vrolijk kerstfeest

vrolijk kerstfeest

19 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Aan het einde van het jaar veranderde de wereld stap voor stap in een dystopische nachtmerrie – dat is precies waarom we het licht van de hoop moeten bewaken.

Veel mensen hebben het momenteel over “donkere tijden”. Sommigen omdat ze geloven dat een vreselijk virus de wereld in zijn greep heeft, anderen omdat ze er vast van overtuigd zijn dat een min of meer geconstrueerde epidemie wordt gebruikt om mensen basisrechten te ontnemen en totalitaire structuren op te bouwen.

Kerstmis is het festival waar het licht wordt geboren, waar het geloof in verlossing ontstaat. Geldt dat ook voor dit jaar, in het gepostuleerde “nieuwe normaal”?

De mens overwinnen als een visie

Een nieuw klinkend woord, een dystopische nachtmerrie, wordt opgeroepen: “transhumanisme”. De mens wil het mens-zijn overwinnen, tenminste sommige mensen willen dat, en vele anderen staan ​​gewoon in de weg. Bovenal staan ​​allen die nog op zoek zijn naar kennis en waarheid in de weg, laten zich niet afschrikken en vinden manieren en middelen om hun gedachten en hun inzichten te delen.

Daarom wordt Julian Assange nog steeds gemarteld in het midden van Europa en is hij een symbool geworden van hoe snel de mensheid mentaal terug kan springen in de dogmatische middeleeuwen: wie de waarheid zoekt en verkondigt, zal vreselijk worden gestraft. Dat is de boodschap van het proces Julian Assange, dat een schrikbarend groot aantal Duitsers niet eens kent.

In de middeleeuwen was de vraag of de aarde in het centrum van het universum stond en de paus heeft altijd gelijk. Tegenwoordig is de vraag wie welke oorlogsmisdaden en andere misdaden tegen de menselijkheid en menselijkheid begaat, en welke gekozen pseudowetenschapper de absolute waarheid mag verkondigen.

Transhumanisme heeft de onderdrukking van de waarheid nodig omdat het een enkele leugen is en gebaseerd is op een constructie van leugens en zelfverloochening.

De superrijke transhumanisten en hun handlangers zijn aan de macht gekomen met een ongelooflijke hoeveelheid geld, corrupt en gek geworden door verveling en macht, en wedijveren om hun visie op de toekomst te realiseren: Bill Gates zal zeker 7 miljard mensen vaccineren met een onontgonnen medicijn en vermindering van de wereldbevolking met minstens 1,5 miljard mensen binnen 10 jaar.

Tesla-baas Elon Musk wil een kolonie van de geldadel op Mars vestigen. In Silicon Valley hebben hij en Amazon-oprichter Jeff Bezos en andere superrijken de Amerikaanse onderzoeker Raymond Kurzweil en een staf van wetenschappers uit de moleculaire biologie, genetica en geneeskundig onderzoek naar middelen die het verouderingsproces moeten stoppen en de dood moeten ‘overwinnen’. De wereldbevolking gebruikt ze allemaal als grondstof, als onderzoeksobject, verzamelt hun gezondheidsgegevens en experimenteert met hun gedrag en welzijn.

De Britse bio-informaticus Aubrey de Gray beschrijft veroudering als een “verschrikkelijke ziekte” die overwonnen moet worden. Hij pleit al lang voor meer overheidsfinanciering voor onderzoek naar technologieën die het leven verlengen. Raymond Kurzweil streeft ook naar de transformatie van het menselijk bewustzijn in bits en bytes en wil zo de geest bevrijden van fysieke achteruitgang.

Schermen, camera’s en microfoons in privékamers en op het lichaam maken mensen onderdeel van een gigantisch digitaal datanetwerk. De volgende stap bestaat erin om mensen digitaliteit te geven, ze één te laten worden met sensoren, data-opslagapparaten en machineonderdelen. De digitale dementie die met de ontwikkeling is gevorderd, die de aandacht en het geheugen van onze kinderen in slechts één generatie vele malen heeft gekrompen, maakt de weg vrij voor mensen om passief te worden voorzien van informatie, voor het nemen van beslissingen en voor alle verantwoordelijkheid te geven aan de weinigen die algoritmen schrijven en het pad van de gegevens bepalen.

Irrationaliteit, leugenachtigheid, brutaliteit

Hier begint de geest uiterlijk in een gevaarlijke irrationaliteit af te glijden. De rede bestaat al lang niet meer. Het wordt eigenlijk als verstandig beschouwd om medicijnen te ontwikkelen om het lijden te verminderen en mensen te genezen. Het begint irrationeel te worden als het alleen gaat om de verlenging van het leven, om verkoop en winst van enkelen en als het tegelijkertijd over het hoofd wordt gezien en als normaliteit wordt geaccepteerd dat ten minste een op de vijf mensen nog steeds onder erbarmelijke, onmenselijke omstandigheden en zichzelf moet leven kan niet eens veilig eten, heeft geen toegang tot drinkwater en ontsnapt niet aan de ellende. Dit onthult de hele leugenachtigheid en brutaliteit van deze inspanningen.

Het is ondraaglijk dat de ellende wordt vergroot door oorlogen, uitbuiting en onrecht, die altijd een vorm van geweld vertegenwoordigen. Een mogelijk ‘point of no return’ in de ontwikkeling, dat niet kan worden overtroffen in absurditeit en ontkenning van de realiteit, wordt bereikt wanneer individuen hun macht gebruiken om als proefkonijn op te treden voor de implementatie van persoonlijke maximale optimalisatie en onsterfelijkheidsfantasieën, wanneer individuen zichzelf misbruiken als meesters van leven en dood. en wanneer ze denken dat ze als goden zijn door aan te nemen dat ze de menselijke soort en al het leven op aarde, zelfs het klimaat, kunnen veranderen en ze kunnen ‘optimaliseren’ naar hun inzicht.

Geweldige reset

Terwijl veel mensen hun broodwinning aan het verliezen zijn en de meerderheid hoopt dat de chaos en onzekerheid van de zogenaamde coronacrisis snel voorbij zal zijn, spreken anderen van een ‘nieuw normaal’, en sommigen zijn er zelfs blij mee. Een van hen is niemand minder dan de oprichter van het World Economic Forum, Klaus Schwab.

Lees ook:  Nederlandse koningshuis niet bepaald een ambassadeur van de persvrijheid

Hij ziet de wereldwijde “coronacrisis” en de sociale, culturele en economische schade die deze heeft veroorzaakt als een drijvende kracht en een unieke “kans” voor een “grote reset”. Schwab is al jaren gefascineerd door dit idee: “Om de toestand van de wereld te verbeteren, lanceert het World Economic Forum het ‘The Great Reset’ initiatief”, zegt het World Economic Forum. Voor Schwab is dit gekoppeld aan het idee van transhumanisme:

“De internationale beweging en mentaliteit [van het transhumanisme] is op zoek naar manieren om de biologische grenzen van de mens te veranderen en te overwinnen door het gebruik van technologie en wetenschap. Transhumanisten geloven dat de volgende stap in de evolutie van de mensheid door samensmelting met technologie is bereikt . “

Klaus Schwab ziet een ontwikkeling in het transhumanisme die niet langer ter discussie hoeft te worden gesteld. Voor hem is het eerder een integraal onderdeel van de “vierde industriële revolutie”. In een toespraak tot de Chicago Council on Global Affairs verklaarde hij:

“De ‘vierde industriële revolutie’ zal leiden tot een versmelting van onze fysieke, digitale en biologische identiteiten.”

In zijn boek “COVID-19: The Great Reset” (1) legt Schwab, een man die nooit door een democratische autoriteit is gekozen, uit hoe de nieuwe digitale technologieën het mogelijk zullen maken voor autoriteiten “in de voorheen privéruimte van ons. Om onze geest te doordringen, onze gedachten te lezen en ons gedrag te beïnvloeden ”. Schwab voorspelt dat wetshandhavingsinstanties misdaadvoorspellingsprogramma’s zullen implementeren. Dit wordt al enigszins getest door middel van big data en kunstmatige intelligentie.

Volgens Schwab zou zelfs het ‘overschrijden van een landsgrens’ het ooit noodzakelijk kunnen maken om ‘een gedetailleerde hersenscan’ van reizigers uit te voeren om hun risicopotentieel te ‘inschatten’.

“Sommigen van ons hebben zelfs al het gevoel dat onze smartphones een verlengstuk van onszelf zijn geworden. De huidige externe apparaten – van draagbare computers tot virtual reality-headsets – zullen zich vrijwel zeker in ons lichaam en onze hersenen implanteren ” (3).

Zijn dit allemaal fantasma’s van individuen? Jammer genoeg niet. Als je goed luistert naar een helaas invloedrijke man als Bill Gates en onze politici, zul je merken dat ze al lang het concept van de “Grote Reset” en het transhumanisme nastreven. Ursula von der Leyen is ronduit enthousiast over de “pandemie” en maakt openlijk reclame voor de “Grote Reset” als een nieuw type bedrijf:

“Sinds het begin van de pandemie hebben we een explosie gezien in digitale innovatie en het gebruik van technologie. Ze lieten fabrieken open blijven. Ze hebben het voor bedrijven mogelijk gemaakt om hun producten te verkopen, (…) we moeten deze verandering bijhouden. Dit betekent dat we nieuwe regels nodig hebben voor de digitale economie en de digitale samenleving. De behoefte aan wereldwijde samenwerking en de versnelling van verandering zullen beide drijfveren zijn van de Grote Reset. En ik zie dit als een ongekende kans ”, legt von der Leyen uit.

De leiders van de wereldeconomie en de politieke besluitvormers die zichzelf zien als ‘wereldleiders’ zullen binnenkort de gelegenheid krijgen om intensief van gedachten te wisselen over hun gemeenschappelijke visie op de toekomst en om hun plannen in dit verband te coördineren wanneer de 51 Het World Economic Forum wordt gehouden onder het motto “The Great Reset”.

Eugenetica in de 21e eeuw

Overigens werd de term transhumanisme in de jaren dertig bedacht door de Britse bioloog Julian Huxley, die net als zijn collega’s vandaag streefde naar een “nieuwe samenleving” waarin mensen hun “volledige potentieel” konden ontplooien. Als middel hiervoor pleitte Huxley voor eugenetica, omdat volgens zijn idee “betere” mensen zouden moeten worden “gefokt”. De Duitse fascisten hebben deze ideologie tot het uiterste “geperfectioneerd”: door gedwongen sterilisatie, gedwongen abortussen, het doden van gehandicapten en tenslotte door industriële massavernietiging van “onwaardig leven”.

Vandaag, 90 jaar later, fantaseren mensen over een connectie van mensen met digitale technologie tot een nieuw wezen, een genetisch ontwerp, en over de oplossing van het vermeende overbevolkingsprobleem door de mensheid te verdelen in leefbaar / productief en onwaardig / onproductief.

Terwijl sommige mensen ernaar streven hun leven te verlengen en hun geest te behouden, worden anderen achtergelaten om te sterven in oorlogen en hongersnoden, of worden drugs en vaccins op hen getest, als ze niet zo lang als slaven worden gebruikt voor de winning van grondstoffen en massaproductie ze zijn goedkoper dan machines.

Het genetische medicijn, aangeprezen als een vaccin, dat miljoenen, misschien miljarden mensen zullen krijgen in de overtuiging dat het hen zal beschermen tegen de ziekte van COVID-19, wordt een experiment in de genetische manipulatie van de massa.

De vervreemding van de mens

Onder het voorwendsel van hygiënische solidariteit, misbruik en perversie van sociale vaardigheden en angsten van mensen, zijn ze in werkelijkheid geïsoleerd en tegen elkaar aangezet, afgestompt en afhankelijk, zodat ze vragen om meer controle, meer gegevensverzameling en begeleiding en omgaan met meer geweld, meer Geef je over aan het leger en meer verlies van vrijheid of eis het zelfs zelf op.

De vervreemding van de mens, die al eeuwenlang toeneemt, van zichzelf, van het leven en van het begrip van de kosmos als een goddelijke orde, vergezeld van de illusie van oneindige mogelijkheden, oneindige haalbaarheid en een systeem van angst, schuld en schaamte, maakt de mens tot een ontkenner van zichzelf word jezelf. Met een buitensporige overschatting van zichzelf, plundert hij de planeet, vernietigt hij zijn levensonderhoud en ontkent alles wat hem ooit heilig was: het goddelijke, het menselijke, zijn eigen natuur.

Om absolute veiligheid te bereiken en elke indringing van het onvoorspelbare te voorkomen, zijn mensen bereid zichzelf te verloochenen, te liegen, op te offeren en op te geven.

Nieuwe propaganda vindt een nieuw normaal uit

Digitale methoden maken propaganda in elk huishouden mogelijk en bereiken mensen onderweg op elk moment draadloos en mobiel. De hersenspoeling wordt steeds meer geïndividualiseerd en gepersonaliseerd, of het nu gaat om sociale media en nieuwsportalen of om commerciële verkoop- en entertainmentportalen.

Lees ook:  Buitenlandse strijders en de wereldwijde oorlog voor blanke suprematie

Edward Bernays, die wordt beschouwd als de vader van de public relations, wist bijna 100 jaar geleden al dat het aanwakkeren van angsten een effectief, collectief versterkend machtsinstrument is dat ook goedkoper is dan het massale gebruik van wapens en fysiek geweld. Fictieve angstscenario’s, zoals een vermeende, onbepaalde dreiging van terrorisme of andere doodsbedreigingen, kunnen worden verfraaid en verspreid door afbeeldingen en vrij verzonnen interpretaties van gebeurtenissen, en de meerderheid merkt het niet eens wanneer dezelfde afbeeldingen worden gebruikt die jaren geleden voor een ander scenario werden gebruikt moest dienen.

De coronacrisis laat zien hoe niet eens getallen en gebeurtenissen uitgevonden hoeven te worden, maar feitelijke getallen alleen door hun interpretatie en hun bekwame selectie zijn voldoende om massa’s te manipuleren.

Zelfs als het later niets dan een leugen blijkt te zijn, is het te laat. De manipulatie heeft al plaatsgevonden, de mens zal voorspelbaar handelen, op afstand bestuurd. Fictieve epidemieën, oorlogsleugens en dubieuze terreurdaden van de afgelopen decennia hebben dit duidelijk aangetoond. De term “incubator-leugen” (2) betekent voor de meeste mensen niets. Vergeten zijn alle andere leugens die tot oorlogen en staatsterreur hebben geleid. ‘Ik wil het niet weten’ of ‘dat kan ik me niet voorstellen’ zijn voldoende argumenten om discussies erover te voorkomen.

Als de heersende macht tegelijkertijd een oplossing biedt en zich presenteert als redder van de zelfgeënsceneerde crisis, net zoals ze de twijfelachtige vaccinatie klaar heeft staan ​​in het geval van de zogenaamde Covid-19 pandemie, heeft ze het gemakkelijk om de massa volgzaam te maken. Voorrechten zijn gekoppeld aan “goed gedrag” en onkritisch gedrag. Iedereen die vragen stelt en voor zichzelf kritische beslissingen wil nemen, wordt gemarginaliseerd, beroofd van zijn vrijheden en digitaal geschrapt.

Het wordt bijzonder verraderlijk wanneer het tegenovergestelde – dat wil zeggen dogmatisme, geweld en dictatuur – wordt verkocht onder het mom van verlichting, moraliteit en humanisme.

Maar heerschappij is nooit humaan en nooit moreel. Een waarheid vooropstellen en deze met geweld afdwingen is nooit ethisch. Het gebruik van angstscenario’s om de massa te sturen, betekent niet de omvang, geen echte leiderschapspersoonlijkheid, maar precies het tegenovergestelde.

Een teken van grootsheid en leiderschap zou zijn om de argumenten van critici onder ogen te zien, dialogen te voeren en democratie te laten plaatsvinden. In plaats daarvan worden andersdenkenden en critici belasterd en lastiggevallen, en worden sociale ontwikkelingen gepland en beslist door enkelen. Degenen die de waanzin drijven, handelen zeker niet uit boosaardigheid, maar uit waanzin. Een waanzin die het gevolg is van de absolute vervreemding en waanvoorstelling van zichzelf die ze elke dag opnieuw ervaren. En dat is precies waar de massa zich op moet verantwoorden als ze deze “leiders” bewonderen en aanmoedigen voor hun rijkdom en macht.

Grootschalige manipulatie

Nooit eerder zijn zoveel mensen in paniek gebracht en vervolgens in een waanvoorstelling tegelijk, waarin ze nu bijna onbereikbaar blijven, zonder te beseffen dat de beelden die in hun hoofd zijn geplant geenszins worden weerspiegeld in hun eigen beleving van de buitenkant; nooit eerder werden mensen zo vakkundig gemanipuleerd en bedrogen als in 2020.

Je zou denken: het land van dichters en denkers is eindelijk het land van idioten en domme mensen geworden. Slechts een fractie van de mensen heeft zijn gezond verstand en kritisch denken behouden en wordt ervoor lastiggevallen, veroordeeld en gestraft. De vraag die allang is gerezen: is er een uitweg uit de collectieve waanzin, uit deze dystopie, een noodrem om het lopende programma van zelfvernietiging te stoppen?

Kerstmis – van exotisch tot esoterisch

Kerst 2020, een viering van liefde en vrede? Is dat onder deze omstandigheden zelfs denkbaar? Kerstmis is een esoterisch festival. Echt? Is “esoterie” geen “samenzwering”, “hocus-pocus” en “gek”? Nou, zo wordt het al jaren in de media geportretteerd. Maar bijna geen enkele andere term is zo vervalst, misleidend gebruikt en belasterd als “esoterie”. Het woord komt oorspronkelijk uit het Grieks en betekent “behorend tot het innerlijke rijk” of “verborgen toegankelijk”. Wat is het tegenovergestelde van esoterie? “Wetenschap” is wat de meeste mensen zouden antwoorden. Dit is fout. Het tegenovergestelde van esoterisch is exoterisch, wat betekent “behorend tot de buitenkant” en “algemeen toegankelijk”.

Dus als ik zeg dat Kerstmis een esoterisch festival is, bedoel ik dat het een kwestie van inhoud is , dat het een festival is dat gaat over iets dat met ons te maken heeft en dat verborgen blijft, als we er niet naar op zoek zijn. Voor velen is Kerstmis echter al lang gereduceerd tot een exoterisch festival van winkelwaanzin, kerststress en veel externe dingen. Wat we vandaag doormaken met de zogenaamde coronacrisis heeft ook te maken met exoterie: deze crisis is extern of zet ons van buitenaf onder druk.

Het is niet verwonderlijk dat de onmenselijke en absurde maatregelen niet eens stoppen voor Kerstmis, het “festival van de liefde” en de “tijd van bezinning”, omdat esoterie, de innerlijke wereld van de mens, een staatsvijand is geworden als men blind zou zijn. Volg instructies, onderdruk intuïtie en geef zelfverantwoordelijkheid op.

Maar waar moeten we nu aan denken? Hoe kunnen we praten over vrede in deze vreedzame wereld? Hoe kunnen we opkomen voor degenen die lijden in een wereld die voortdurend lijden veroorzaakt? Hoe kunnen we spreken van de incarnatie en het mens zijn te midden van een harteloze, onmenselijke wereld waarin waanzin heerst, mensen doodsbang zijn, levens zinloos vernietigd, gezinnen opgesloten en met geweld op de proef worden gesteld, kinderen die op scholen aan onmenselijke regels worden onderworpen, mensen geïsoleerd en? worden beroofd van hun gezicht?

Ter nagedachtenis aan Franciscus van Assisi, hoe kunnen we de dieren in de kribbe met de mensen associëren, terwijl we in werkelijkheid dieren zien als virusreservoirs, ze massaal afslachten en eindeloos lijden toebrengen aan hen door dierproeven en wrede veeteelt? Hoe kunnen we een kind vereren als we kinderen niet langer kinderen laten zijn, maar ze zien als viruswerpers, gevaren, kleine volwassenen, consumenten en toekomstige arbeiders, gepensioneerden, soldaten – of ook toekomstige “verliezers” en werklozen? Hoe kunnen we vieren dat God tot de mens kwam terwijl we tegelijkertijd al het materiële en vergankelijke aanbidden, wetenschap, geld, logica, maar gewoon niet God? Hoe kunnen we een liefdesfeest vieren in een wereld van leugens, een wereld vol angst, vol haat, vol lijden, vol geweld?

Lees ook:  Hoe COVID-19 Kerstmis heeft gestolen

Namaste als antwoord

De emotionaliteit, symboliek en spiritualiteit van Kerstmis schuilt in het besef dat de grote taak van ons leven is om onszelf en alle mensen, maar ook de natuur, zo te zien dat ze verschijnen als een beeld waarin we God herkennen. Voor Albert Einstein vertaalde Gandhi het gebaar van Namaste, dat in Azië wijdverbreid was, met de woorden:

“Ik eer de plaats in jou waar het hele universum verblijft. Ik eer de plaats van licht, liefde, waarheid, vrede en wijsheid in jou. Ik eer de plaats in jou waar, wanneer jij daar bent en ik er ook ben, we allebei één zijn. “

Zullen we het goddelijke op zo’n manier kunnen ontmoeten met Kerstmis in 2020 voor iedereen en ook voor onszelf? Zien we een houding in het handelen van politici en machthebbers die overeenkomt met deze verering? Zien we een gevaarlijke wildernis in de natuur, besmet met ziekteverwekkers, of kunnen we onze omgeving zo ontmoeten dat we het goddelijke erin aanbidden?

Kerstmis geeft ons de kans om weer kinderen te worden

Waarom is de foto van het kind in de wieg zo belangrijk voor ons? Waarom beïnvloedt het ons zo als de pasgeborene nog geen woord heeft gesproken, gepredikt, zieken heeft genezen of wonderen heeft verricht?

Het is het prachtige en ontroerende geheim van elk kind dat ze deze wereld onvoorwaardelijk vertrouwen. Het bestaan ​​van een kind zorgt ervoor dat we van ze houden. En een kind leeft van voor niets bemind te worden en onvoorwaardelijk van ons te kunnen houden. Het kind Jezus groeide op, maar Jezus bleef in zijn absolute liefde. Het is moeilijk voor de mensheid.

Kerstmis daagt ons uit om weer echte kinderen te worden, daagt ons uit om lief te hebben en bemind te worden, daagt ons uit om te vertrouwen.

Geen mensen, maar onze natuur. Binnenkant en buitenkant. Het is de mogelijkheid van een “reset”, een heroriëntatie van onze claims, waarden, interpretaties, ons zelfbeeld en onze relaties. Een reset, niet in de zin van een transhumanistische “Great Reset”, maar een nederige reset gebaseerd op waarheid, menselijkheid en het verlangen naar vreedzaam samenleven.

Lied van de slaven, lied van vrijheid

Met Kerstmis realiseren we ons dat we angst uit angst kunnen vertrouwen, haat kunnen oplossen door liefde en delen in plaats van het uit te buiten. We kunnen de waarheid vertellen in plaats van liegen, zijn wie we zijn in plaats van onszelf te vermommen, waarheid en liefde dienen met nederigheid en mededogen. In een spiritueel, een religieus lied van slaven staat:

‘Vrede stroomt in mijn ziel als een machtige rivier.
Vreugde gutst in mijn ziel als een eeuwige lente.
In mijn ziel heb ik liefde als een oneindige oceaan.
Als een stromende, stromende rivier heb ik een bron in mijn ziel. “

In spirituals drukten mensen hun vreugde en innerlijke vrijheid uit, in schril contrast met hun levensomstandigheden en in de wetenschap dat ze door hun geboorte, hun huidskleur of de schijnbaar willekeurige omgeving nooit zoiets als vrijheid zouden leren kennen, maar dat hun hele leven zal bestaan ​​uit onderdrukking, armoede en uitbuiting om de bezittingen van de bezitters te vergroten.

Haar liedjes verwijzen echter naar een esoterische, innerlijke geloofsbeleving, namelijk dat de wereld niet hoeft te blijven zoals ze is en dat ze zich niet hoeft te ontwikkelen zoals ze zich gewoon lijkt te ontwikkelen. Ze drukken uit dat er ergens in deze wereld een plaats en een tijd is waarin iemands eigen verlangens, gevoelens en iemands eigen wezen werkelijkheid kunnen worden.

Niemand is eigendom

Dit is precies waarom we met Kerstmis het numineuze, sublieme, goddelijke in onszelf en de wereld voelen en daarom mens worden. We voelen in onze kleinheid, beperking en feilbaarheid dat we altijd deel uitmaken van een grote orde. En dus wil Kerstmis ons duidelijk maken dat we niemands eigendom zijn, dat we vrij zijn en dat we niet anders kunnen zijn dan vrij.

Jezus heeft ons verlost van het idee van een straffende, wraakzuchtige God. Jezus zag veeleer in God een vertrouwde tegenhanger, een innerlijke zekerheid dat hij geliefd was. Zijn belofte is ons kerstgeschenk: de belofte dat God nooit iemand zal laten vallen of verliezen. De wereld begrijpen in de zin van Jezus – echt “christelijk” – betekent daarom een ​​genezende, therapeutische invalshoek aannemen: helpen en genezen, niet oordelen en uitsluiten.

Daarom zei hij:

‘Dus wat je ook van anderen verwacht, doe het ook. Hierin bestaat de wet en de profeten ” (Matt. 7/12).

We kunnen onszelf en voldoening alleen vinden als we erop vertrouwen dat we het recht hebben om er alleen te zijn en geen goedkeuring van externe autoriteiten nodig hebben. Alleen dit vertrouwen, dit geloof, stelt elke persoon in staat zichzelf te accepteren boven angst en minderwaardigheidsgevoelens. En alleen een persoon die in harmonie met zichzelf is, heeft de vrijheid om werkelijk het goede te doen dat hij wil en de ander en zijn behoeften niet uit het oog te verliezen.

Een in ons

Sociale gemeenschap, milieubescherming en vrede kunnen daarom nooit alleen door rede worden bereikt. We moeten ons eerder als één ervaren, in onszelf en ook met alles wat is en met iedereen die is. En zo is de kerstboodschap ook de boodschap dat verandering, vrede en genezing mogelijk zijn en dat we ons licht, liefde, vreugde en vrede ook in het donker kunnen vasthouden.

Vrolijk kerstfeest en denk eraan hou toch een beetje afstand dan kunnen we snel weer bij elkaar zijn.Comments

comments