Staten in de VS ontvangen minder vaccins dan beloofd, terwijl Trump opschept over de uitrol

Staten in de VS ontvangen minder vaccins dan beloofd, terwijl Trump opschept over de uitrol

19 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl president Donald Trump de behandeling en levering door zijn regering van enkele duizenden doses coronavirusvaccins prijst, hebben verschillende gouverneurs in het hele land hun twijfels geuit over wat er volgende week zal gebeuren, nadat federale functionarissen hen hadden verteld te verwachten dat de verwachte doseringsaantallen tot 40 procent zouden kunnen verminderen. .

Honderdduizenden Amerikanen, voornamelijk gezondheidswerkers, zijn vrijdag ingeënt .

“De uitrol van het vaccin en het vaccin krijgen de beste recensies. Het gaat heel goed. Krijg die ‘shots’ allemaal! ” Trump twitterde donderdag .

No Title

All-time Stock Market high. The Vaccine and the Vaccine rollout are getting the best of reviews. Moving along really well. Get those “shots” everyone! Also, stimulus talks looking very good.

Maar gouverneurs en gezondheidsleiders hebben hun bezorgdheid geuit over de distributie van de Pfizer-BioNTech-versie van het vaccin, die deze week werd verzonden, nadat federale functionarissen hen hadden verteld dat de zendingen die volgende week worden verzonden aanzienlijk minder zullen zijn dan oorspronkelijk verwacht.

De federale regering gaf de staatsleiders weinig details over waarom zendingen zouden worden stilgelegd. Twee Trump-functionarissen die over de kwestie met The Associated Press spraken , legden uit dat de leveringsvermindering het gevolg was van wijzigingen in planningen en misverstanden over veranderingen in het aanbod.

Lees ook:  EU kondigt grootschalige verduistering van belasting en Pensioengeld aan om miljarden dollars in klimaatnoodplan te betalen

Regering Jay Inslee (D-Washington) heeft de administratie van de uitrol van vaccins verwoest, aangezien veel staten verlagingen van de verwachte dosering tussen 25 en 40 procent zullen zien.

“Dit is storend en frustrerend”, schreef Inslee in een tweet. “We hebben nauwkeurige, voorspelbare cijfers nodig om succes in de praktijk te plannen en te garanderen.”

No Title

@CDCgov has informed us that WA’s vaccine allocation will be cut by 40 percent next week – and that all states are seeing similar cuts.This is disruptive and frustrating. We need accurate, predictable numbers to plan and ensure on-the-ground success.No explanation was given.

De staat Washington moest volgende week een verlaging van het Pfizer-vaccin verwachten met wel 40 procent. Dezelfde renteverlaging wordt verwacht in Californië, dat de afgelopen weken hard is getroffen door de pandemie. Missouri kan ook een verlaging van het aantal vaccins tot wel 30 procent zien.

Pfizer heeft van zijn kant gezegd dat er niets aan zijn kant is veranderd, wat betreft de productie en de uitrol.

“Pfizer heeft geen productieproblemen gehad met ons COVID-19-vaccin, en geen zendingen met het vaccin zijn opgeschort of vertraagd”, zei Pfizer-woordvoerder Eamonn Nolan.

Het vaccinatietempo kan volgende week hoe dan ook toenemen als de Moderna-versie van het vaccin federale goedkeuring krijgt. De Food and Drug Administration (FDA) zal naar verwachting vrijdag goedkeuring verlenen voor het vaccin .

Lees ook:  Wereldwijd is de repressie enorm: operatie Condor 2.0 - uitgebreid

Afgezien van de laatste snafus, kan Trump’s stralende lof over de inspanningen van zijn regering om vaccins voor het coronavirus uit te rollen om een ​​andere reden voorbarig zijn: de meeste Amerikanen zullen al geruime tijd geen vaccin krijgen . Zelfs met de Moderna-versie van het vaccin inbegrepen, zullen slechts 150 miljoen Amerikanen – minder dan de helft van de bevolking van het land – in juni een vaccin kunnen krijgen, grotendeels als gevolg van het feit dat de regering er niet in slaagde om eerder dit jaar voldoende doses van beide vaccins te kopen. .

Om de vaccins effectief te laten zijn, zijn de meeste experts het erover eens dat ten minste 70 procent van de bevolking moet worden ingeënt.

Sinds het begin van de pandemie zijn meer dan 17,2 miljoen Amerikanen positief getest op het virus. Vrijdagochtend zijn er meer dan 310.000 overleden door het coronavirus.Comments

comments