feeling today. Our nation passed a grim milestone.

Terwijl de verkozen president de bladzijde van de verkiezingen wil omslaan, blijft de president leugens rondslingeren over de diefstal van hem . Stephen Miller, die zowel fungeert als ambtenaar in het Witte Huis als campagneadviseur, gaf aan waar het heen zou kunnen gaan tijdens een optreden van Fox & Friends eerder maandag toen hij zei dat “een alternatieve lijst van kiezers in de betwiste staten zal stemmen [voor Trump”. ] en we gaan die resultaten naar het Congres sturen. “

Maar dat is gewoon politiek theater. Het feit is dat Biden president-elect is. En zoals hij opmerkte, “werd Trump geen enkele actie ontzegd die hij wilde ondernemen” om de resultaten aan te vechten. Zoals Biden maandag benadrukte, ontkomt niet aan de realiteit dat Biden’s overwinning het product was van vrije en eerlijke verkiezingen, of Trump dat nu wil erkennen of niet.Lees ook:  De uitvinding van moderne slavernij wordt democratie genoemd

Comments

comments