Waarom sluit Europa zich niet aan bij de VS en het VK om zich te vaccineren tegen COVID-19?

Waarom sluit Europa zich niet aan bij de VS en het VK om zich te vaccineren tegen COVID-19?

15 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Naties over de hele wereld haasten zich om zich te vaccineren tegen COVID-19. De Verenigde Staten hebben vrijdag aangekondigd dat het een noodtoestemming voor het Pfizer-BioNTech-vaccin zal verlenen , drie dagen nadat het Verenigd Koninkrijk het eerste westerse land was dat met vaccinaties begon.

Ter vergelijking: de Europese Unie heeft geweigerd haar vaccinatieplannen te bespoedigen. Het Europees Geneesmiddelenbureau , dat verantwoordelijk is voor de wetenschappelijke evaluatie, supervisie en monitoring van geneesmiddelen in de EU, zet haar onderzoek naar het nieuwe vaccin voort met plannen om de distributie ervan in Europa in de laatste dagen van december goed te keuren.

Hoewel de EU de race verliest om als eerste vaccinaties te verstrekken, implementeert de EU wellicht de beste algemene strategie – medisch en economisch – voor de COVID-19-pandemie, zegt Mai’a Cross , de Edward W. Brooke hoogleraar politieke wetenschappen en internationale zaken bij Northeastern.

De EU staat voor enorme uitdagingen bij de verspreiding van het vaccin in haar blok van 27 onafhankelijke landen, die een grote verscheidenheid aan culturen en perspectieven vertegenwoordigen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat grote aantallen Europeanen sceptisch staan tegenover COVID-19-vaccins, hoewel ze niet zo gepolariseerd zijn als Amerikanen, van wie slechts de helft zegt dat ze uitkijken naar het vaccin (terwijl een kwart zegt dat ze dat niet doen). wil het helemaal niet).

Lees ook:  Christine Lagarde is helemaal doorgedraaid en wil onze centen

Maar Europa is misschien wel een wereldleider op het gebied van paraatheid. De EU heeft 300 miljoen doses Pfizers vaccin gekocht – genoeg om 150 miljoen mensen te behandelen.

Daarentegen heeft de VS 100 miljoen doses veiliggesteld. De onwil om aanvullende vaccins aan te schaffen, kan volgens The Washington Post pogingen om meer mensen te behandelen in de late lente of vroege zomer beperken. (De regering-Trump heeft het rapport ontkend .)

“De EU heeft eigenlijk meer gepland dan we in de Verenigde Staten hebben”, zegt Cross. “Er is veel grondwerk gelegd in de planning van de distributie. Over het algemeen heeft de Europese Commissie [de machtigste tak van de EU-regering] niet veel details vrijgegeven over de manier waarop ze het vaccin zal verspreiden, maar het is heel duidelijk geweest om het tegelijkertijd naar alle lidstaten te verspreiden. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe verhuizing van Groot-Brittannië naar de voorkant van de vaccinatielijn is controversieel. Het VK moet nog onderhandelen over zijn vertrek uit de EU – een resultaat van het Brexit-referendum van 2016 – en zou het vaccin daarom op dit moment niet moeten verspreiden, zegt Cross.

“Technisch gezien bevindt het VK zich nog steeds in de EU en zou het tot het einde van het jaar de EU-voorschriften moeten volgen”, zegt Cross. “Het had moeten wachten tot het Europees Geneesmiddelenbureau het had goedgekeurd, maar het sprong uit de hand.”

Lees ook:  Yale-psychiater Bandy Lee: Trumps "dodelijke" briefings tonen "antimenselijke" psychologie

Europese volksgezondheidsfunctionarissen hebben samen met dr. Anthony Fauci, directeur van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases en de belangrijkste deskundige op het gebied van infectieziekten, de snelheid van de Britse goedkeuring in twijfel getrokken. Fauci zei aanvankelijk dat Groot-Brittannië zijn goedkeuring had “overhaast” voordat hij later de kritiek introk en steun betuigde aan de Britse toezichthouders.

De EU kan waardevolle lessen trekken uit het zien van de resultaten van de uitrol in Groot-Brittannië en de VS. Op de eerste testdag werd Groot-Brittannië gedwongen zijn vaccinatieprotocollen te wijzigen nadat twee mensen allergische reacties op het vaccin ontwikkelden (en uiteindelijk herstelden van). Elke persoon met een voorgeschiedenis van anafylaxie – een overdreven reactie van het immuunsysteem van het lichaam die soms levensbedreigend kan zijn – zal het Pfizer / BioNTech-vaccin niet krijgen, kondigde de Britse gezondheidsdienst aan .

Naast het plannen van vaccinaties, merkt Cross op dat de 27 lidstaten van de EU een verscheidenheid aan financiële bescherming hebben geboden aan bedrijven en werknemers tijdens de pandemie – met meer hulp onderweg via een aanstaande begroting voor zes jaar die 2,2 biljoen dollar omvat dat de EU zegt zal “helpen bij de wederopbouw van een post-COVID-19 Europa” dat “groener, digitaler en veerkrachtiger zal zijn”.

“Temidden van deze pandemie hebben Europeanen inkomenssteun, werkloosheidssteun, universele ziektekostenverzekering en verschillende soorten bescherming gekregen, waaronder arbeidsbescherming voor de rechten van werknemers – allemaal bedoeld voor crises zoals deze huidige pandemie”, zegt Cross. “Er is een lange traditie van nadruk op sociaal welzijn in Europa. De Verenigde Staten waren daar vroeger nauwer bij aangesloten, maar zijn in de loop van de tijd in een andere richting afgedreven. Dus nu lijkt er echt een grote kloof te bestaan ​​tussen wat Europeanen doen om de veiligheid van burgers te beschermen en wat de Verenigde Staten doen. “

Lees ook:  China ging gewoon nucleair in de handelsoorlog, en er is nu geen weg meer terug


Comments

comments