Nederland weer in ‘Lockdown’.

Nederland weer in ‘Lockdown’.

15 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgens ‘I&O Research‘, dat geld krijgt van de NOS om 2353 landgenoten maandelijks aan de tand te voelen over actuele zaken, is 70% voor ‘strengere maatregelen‘. Bijna 50% wil ‘Chinese toestanden‘, en 44% steunt een ‘avondklok‘. Nou is 2353 op zeventien miljoen een wel érg bescheiden aantal, en ik kom die mensen ook niet tegen. Wel wemelt het overal van de mensen die schande spreken van bepaalde ‘groepen‘ die zich niet aan de regels houden.

Daarnaast kom ik ook veel mensen tegen die het gewoon helemaal zat zijn, die ‘Intelligente Maatregelen‘. Waar de voorstanders van ‘strengere maatregelen‘ precies aan denken wordt niet duidelijk uit dat bericht op Teletekst, maar wat doet het er ook toe? Zijn zij nu de experts? We luisteren toch alleen naar de wetenschap? In maart schreef ik dat naar mijn eigen stellige overtuiging dat ‘Intelligente Gedoe‘ ons de kop ging kosten. Enorme schade aan de economie, en semi permanent onze vrijheid kwijt. En dat anderhalve maand ‘Chinees‘ toch te prefereren was. Had ik ongelijk?

Ja, want ons land had dat op geen enkele manier ooit klaargespeeld. In de ‘logistiek‘ niet. In het management en de politieke besluitvorming niet. In de handhaving niet. En we hadden de tests niet, de mondkapjes niet, die je eerst hoe dan ook níet op moesten zetten, en vervolgens werd het verplicht. En nog steeds te weinig van alles na een periode waarin een normale zwangerschap eindigt, en een heel nieuw leven wordt gevormd. Behalve gloedvolle betogen houden, indringende oproepen doen, en lange optochten van ‘experts‘ mobiliseren die op de treurbuis van alles roepen, wat ze later weer herroepen, of ontkennen ooit te hebben gezegd, komen we niet.

Lees ook:  Slechte verliezer

De ‘Toespraak tot het Volk‘ van Rutte zag er echt gelikt uit, compleet met een boekwerk ‘MH-17‘ in beeld rechts achter de premier bij de aftrap (links voor de kijkertjes), als ‘goed gevoel detail‘. In die opzet, solo, zonder ‘de man met de schoenen’, die bij Beau zijn opwachting maakte, meer zoals Macron het doet in Frankrijk. Maar met minder pathos en meer gesublimeerde ‘details‘ voor de beïnvloeding. Pathos, en een toespraak ‘voor de vlag‘ (Frans en Europees), daar schamen politici in Nederland zich voor, maar niet voor het ‘raffinement‘ van de ‘PR‘. Nederlandse premiers gaan ook geen ‘Gevestigde Media‘ in het buitenland bellen om ze te vertellen dat ze geen ‘lulkoek‘ moeten verkopen. Het moet in Nederland op de ‘Zeg Maar Piet’-manier. Invoelend, met complimenten strooiend. Niemand vergeten. Zelfs de hooligan doet zijn best en verdient een aai over de bol. Ik kan er mee leven, en heb recent nog geschreven dat we meer samen moeten werken, dus aan mij zal het niet liggen. Maar er moeten in ons land wel wat harde noten gekraakt worden, anders komen we nooit uit dit moeras.

Op papier doen we het ‘economisch‘ nog niet zo slecht, maar dat komt dan door stijgende huizenprijzen en aandelenkoersen die kunstmatig worden opgeblazen, terwijl half Nederland aan het infuus van Wopke hangt waarmee de schone schijn wordt opgehouden. Maar ‘slagvaardig‘ voor Sinterklaas spelen is niet slagvaardig. Bedrijven teren in op hun reserves, en hebben straks geen geld meer voor onderhoud en innovatie. Gezonde, kapitaalkrachtige en cruciale bedrijven worden behangen met schulden, en/of ontslaan nu mensen bij de vleet, zoals de banken, die het geld voor al die hypotheken en leningen toch ergens vandaan moeten halen. Waar de stijgende prijzen van huizen en aandelen staan voor inflatie (waardevermindering van het geld), ligt bij een opleving, als die ooit komt, een ‘loongolf‘ op de loer, en dat kunnen de bedrijven niet ophoesten, terwijl de overheid zelf ook op zoek zal moeten naar geld voor al dat ‘gratis‘ geld dat ze nu rondstrooien alsof het pepernoten zijn.

Lees ook:  Democratische insider Simon Rosenberg: Trump wordt "gecoacht door Poetin" om de macht te grijpen

De partij van Rutte, de VVD, had in haar verkiezingsprogramma staan dat er maatregelen genomen moesten worden om te voorkomen dat de rechter nog veel vaker op de stoel van de regering en de volksvertegenwoordiging ging zitten, zoals bij dat ‘Urgenda-vonnis‘. Maar onder zware druk van alles en iedereen die zijn of haar geld verdient in de ‘Juridische Wereld‘ hebben ze dat weer ingeslikt. Juristen en ‘Actiegroepen‘ genieten met volle teugen van hun macht, en het levert voor de ‘Gevestigde Media‘ volop ‘tekst‘ op die de tongen losmaakt. Ze moeten er niet aan denken dat ‘het Volk‘ die macht weer terugkrijgt. Op de één of andere tamelijk bezopen manier is men onder ‘Rechtsstaat‘ iets héél anders gaan verstaan dan wat het in feite betekent. De term verwijst niet naar de kwaliteit van de wetten, maar naar de vraag of in een land consequent wordt gehandhaafd, iedereen voor de wet gelijk is, zonder gedogen of discriminatie, en de vonnissen voor gelijke vergrijpen identiek zijn, en de verdachte niet veroordeeld wordt zonder bewijs. Dat hele principe ligt in Nederland al een tijd lang te rotten op de mestvaalt. De waan van de dag regeert oppermachtig, maar wordt gehinderd door juridisch geharrewar.

Lees ook:  Nederland vertelt homo-asielzoekers dat ze niet homo genoeg zijn

Waar we naar toe moeten, is meer slagvaardigheid in tijden waarin dat levens kan redden, met de bijbehorende verantwoordelijkheden, en voor het overige eenvoudig te begrijpen, voor iedereen identieke wetten, consequente handhaving, en binnen dat kader maximale vrijheid. Dan heb je mondkapjes en tests als je ze nodig hebt, en praat de overheid met één mond, zonder ‘Intelligent Geschipper‘, onbegrijpelijke koehandel, en met onduidelijke doelen, en kan het haar ‘surveillance-capaciteit‘ inzetten voor nuttige zaken, inplaats van Ollongren’s ‘sleepnet‘, en de jacht op ‘nepnieuws‘ (voorzover niet door de ‘Gevestigde Media‘ verspreid om de bevolking de goede kant op te ‘nudgen‘), zodat we na anderhalve maand ‘Lockdown‘ ook weer zij aan zij in onze zwembandjes in het zwembad kunnen vieren dat we het overleefd hebben, als we dat zouden willen.Comments

comments