“We willen dat ze besmet zijn”: Schokkende e-mail onthult het plan van de door Trump aangestelde om COVID-19 te verspreiden

“We willen dat ze besmet zijn”: Schokkende e-mail onthult het plan van de door Trump aangestelde om COVID-19 te verspreiden

17 december 2020 Uit Door Indignatie redactie

Een voormalige door Trump aangestelde topambtenaar drong er bij gezondheidsfunctionarissen op aan om een ​​’kudde-immuniteit’-benadering te hanteren voor de coronaviruspandemie

Volgens een nieuw rapport van  POLITICO drong een voormalige door Trump aangestelde topambtenaar er bij gezondheidsfunctionarissen op aan om een ​​”kudde-immuniteits” -benadering te hanteren voor de coronaviruspandemie, waardoor miljoenen mensen kunnen worden geïnfecteerd.

‘We willen dat ze besmet zijn’: de door Trump aangestelde eiste een strategie voor ‘kuddeimmuniteit’, zo blijkt uit e-mails

“Er is geen andere manier, we moeten een kudde vestigen, en het gaat er alleen om dat de niet-hoogrisicogroepen zichzelf blootstellen aan het virus. PERIODE”, schreef toenmalig wetenschapsadviseur Paul Alexander  op 4 juli aan zijn baas , Health and Michael Caputo, adjunct-secretaris van Human Services voor public affairs, en zes andere hoge ambtenaren.

“Zuigelingen, kinderen, tieners, jonge mensen, jonge volwassenen, van middelbare leeftijd zonder voorwaarden enz. Lopen geen tot weinig risico … dus gebruiken we ze om een ​​kudde te ontwikkelen … we willen dat ze besmet zijn …” voegde hij eraan toe.

“Het kan zijn dat het het beste is als we de zone openen en onder water zetten en de kinderen en jongeren besmet laten raken” om “natuurlijke immuniteit … natuurlijke blootstelling” te krijgen, schreef Alexander op 24 juli aan Food and Drug Administration Commissaris Stephen Hahn, Caputo en acht andere hoge ambtenaren. Caputo vroeg Alexander vervolgens om het idee te onderzoeken, volgens e-mails die zijn verkregen door de selecte subcommissie voor coronavirus van de House Oversight Committee.

Alexander voerde ook aan dat hogescholen open moesten blijven om de verspreiding van Covid-19-infecties mogelijk te maken, en betreurde in een e-mail van 27 juli aan de directeur van Centers for Disease Control and Prevention Robert Redfield dat “we in wezen het slagveld van het krachtigste wapen hebben gehaald dat we hadden … jongere gezonde mensen, kinderen, tieners, jonge mensen die we nodig hadden om zichzelf snel [sic] te infecteren, het te verspreiden, immuniteit te ontwikkelen en de verspreiding te helpen stoppen. “

Alexander was een topafgevaardigde van Caputo, die in april persoonlijk door president Donald Trump werd geïnstalleerd om de communicatie-inspanningen van de gezondheidsafdeling te leiden. Ambtenaren vertelden POLITICO dat ze geloofden dat wanneer Alexander aanbevelingen deed, hij de steun had van het Witte Huis.

“Het was duidelijk dat hij namens Michael Caputo sprak, die namens het Witte Huis sprak”, zei Kyle McGowan, een door Trump aangestelde die CDC-stafchef was voordat hij deze zomer vertrok. “Dat is hoe ze wilden dat het werd waargenomen.”

Hoge Trump-functionarissen hebben herhaaldelijk ontkend dat kuddeimmuniteit – een concept dat door sommige conservatieven wordt bepleit als een tactiek om Covid-19 te beheersen door opzettelijk minder kwetsbare bevolkingsgroepen bloot te stellen in de hoop de economie te heropenen – in overweging was of vorm gaf aan de benadering van het Witte Huis pandemie. “Kudde-immuniteit is niet de strategie van de Amerikaanse regering met betrekking tot het coronavirus”, getuigde HHS-secretaris Alex Azar tijdens een hoorzitting voor de House Coronavirus-subcommissie op 2 oktober.

In zijn e-mails heeft Alexander ook maandenlang overheidswetenschappers aangevallen en aangedrongen op het vormgeven van officiële verklaringen die gunstiger zijn voor president Donald Trump.

Bijvoorbeeld, Alexander erkent in een mei 30 e-mail dat een ontwerp-verklaring van de CDC over hoe Covid-19 was onevenredig invloed minderheidsgroepen was “zeer nauwkeurig”, maar hij waarschuwde HHS en CDC communicatie ambtenaren dat “in deze verkiezing cyclus die de soort verklaring afkomstig van CDC die de media en democraat [sic] antagonisten zullen gebruiken tegen de president. ” De problemen waren “te wijten aan decennia van verwaarlozing door democraat”, beweerde Alexander.

Alexander leek ook te erkennen dat de eigen poging van het Witte Huis om staten hun Covid-19-beperkingen te laten afbouwen, leidde tot een piek in de gevallen.

“Er is een stijging van het aantal gevallen door testen en tegelijkertijd ook door het versoepelen van beperkingen, minder sociale afstand nemen”, schreef Alexander in een e-mail van 24 juli. “We wisten altijd dat als je ontspant en je opengaat, er gevallen zullen ontstaan.”

De e-mails vertegenwoordigen een ongebruikelijk venster op de interne beraadslagingen van de Trump-administratie en de spanningen tussen politieke aangestelden zoals Alexander – een deeltijdhoogleraar aan een Canadese universiteit – en personeelsleden van gezondheidsinstanties. Op 16 september kondigde HHS aan dat Alexander de afdeling zou verlaten, slechts enkele dagen nadat POLITICO voor het eerst had gerapporteerd over zijn inspanningen om de beroemde morbiditeit en mortaliteit en wekelijkse rapporten van de CDC vorm te geven en regeringswetenschapper Anthony Fauci onder druk zette om te spreken over de risico’s van Covid-19. voor kinderen.

In een verklaring zei een HHS-woordvoerder dat Alexanders eisen voor kudde-immuniteit “absoluut niet” bepalend waren voor de afdelingsstrategie.

“Dr. Paul Alexander was voorheen tijdelijk senior beleidsadviseur van de adjunct-secretaris voor openbare aangelegenheden en is niet langer werkzaam bij de afdeling ”, aldus de woordvoerder.

Alexander reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. Caputo, die op dezelfde dag dat Alexander de afdeling verliet, medisch verlof nam, heeft eerdere onderzoeken doorverwezen naar HHS.

Volksgezondheidsexperts hebben oproepen afgekeurd om opzettelijk jongere, gezondere Amerikanen met Covid-19 te infecteren, en zeggen dat het miljoenen mensen onnodig in gevaar zou brengen op langdurige complicaties en zelfs de dood. “We willen zeker niet wachten en mensen gewoon besmet laten raken, zodat je kudde-immuniteit kunt ontwikkelen. Dat is zeker niet mijn insteek ”, zei Fauci in september.

Lees ook:  De Europese Unie wil een elektromagnetisch kanon ontwikkelen

Rep. Jim Clyburn (DS.C.), voorzitter van de subcommissie voor coronavirus, zei in een verklaring dat de documenten “een schadelijk patroon laten zien van politieke inmenging door overheidsfunctionarissen.”

“Terwijl het virus zich door het land verspreidde, schreven deze functionarissen hardnekkig: ‘who cares’ en ‘we willen dat ze besmet zijn’ ‘, voegde Clyburn eraan toe. “Ze gaven stiekem toe dat ze ‘altijd wisten’ dat het beleid van de president een ‘stijging’ van het aantal zaken zou veroorzaken, en ze maakten plannen om de verspreiding van het virus de schuld te geven van loopbaanwetenschappers. ‘

Clyburn zei dat de documenten – die de Trump-administratie pas na de verkiezingen aan zijn subcommissie heeft vrijgegeven, meer dan twee maanden nadat zijn onderzoek begon – onderstrepen waarom HHS moet meewerken aan zijn onderzoek en dat CDC-directeur Redfield moet verschijnen voor een interview over een e-mail die hij zou het personeel hebben verteld om te verwijderen . Anders “zal ik gedwongen worden om dagvaardingen uit te vaardigen”, zei Clyburn.

De e-mailcache bood een real-time blik op de beraadslagingen van de regering toen de Covid-19-crisis voor het eerst herstelde tijdens de zomer.

“Dus het komt erop neer dat als het nu besmettelijker is, het probleem is: who cares?” Alexander schreef in een e-mail van 3 juli aan de belangrijkste communicatieambtenaren van de gezondheidsafdeling . “Als het meer gevallen bij jongeren veroorzaakt, is mijn woord who cares … zolang we verstandige beslissingen nemen en de bejaarden [sic] en verpleeghuizen beschermen, moeten we doorgaan met leven …. Who cares als we meer testen en meer positieve tests krijgen. “

“Hoe kan dit worden onderzocht en waar of onwaar worden bewezen?” Caputo vroeg Alexander in een e-mailuitwisseling op 25 juli, nadat Alexander Hahn en negen topcommunicatieambtenaren van HHS en FDA had gemaild over de waarde van kudde-immuniteit.

Alexander schreef terug met gegevens die hij naar eigen zeggen uit verschillende onderzoeken had gehaald, waaronder een link naar een artikel in Quanta Magazine van 30 juni over de “lastige wiskunde” van kudde-immuniteit.

“Ik wilde er niet uitzien als een gekke bal en als ze denken en zoals ik denk dat dit waar kan zijn … kunnen verschillende zwaar getroffen gebieden met 20% zoals NYC hebben geraakt”, voegde Alexander eraan toe. “[T] hat is mijn argument … waarom zou je het niet overwegen?”

De gezondheidsafdeling heeft gewerkt om afstand te nemen van Alexander sinds zijn vertrek midden september, en verschillende door Trump aangestelden zeiden dat Alexander vaak geïsoleerd was tijdens zijn ongeveer zes maanden durende stint die afdelingsfunctionarissen adviseerde.

‘Zijn tirades hadden geen enkele invloed op het beleid en de communicatie’, drong een hoge ambtenaar aan. “Caputo stelde hem in staat om van mening te zijn, maar mensen duwden terug en het kwam zelfs op een punt waarop Caputo hem zei te stoppen met het verzenden van e-mails.”

Maar McGowan, de voormalige stafchef van de CDC, zei dat Alexander effectief was in het uitstellen van de beroemde Morbidity and Mortality Weekly Reports en het afzwakken van de begeleiding die van zijn bureau kwam.

“Hij oefende absoluut druk uit op de CDC op verschillende begeleidingsdocumenten, op MMWR’s,” zei McGowan. “Hij wilde MMWR’s wijzigen die al waren gepost, wat gewoon schandalig is.”

Hoewel McGowan zei dat, hoewel ambtenaren van de agentschappen Alexanders eisen om de morbiditeits- en mortaliteitsrapporten te redigeren, afwendden, “het soort politieke inmenging is dat de begeleiding vertraagde, MMWR’s vertraagde om ze zo snel mogelijk naar buiten te krijgen om effectief te zijn”, voegde McGowan eraan toe.

Het nieuws veroorzaakte een golf van verontwaardiging bij de critici van president Trump op Twitter.

No Title

Most experts think herd immunity with no vaccine would cost 2.5 MILLION lives. Here is an advisor to the president advocating for millions of Americans to die. Disgusting. https://t.co/J4JGVqnMS4

No Title

WHAT? “There’s no other way, we need to establish herd, & it only comes about allowing the non-high risk groups expose themselves to the #virus. PERIOD.” No, this is not #scientifically accurate & did anyone bother to look at ANY OTHER COUNTRY to see HOW we could address #COVID19 https://t.co/DefqTRGx34

No Title

America has the worst outbreak of COVID in the world.Why?Because the GOP policy was “we want them infected” https://t.co/gp4E2N4H5E

No Title

Not only is this a violation of ethics (biomedical and otherwise), it represents an incomprehensively naïve view of how herd immunity works. https://t.co/3YCxaBrjoq

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Open brief aan Zijne Majesteit van België

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De Amerikaanse media worden wakker - te laat
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments