5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

The War on Christmas, Covid Edition

kerst

 11 total views,  6 views today

Waarom conservatieve experts de democraten ervan beschuldigen de pandemie te gebruiken om de holidays te ‘annuleren’

Op 3 april, toen de eerste golf van de coronavirus-pandemie door het land woedde, schreef een federalistische columnist genaamd David Marcus een artikel met de titel “we kunnen het land niet vernietigen omwille van New York City.” Marcus, zelf een New Yorker, beweerde dat de lockdown-beperkingen, zoals die van zijn geboortestad, de rest van het land verwoestten, waar, zo schreef hij, ‘een economische hamer sneller valt dan het virus zich kan verspreiden’. Hoewel Marcus zelf bang was voor het virus (“Ik open de deur van mijn bodega in Brooklyn met mijn elleboog”), vreesde hij voor degenen op het Amerikaanse platteland die hun baan zouden verliezen door een onnodige sluiting. “Vergis je aan de kant van de voorzichtigheid, zeggen velen, maar is het voorzichtig om hele gemeenschappen te vernietigen door een economische ineenstorting?”

Acht maanden later, toen het virus door landelijke staten als South Dakota verspreidde en maar liefst 2500 levens per dag eiste, had Marcus zich op een nieuw onderwerp gericht : “Is Fortnite Live The Future Of Television?” De andere organen van de conservatieve media, die bijna allemaal met hem waren meegegaan om op de maar-de-economie-trommel te slaan, zwegen eveneens. Gedurende de eerste 10 dagen van december publiceerde de redactie van The Wall Street Journal , die in maart afkeurde “de extreme blokkades van de staat”, geen artikelen over de laatste golf van het virus; Jim Geraghty, de senior politieke correspondent van National Review , die in april de complottheorie had uitgeloktdat het virus misschien afkomstig is uit een Chinees laboratorium, morst vandaag evenveel inkt als hij probeert zijn mede-Republikeinen ervan te overtuigen dat Trump inderdaad de verkiezingen heeft verloren.

Hun stilte lijkt aan te geven dat experts aan de rechterkant het debat over die het hebben afgestaan virus-immers aanhoudende shutdown New York heeft geholpen aandrukken van de verspreiding, terwijl meer conservatieve gebieden hebben gezien maanden ongecontroleerde besmetting . Maar de meer uitgesproken delen van het conservatieve commentariaat waren slechts verschoven van een economisch argument tegen sluiting naar een cultureel argument. Toen de feestdagen naderden, waarschuwde John Nolte van Breitbart zijn lezers dat ze ‘voorbereid moesten zijn op de democraten om Kerstmis te annuleren’, bezorgd dat ‘fascistische gouverneurs’ ‘een virus met een overlevingskans van 996 van de 1000’ als excuus zouden gebruiken om uit te roeien de vakantie. En Tucker Carlson speculeerde dat politici hadden “ontdekt dat Kerstmis groter is dan zij en daarom een ​​bedreiging voor hen is”.

Deze haastig aangepaste retoriek van oorlog op Kerstmis biedt een voorproefje van de reactie van de rechtse media op de volgende fase van de pandemie. Naarmate vaccins op de markt komen en de markt herstelt, zal het economische argument tegen lockdowns nog gekker lijken dan het al doet, waardoor conservatieven gedwongen worden om het culturele federalisme te verdubbelen. Als Biden zijn plan doorvoert om de betrokkenheid van de federale overheid bij het indammen van de pandemie op te krikken , verwacht dan dat experts als Carlson en Marcus hun woede verschuiven van gouverneurs van de blauwe staat naar de federale bureaucratie, en nationale interventie bestempelen als autoritair overdreven bereik. De bedreiging van de individuele vrijheid is natuurlijk een illusie, maar dat heeft hen nooit eerder tegengehouden.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments