Wat zal Trump proberen in zijn laatste dagen? We moeten ons op alles voorbereiden.

Wat zal Trump proberen in zijn laatste dagen? We moeten ons op alles voorbereiden.

23 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Het eindspel dat wordt gespeeld door Donald Trump, nu al belachelijk, begint het verdomde gevaarlijke te worden .

De president van de Verenigde Staten, onlangs verslagen in een duidelijke nationale verkiezing, heeft zijn dagenlang geprobeerd om de regering die hij zo spectaculair de grond in is gelopen, omver te werpen. In het bijzonder, en onder andere, heeft hij navraag gedaan naar het inroepen van de staat van beleg door middel van de Insurrection Act.

Te weten: op basis van de damp van ontmaskerde samenzwering en het gas dat afkomstig is van de in ongenade gevallen voormalige generaal Michael Flynn, zou Trump het leger moeten ontketenen en de verkiezingen moeten ‘herhalen’ in de slagveldstaten die hij verloor. Volgens berichten was hij zeer geïnteresseerd in het idee.

Dit verontrustend noemen is een triomf van understatement. Trump heeft zijn laatste dagen op kantoor doorgebracht met het doorploegen van zijn speelgoedkist met legale opties om de beslissing van het volk te keren. Zijn talloze rechtszaken hebben nergens toe geleid – hoewel hij hardnekkig volhoudt – en zijn pogingen om lagere Republikeinen in verschillende staten te versterken, zijn op niets uitgelopen.

Je zou troost kunnen vinden in het idee dat Trump blijkbaar geen haalbare zetten meer heeft in dit kleine passiespel. Verdere troost wordt verkregen in de overtuiging dat dit hele ding een uitgebreide schertsvertoning is, een laatste schuld om zijn bankrekening te vullen met goedgelovige dollars totdat het onvermijdelijke op 20 januari neerkomt.

Voor zover we weten, is dit precies het geval … maar voor de wetenschap dat Trumps grootste, gemeenste speelgoed zich op de bodem van die speelgoeddoos bevindt, en de onderkant van de doos precies is waar hij zich bevindt met minder dan een maand te gaan. Zijn nicht, Mary Trump, heeft publiekelijk verklaard dat haar oom een ​​grootmeester is als het gaat om zichzelf gas geven, dat wil zeggen, zichzelf overhalen om in het belachelijke te geloven als het past bij zijn interne verhaal van het heroïsche slachtoffer. Wat ooit een fout was, zou volgens hem wel eens een heilige schrift kunnen zijn geworden.

Een poging om de certificering van het Electoral College van 6 januari te verstoren, is een van de laatste speeltjes in de doos van Trump. De Insurrection Act, de staat van beleg, is de wet daaronder … helemaal onderaan, de laatste beschikbare truc nadat zijn 1-6 dwaasheden mislukken in het Congres, wat ze vrijwel zeker zullen doen onder directe bevelen van Mitch McConnell, die volgens alle aanwijzingen dus helemaal over deze president, jongens.

Trumps woede dat hij wordt gedwarsboomd door zijn man in de senaat is misschien net genoeg om hem te dwingen naar dat laatste speeltje te grijpen, en als hij dat doet, zal er een hel zijn om te betalen.

Is het echter aannemelijk dat Trump dit scenario van de staat van beleg zou durven ondernemen? Om dat te beantwoorden, vraag jezelf af hoe vaak je hebt gezegd: “Hij zou dat niet doen, hij kan het niet!” alleen om hem dat te zien doen met extra “dat” ernaast.

Lees ook:  Omarmen grote bedrijven meer dan Black Lives alleen?

Nationale journalisten van grote namen hebben zeker een diep geschrokken sfeer opgepikt die afkomstig was van een aantal voormalige Trump-loyalisten die in de kamer waren toen deze opruiende optie op tafel kwam.

“Bronnen die in vier jaar tijd gewend zijn geraakt aan de uitbarstingen van Trump, klinken bang voor wat er de afgelopen week is gebeurd toen ik met ze sprak”, tweette Maggie Haberman van The New York Times op zaterdag. “Ik werk al een tijdje over Donald Trump”, tweette Jonathan Swan van Axios op dezelfde dag. “Ik kan me niet herinneren dat ik meer intense bezorgdheid heb gehoord van hoge ambtenaren die eigenlijk Trump-mensen zijn. De ideeën van Sidney Powell / Michael Flynn vinden bovenaan een enthousiast publiek. “

Zij zijn niet de enigen die ogenschijnlijk nerveus worden terwijl de pretendenkoning raast op zijn afbrokkelende troon. Voor zover de geschiedenis kan melden, heeft geen enkele vertrekkende president ooit openlijk gesproken over muiterij als middel om in functie te blijven. ‘Vrijdag’, zo meldt The Washington Post, ‘brachten legersecretaris Ryan McCarthy en generaal James C. McConville, de hoogste officier van het leger, een gezamenlijke verklaring uit waarin stond:’ Er is geen rol weggelegd voor het Amerikaanse leger bij het bepalen van de uitkomst van een Amerikaanse verkiezingen. ” Het feit dat de top van het leger zich gedwongen voelde om zo’n verbazingwekkende verklaring uit te brengen, is huiveringwekkend tot op het bot.

Met het oog hierop prediken kalmerende stemmen het evangelie van kalmte. Het leger is niet bij hem, gewone regeringsfunctionarissen zullen het nooit laten gebeuren, hij zal falen als hij het probeert.

Goed en wel, laten we die uitspraken als feit beschouwen. Wat Trump tot nu toe al heeft gedaan, heeft de goed bewapende rand van zijn partij geradicaliseerd tot de rand van een gewelddadige explosie , en heeft Republikeinse functionarissen in verschillende staten gemotiveerd om hun onderdrukkingsinspanningen te verdubbelen . Hij inspireerde 126 Huisrepublikeinen om te proberen hun eigen regering omver te werpen . Wat hij in de laatste van zijn laatste dagen mag doen, is alleen ondenkbaar als je niet hebt opgelet.

Dat is op zichzelf al een ernstige verwonding voor het voortbestaan ​​van de republiek op de lange termijn, en misschien nog wel een fatale. Op dit moment kan alleen de tijd het verhaal vertellen.Lees ook:  Waarom stelde Trump de eerder aangekondigde nieuwe tarieven op Chinese producten uit?

Comments

comments