Wanneer zal het eten van de rijken ook een belastingaftrek zijn?

Wanneer zal het eten van de rijken ook een belastingaftrek zijn?

21 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Amerikanen die niet in staat zijn om hun huur te betalen en zichzelf te voeden, en hun gezinnen kunnen eindelijk gerust zijn, want Donald Trump en de Republikeinen in het Congres hebben laten zien dat ze opnieuw precies weten wat we allemaal nodig hebben – een forse aftrek voor bedrijfsbelasting voor zakelijke maaltijden . Is het al tijd om de rijken te eten? Misschien konden we het afschrijven op onze belastingen, een bijkomend voordeel dat ik tot vandaag niet voor mogelijk had gehouden!

Volgens de Washington Post , het ontwerp van de nieuwste covid-19 reliëf wetsvoorstel, in aanvulling op de late en onvoldoende , maar nog steeds welkom financiële hulp , ook een uitbreiding van wat al lang de genoemd “three-martini lunch aftrek, ” die het mogelijk maakt bedrijven om maaltijdkosten af ​​te trekken van hun belastingen. Vroeger konden deze arme zielen slechts 50 procent van hun maaltijden bij Capital Grille afschrijven – maar nu, als Donald Trump en Republikeinen in het Congres hun zin krijgen, kunnen de volledige kosten van deze waardeloze maaltijden nu worden afgetrokken.

Zoals het Tax Policy Center acerbisch opmerkte over de ” driemartini lunchaftrek “:

Bedrijfsleiders en eigenaren van kleine bedrijven gebruikten het routinematig om persoonlijke uitgaven af ​​te schrijven als bedrijfskosten. Wilt u uw partner meenemen naar een chique jubileumdiner? Breng het in rekening bij het bedrijf en trek het af. Wil je een rondje schieten bij de countryclub? Neem een ​​klant – en claim een ​​aftrek. De belastingzwendel bestaat al zo lang dat martini’s tijd hadden om modieus te zijn, passe te worden en helemaal opnieuw trendy te worden.

De Washington Post meldde dat Republikeinen hard hebben aangedrongen op deze belastingaftrek, die naar schatting elk jaar ongeveer een paar miljard dollar kost, en dat “Democratische leiders akkoord gingen met de voorziening in ruil voor Republikeinen die ermee instemden de belastingverminderingen voor gezinnen met lage inkomens uit te breiden en de werkende armen in het uiteindelijke pakket. “

Het is niet verwonderlijk dat Donald Trump dol is op deze “belastingzwendel”, die zeker niet ten goede komt aan de mama-en-pop-winkels die worstelden om te overleven tijdens de pandemie en die nauwelijks een verschil zullen maken voor luxe zaken, maar waar hij zeker van zou profiteren. The Post herinnerde eraan dat hij in april sprak over de noodzaak om mensen de belastingcode te laten gebruiken om de kosten van een vloeibare lunch af te schrijven. “Ze sturen hun leidinggevenden, ze sturen mensen daarheen en ze krijgen een inhouding”, zei Trump destijds. “Dat is iets dat de restaurants echt weer tot leven zal brengen; Ik denk dat ze heter zijn dan voorheen. Weet je, ze hadden het vroeger. En toen ze ermee ophielden, was het nooit meer hetzelfde. Het was nooit meer hetzelfde. “

Weet u wat restaurants, waarvan een op de zes is gesloten vanwege de pandemie volgens een enquête, eigenlijk “heter dan voorheen” zou maken? Eigenlijk de pandemie beheersen! HAHAHAHHAHAHAHHA.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hillary Clinton 2e kans?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Grapperhaus “Ultimatum voor knaltuig”
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments