Trump Meltdown… Zal Mitch McConnell nu doodsbedreigingen krijgen?

Trump Meltdown… Zal Mitch McConnell nu doodsbedreigingen krijgen?

16 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Zeggen dat president Donald Trump de VS een duistere en destructieve richting inslaat, is een understatement. Niet alleen vernietigt de verslagen bewoner van het Witte Huis het vertrouwen van het publiek in het democratische proces en vaart hij dicht bij het orkestreren van een staatsgreep, hij speelt ook met dodelijk vuur.

Trumps gekke waanideeën leiden ertoe dat leden van zijn eigen Republikeinse partij met de dood worden bedreigd, omdat ze door Trump en zijn trouwe legioenen als “ontrouw” worden afgeschilderd omdat ze niet de fantasie van verkiezingsfraude koesteren.

Je vraagt ​​je af waar dit eindigt? Zal de Republikeinse leider van de Senaat, Mitch McConnell, de volgende zijn die een doodsbedreiging ontvangt nadat hij eerder deze week president-elect Joe Biden erkende. Het duurde zes weken voordat McConnell formeel de concessie deed, omdat algemeen werd gemeld dat Biden Trump beslissend had verslagen bij de populaire stemming. De meeste Republikeinse wetgevers in Washington weigeren echter nog steeds toe te geven aan Biden, net als Trump zelf. Ze beweren dat de verkiezing van hem is gestolen vanwege massale fraude. Hiervoor is geen geloofwaardig bewijs geleverd, alleen speculatie en geruchten.

McConnell kondigde dinsdag aan: “Het kiescollege heeft gesproken”, verwijzend naar het constitutionele orgaan dat formeel de president kiest en dat deze week ten gunste van Biden heeft gedaan. De Democratische kandidaat won bijna 70 stemmen meer dan Trump en ruim boven de drempel van in totaal 270 die nodig is om de verkiezingen te bezegelen.

Trump heeft uitgehaald naar iedereen die hem niet volgt door het konijnenhol van beweringen dat de presidentsverkiezingen een gigantische fraude waren. Hij heeft verkozen Republikeinse overheidsfunctionarissen beschuldigd als dupes van de Democraten omdat ze hebben aanvaard dat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen. Hij stak Fox News, een voormalige aanhanger van hem, in brand omdat hij de verkiezingen ten gunste van Biden had uitgeroepen. Hij heeft rechters voor de gek gehouden omdat ze valse, ongefundeerde juridische aanklachten wegens fraude hebben afgewezen.

Trump berispte het Hooggerechtshof vorige week zelfs nadat het een zwak juridisch beroep van zijn campagne om verkiezingsresultaten ongedaan te maken, had afgewezen. Het maakt niet uit dat twee rechters in die rechtbank door Trump aangestelden waren en dat de rechtbank een sterk conservatieve vooringenomenheid heeft. Als die rechters niet kunnen instemmen met de fraudefantasie, dan laat het zien hoe onbereikbaar Trump en zijn diehard aanhangers zijn als het gaat om het accepteren van de realiteit.

Maar in de schijnbare Trump-wereld van Make America Great Again zijn er “alternatieve feiten” en “alternatieve realiteit”. Als een bepaalde realiteit je niet bevalt, verzin dan gewoon je eigen realiteit.

Marginale rechtse mediakanalen zoals Breitbart en One America News Network, evenals de samenzweringscultus QAnon, die gelooft dat Trump de Amerikaanse beschaving redt van een pedofiele elite, blijven de fantasie prikkelen dat de Republikeinse president de overwinning werd misleid door systematisch te stemmen fraude. De “alternatieve realiteit” is gewoon een enorme waanvoorstellingen echokamer. Vergelijkbaar met die van de zelfmoordcultus die notoir de vergiftigde Kool Aid dronk.

Lees ook:  Coronavirus: Kan Nederland er snel bovenop komen

Het is verontrustend dat van de 70 miljoen mensen die bij de recente verkiezingen op Trump hebben gestemd, talloze velen overtuigd zijn door wat ze in de echokamers horen. En er zijn tal van pro-Trump-hacks die de onzin verkondigen en het een schijn van geloofwaardigheid geven.

Wanneer waanvoorstelling als “realiteit” wordt ingeprent, is alles mogelijk van allerlei vermeende daden van “verraad” en “verraad”.

Neem de Republikeinse functionarissen in de swingstaat Georgia waar Biden beslissend won van Trump. Gouverneur Brian Kemp en de staatssecretaris Brad Raffensberger hebben beide bevestigd dat hertellingen uit de hand aantonen dat er geen electorale misdrijven hebben plaatsgevonden. Dit werd bevestigd door een andere Republikeinse functionaris, Gabriel Sterling, die toezicht hield op de stemmingen in de staat.

Toch zijn deze functionarissen met de dood bedreigd omdat ze “verraderlijk” waren. Verraad aan wat? Naar de waarheid, naar de realiteit, of naar de echokamer die wordt bewoond door Trump en zijn rechtse sekte?

Trump heeft de bovengenoemde Republikeinse functionarissen in Georgië bij naam aan de kaak gesteld tijdens zijn steeds meer losgeslagen Twitter-tirades. Ze moeten nu veiligheidsmaatregelen nemen rond hun huis.

Hetzelfde sinistere broeden over geweld van Trumps fascistische voetsoldaten onder zulke gewapende, burgerwachten als Proud Boys en Three Percenters, wordt gezien in andere staten die de laatste snikpogingen van de president om de verkiezingsuitslag te ondermijnen, hebben getrotseerd.

Zoals de Republikeinse functionaris Gabriel Sterling in Georgië waarschuwde : “Dit moet stoppen voordat iemand wordt vermoord”.

De grootheidswaanzin van Trump ondergaat een ineenstorting omdat zijn alternatieve realiteit botst met het echte leven en het feit dat Biden de verkiezingen won, ongeacht wat je van Biden vindt.

Maar in zijn ontrafelende psychopathische geest is Trump nog steeds in staat en bereid om veel schade aan te richten. Het enige dat nodig is, is dat een paar zwaarbewapende “ware gelovigen” een of ander verdraaid idee van “patriottische plicht” uitoefenen tegen “vijanden van het volk”.

De Amerikaanse politieke cultuur is ziek van waanvoorstellingen, paranoia en hopeloos leiderschap. Gooi veel wapens van militaire kwaliteit in de mix en dat zorgt voor bloedbad. Ironisch genoeg was dat het woord – ‘bloedbad’ – dat Trump vier jaar geleden duister benadrukte in zijn inaugurele rede.

De bok stopt hier. Trump moet verantwoordelijk worden gehouden voor elk geweld in de komende weken. Hij heeft al genoeg hondenfluit. Zijn roekeloze aansporing is crimineel, net als die mediamensen die zich overgeven aan zijn destructieve waanideeën.Lees ook:  Anti-China Hysterie gaat uiteindelijk niet over Covid-19, racisme of communisme, maar over macht en de VS is bang

Comments

comments