Buren van Mar-a-Lago vertellen Trump botweg: verdwijn

Buren van Mar-a-Lago vertellen Trump botweg: verdwijn

17 december 2020 0 Door Indignatie redactie

De buren van president Donald Trump in Florida hebben een heel duidelijke boodschap voor hem nu zijn post-presidentiële dagen naderen: maak van Mar-a-Lago niet uw permanente verblijfplaats, want “we willen niet dat u onze buurman bent.”

Volgens de Washington Post werd dat flagrante bericht dinsdagochtend naar de president gestuurd in de vorm van een brief. De brief, gericht aan Palm Beach, Florida, en de Amerikaanse geheime dienst, diende als een herinnering aan de juridische reden waarom Trump geen aanspraak kan maken op Mar-a-Lago als permanent verblijf. De advocaat van Palm Beach, Reginald Stambaugh, merkte op dat het probleem zich concentreert op Trumps transformatie van de woning tot een privégolfclub.

De publicatie meldt:

“Trump verloor zijn wettelijke recht om in Mar-a-Lago te wonen vanwege een overeenkomst die hij begin jaren negentig ondertekende toen hij het legendarische landgoed van zijn privéwoning in een privéclub veranderde. De juridische manoeuvre zou Palm eindelijk kunnen dwingen Beach om publiekelijk toe te spreken of Trump Mar-a-Lago zijn legale verblijfplaats en huis kan maken, zoals van hem werd verwacht, wanneer hij een ex-president wordt na de beëdiging van Joe Biden op 20 jan. “

In de brief drong een advocaat van de familie DeMoss – de residentiële buren van Mar-a-Lago – er bij de stad Palm Beach, Florida op aan om vroegtijdig actie te ondernemen voordat Trump probeert permanent naar Mar-a-Lago te verhuizen. De advocaat hield vol dat vroegtijdige actie zou dienen als een manier om “een gênante situatie te vermijden” als de vertrekkende president naar de club verhuist en later het bevel moet krijgen te vertrekken. “

Glenn Zeitz, een andere nabijgelegen huiseigenaar in Palm Beach die ook terugdringt tegen de verhuizing van Trump, heeft ook gewogen toen hij uitlegde waarom Trump niet in Mar-a-Lago kan gaan wonen.

“Er is absoluut geen juridische theorie op basis waarvan hij dat eigendom kan gebruiken als zowel een woning als een club”, zei Zeitz. “Eigenlijk speelt hij een dode hand. Hij zal mensen niet intimideren of bluffen, want we zullen er zijn.”

Als het trackrecord van Trump echter iets te bieden heeft, ziet het er niet naar uit dat hij zonder slag of stoot ten onder zal gaan. Een woordvoerder van de Trump-organisatie, die naar verluidt “niet bevoegd was om in het openbaar te spreken over een juridische kwestie”, heeft al teruggeschoten met een ongegrond ontslag van de brief.

De woordvoerder zei: “Er is geen document of overeenkomst die president Trump verbiedt Mar-a-Lago als zijn woonplaats te gebruiken.”Lees ook:  Waarom Trump de eer opeist voor de Covid-19-vaccins, zou een goede zaak kunnen zijn

Comments

comments