Iedereen had het mis over Trump

Iedereen had het mis over Trump

24 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Na weken van speculatie en wanhopige hoop dat Donald Trump zich voorbereidt om  NSA-klokkenluider Edward Snowden  en / of  WikiLeaks-oprichter Julian Assange gratie te verlenen  voordat hij op 20 januari zijn ambt vertrok, is wat de laatste ronde van presidentiële gratie heeft opgeleverd ongeveer net zo ver verwijderd van dat als jij kan zich voorstellen.

“In een gewaagde gratieronde vóór Kerstmis verleende president Trump dinsdag gratie aan twee mensen die waren veroordeeld in het Rusland-onderzoek van de speciale raadsman, vier Blackwater-bewakers die waren veroordeeld in verband met de moord op Iraakse burgers en drie corrupte voormalige Republikeinse leden van het Congres,” meldt de  New York Times  .

Ik hoef dit waarschijnlijk niet aan mijn vaste lezers te vertellen, maar een Trump pardon voor Assange en Snowden zit vrijwel zeker niet in de kaarten. Trump heeft niets anders gedaan dan de imperiale status quo beschermen gedurende de hele tijd dat hij in functie is en een gratie voor een van die heroïsche voorstanders van transparantie van de overheid zou een afwijking zijn van zijn gevestigde patronen, in tegenstelling tot alles wat hij ooit tijdens zijn ambtsperiode heeft aangetoond. Het is  goed om politici onder druk te zetten om het juiste te doen,  zelfs als ze dat waarschijnlijk niet zullen doen, maar het is een goede gok dat hij dat niet zal doen.

No Title

Story coming shortly from @nytmike and me – Trump pardons or commutes Papadapolous and another Mueller probe target, four men connected to killing Iraqi civilians and 3 corrupt R congressmen

De hele termijn van Trump heeft onthuld dat vrijwel iedereen, in het hele Amerikaanse politieke spectrum, ongelijk heeft gehad over hem. En het is een bewijs van de kracht van media-echokamers dat ze voor het grootste deel net zo verkeerd over hem blijven als vier jaar geleden.

Tot op de dag van vandaag, zelfs na vier jaar van bewijs van het tegendeel, geloven Trump-aanhangers nog steeds dat hun president de oorlogen heeft beëindigd, het moeras heeft leeggemaakt en de Deep State heeft bestreden. Ze geloven dat hij tegen de Deep State vecht, zelfs nadat  hij Assange gevangen heeft gezet . Ze geloven dat hij de oorlogen beëindigt, zelfs terwijl hij de  agressie van de koude oorlog  tegen Rusland heeft opgevoerd , tienduizenden Venezolanen heeft  vermoord  met hongersancties, zijn veto heeft  uitgesproken tegen pogingen om Jemen te redden  van door de VS gesteunde genocide,  werkt aan het aanwakkeren van een burgeroorlog in Iran  met behulp van  hongersancties  en  CIA-operaties  met  het verklaarde doel  om regimeverandering te bewerkstelligen, bezette Syrische olievelden  met als doel het voorkomen van de wederopbouw van Syrië,  sterk toegenomen  is het aantal troepen in het Midden-Oosten en elders, sterk  toegenomen  het  aantal bommen per dag  van de vorige regering, het doden van  een record aantal burgers , en  verminderde militaire verantwoordelijkheid  voor die luchtaanvallen. Ze denken dat hij het moeras leegzuigt nadat hij  zijn kast  heeft ingepakt met gevestigde moerasmonsters.

Lees ook:  Stop het agressieve kernwapen gedrag voor het te laat is!

Tot op de dag van vandaag, zelfs na vier jaar bewijs van het tegendeel, zijn liberalen er nog steeds van overtuigd dat Trump een dienaar van Rusland is die zijn termijn heeft besteed aan het bevorderen van de belangen van Vladimir Poetin. Zij geloven dat dit zelfs als hij al  versnipperen verdragen met Rusland ,  bombarderen  de  Syrische regering  en  bewapenen Oekraïne  ( zowel  van  die  Obama weigerde te doen),  een groot aantal sancties en vele andere escalaties  direct tegen de belangen en de veiligheid van Rusland.

Tot op de dag van vandaag, zelfs na vier jaar van bewijs van het tegendeel, gaan velen van links nog steeds door met  hun frequente beweringen  dat Trump een unieke fascistische of Hitler-achtige president is, ondanks dat hij  veel minder deportaties heeft gehad  dan Obama. En ondanks het feit dat hij met absolute zekerheid zijn ambt zal verlaten op 20 januari na het verliezen van een verkiezing.

Alle partijen deden alsof Trump een radicale afwijking was van de norm, en dat deed Trump ook, terwijl hij tijdens zijn hele ambtsperiode alleen maar de status quo beschermde, net als zijn voorgangers. Zoals schrijver en activist Sam Husseini het onlangs  verwoordde : “Trump is de opponeerbare duim van het establishment. Hij ziet eruit alsof hij aan de andere kant staat, maar hij helpt gewoon om meer te pakken. ”

No Title

Trump is the opposable thumb of the establishment. He looks like he’s on the opposite side, but he just helps it grab more. https://t.co/rIfrJP1wO4

Na vier jaar heeft iedereen – links, rechts en midden – ongelijk gekregen over Trump. Hij was geen uniek kwaadaardig monster (hij was onbetwistbaar niet eens zo slecht als Bush), noch een populistische held die het moeras drooglegde en voor de gewone man vocht tegen de Deep State.

Lees ook:  Trump-comeback-rally met lege stoelen, personeelsinfecties

In werkelijkheid heeft Trumps term duidelijk vastgesteld wat hij de hele tijd werkelijk was: hij was een Amerikaanse president. Beter dan sommigen, erger dan anderen, maar ook overal verschrikkelijk, aangezien hij vrijwillig diende als het gezicht van de meest kwaadaardige en vernietigende kracht op aarde, namelijk de regering van de Verenigde Staten. Hij was hetzelfde soort monster als zijn voorgangers.

Trump was een Amerikaanse president met een redelijk gemiddelde verdorvenheid, met een werkelijk enorme overlay van verhalen die aan alle kanten door partijdige media op hem waren gestapeld. In werkelijkheid was hij zo ongeveer wat je zou krijgen als je een gemiddelde Amerikaanse Fox News-kijkende boomer zou nemen die op tv tegen Obama schreeuwt, hem rijk maakte en hem vervolgens tot president maakte.

Dat is wat Trump is en is geweest. Niets buitengewoons dan dat. Alleen de effectiviteit van echokamers en de menselijke neiging om voorrang te geven aan verhalen boven feitelijke gegevens, zorgen ervoor dat meer mensen dit niet kunnen zien.

En nu vertrekt hij, met zijn denkbeeldige misdaden nog steeds als echt beschouwd en zijn werkelijke misdaden volledig genegeerd. De mensheid zal niet in staat zijn om een ​​gezonde wereld te creëren totdat we een manier vinden om onze ongezonde en waanvoorstellingen relatie te  transcenderen met een mentaal verhaal  dat zo gemakkelijk ons ​​perspectief van wat er werkelijk gebeurt, verduistert.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Zullen de slechte deals van Donald Trump hem de verkiezingen kosten?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments