Draag maskers als je familie ziet met Kerstmis, dringt de WHO er bij Europeanen op aan

Draag maskers als je familie ziet met Kerstmis, dringt de WHO er bij Europeanen op aan

16 december 2020 0 Door Indignatie redactie

VN-orgaan stelt ook voor dat bijeenkomsten ‘buiten waar mogelijk’ moeten plaatsvinden om het risico op overdracht van Covid te verminderen.

Europeanen die met hun vrienden of familie samenkomen voor Kerstmis, moeten proberen buiten te vieren of maskers binnenshuis te dragen in een goed geventileerde ruimte, volgens een advies van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het advies, dat door de Europese regio van de VN-gezondheidsinstantie op haar website wordt geplaatst , behandelt een verscheidenheid aan kwesties met betrekking tot winterrecreatie en vakanties, waaronder het nemen van een skivakantie en seizoensvieringen.

Het komt te midden van het zoeken naar de ziel in heel Europa over hoe de feestdagen te vieren, inclusief of we door moeten gaan met versoepelde beperkingen in de gedecentraliseerde gebieden van het VK – tegen de aanbeveling van sommige wetenschappers – of om strengere lockdowns in te voeren, zoals sommige landen overwegen.

Erop wijzend dat mensen “verlangend waren om samen te komen en na te denken over wat zowel een buitengewoon als moeilijk 2020 was”, waarschuwde het advies dat een “enorme toename van bijeenkomsten die mensen van alle leeftijden samenbrengen, inclusief gezinnen, religieuze groepen en vrienden … aanzienlijk risico op verhoogde Covid-19-overdracht tijdens de komende feestdagen ”.

De WHO suggereerde dat, aangezien gemeenschappen in heel Europa afwegen of ze al dan niet religieuze processies, vakantiemarkten en kerkvieringen willen organiseren, het “uitstellen of verminderen” van openbare evenementen moet worden overwogen. Het beveelt ook aan om, “ongeacht de locatie”, religieuze diensten “waar mogelijk buiten te houden of beperkt te zijn in omvang en duur”.

De aankondiging suggereerde ook dat kerstbijeenkomsten “indien mogelijk buiten gehouden moesten worden, en deelnemers maskers moesten dragen en fysieke afstand moesten bewaren”.

Het voegde eraan toe: “Indien binnenshuis gehouden, zijn het beperken van de groepsgrootte en het zorgen voor goede ventilatie om het blootstellingsrisico te verminderen essentieel. Het kan onhandig aanvoelen om maskers te dragen en fysieke afstand te oefenen in de buurt van vrienden en familie, maar dit draagt ​​er aanzienlijk toe bij dat iedereen veilig en gezond blijft.

‘Kwetsbare mensen en oudere vrienden of familieleden kunnen het erg moeilijk vinden om dierbaren te vragen fysiek weg te blijven, ongeacht hun angsten of zorgen. Bedenk wat anderen misschien voelen en de moeilijke beslissingen waarmee ze te maken zullen krijgen. “Lees ook:  Erdogan ziet een complot door EU en de VS om de ambities van Turkije te omringen

Comments

comments