‘Beschamend’: Trump Golfs, tweets Verkiezingen zijn vals terwijl 14 miljoen werkloosheidsuitkeringen verliezen vlak na Kerstmis

‘Beschamend’: Trump Golfs, tweets Verkiezingen zijn vals terwijl 14 miljoen werkloosheidsuitkeringen verliezen vlak na Kerstmis

26 december 2020 0 Door Indignatie redactie

“Het vermogen van miljoenen Amerikanen om huur te betalen en boodschappen te doen, staat op het spel, en Donald Trump heeft de hele dag met golfen doorgebracht.”

Nadat president Donald Trump had gedreigd een coronaviruspakket ter waarde van 900 miljard dollar op te blazen vanwege verschillende eisen van het elfde uur – waarvan er een wordt geblokkeerd door zijn eigen partij – bracht president Donald Trump op kerstavond door met golfen in Florida en tweette hij verkiezingsleugens terwijl miljoenen wanhopige Amerikanen zich zorgen maakten dat ze binnenkort van hun weinige resterende economische levenslijnen zullen worden beroofd.

Als Trump de pas aangenomen noodmaatregel niet ondertekent, zullen naar schatting 14 miljoen werkloze Amerikanen zaterdag de werkloosheidsuitkering verliezen, aan het einde van het jaar zal een federaal moratorium op uitzetting aflopen en zullen miljarden dollars aan voedingshulp en huurhulp in de evenwicht, aangezien nieuwe economische cijfers duidelijk maken dat de recessie nog lang niet voorbij is.

“Het Congres moet $ 2.000 aan rechtstreekse betalingen passeren en Trump moet de Covid-releasewet ondertekenen. Zo niet, dan zullen tientallen miljoenen Amerikanen hun werkloosheidsuitkering verliezen, honger lijden en worden uitgezet.”
– Sen. Bernie Sanders

“Gaan we langer moeten lijden? Je bidt gewoon iemand gaat om hun zintuigen,” Samara Crockett, een 43-jarige alleenstaande moeder die af in september werd gelegd, vertelde de Washington Post . “Ik ben in overlevingsmodus. Krijg ik gas of eten? Wat moet ik doen? Zo zijn mijn dagen.”

De noodwerkloosheidsuitkeringen zouden al tijdelijk komen te vervallen als gevolg van maandenlange obstructie door de door de Republikeinen gecontroleerde senaat, maar de last-minute bezwaren van Trump tegen de wetgeving – die hij niet naar voren bracht tijdens de onderhandelingen over de maatregel – brachten de verlenging van het wetsvoorstel van $ 300 per week in gevaar. toename van werkloze hulp.

Mocht Trump tot zondag of later wachten om de noodhulpwet te ondertekenen, dan “zal de uitstel” de verlenging van de aflopende werkloosheidsprogramma’s effectief terugbrengen naar 10 weken vanaf 11 weken “, merkte Ben Casselman van de New York Times op .

“Dit is waarom: het wetsvoorstel zegt dat de uitkeringen niet beschikbaar zullen zijn voor ‘elke week van werkloosheid die begint vóór de datum van inwerkingtreding van deze wet'”, schreef Casselman. “Dus als Trump de rekening pas volgende week ondertekent, kunnen mensen pas de volgende week een uitkering krijgen. Maar de einddatum van de uitkeringen verandert niet: 14 maart (met een uitfasering tot 5 april). Werknemers zouden dus in feite een week aan uitkeringen verliezen. Merk op dat dit ook geldt voor het supplement van $ 300. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenSenator Ron Wyden (D-Ore.), Die tevergeefs vocht voor grotere wekelijkse werkloosheidsuitkeringen in het nieuwe wetsvoorstel, vertelde de Times dat “de woedeaanval van Trump miljoenen werkloze werknemers een inkomen per week dreigt te kosten.”

“Het vermogen van miljoenen Amerikanen om huur te betalen en boodschappen te kopen, staat op het spel, en Donald Trump bracht de hele dag door met golfen”, zei Wyden. ‘Het is een schande.’

No Title

Too often we talk about what happens in Congress & the WH like a horserace or TV drama.But millions of Americans are…-losing unemployment Dec 26-Facing eviction -without food/medicinesB/c a covid “stimulus” bill didn’t get finalized for 5 monthshttps://t.co/WPPNBshzI8

Donderdag ondertekenden congresleiders het omvangrijke pakket van 5.600 pagina’s – dat zowel de maatregel voor coronavirusbestrijding als een wetsvoorstel van 1,4 biljoen dollar omnibusfinanciering omvat – en het Witte Huis stuurde het naar Florida voor mogelijke goedkeuring door de president. Trump heeft naar verluidt niet besloten of hij de wetgeving zal ondertekenen, die op 3 januari zal sterven met het einde van het huidige congres. Bovendien zal de regering op 29 december sluiten als Trump het pakket niet ondertekent.

“Het is tijd voor Trump om te stoppen met bluffen en de leden van zijn partij in de rij te krijgen, zodat de regering deze langverwachte hulp kan bieden aan mensen in het hele land in deze tijd van grote nood.”
—Rep. Rashida Tlaib

In Washington, DC, blokkeerden House Republicans donderdag een poging van de Democraten om de rechtstreekse betalingen van $ 2.000 die Trump beweerde te willen, door te geven in een video-adres dat eerder deze week werd vrijgegeven, een dag nadat het Congres het coronavirus-hulppakket had goedgekeurd. Trump heeft leden van zijn partij niet publiekelijk bekritiseerd voor het blokkeren van de betalingen van $ 2.000, waar progressieven al maanden voor pleiten.

“Dit vakantieseizoen worden gezinnen gedwongen om ongelooflijk moeilijke beslissingen te nemen, zoals of ze hun lichten aan moeten houden of boodschappen moeten doen”, zei Rep. Rashida Tlaib (D-Mich.) Donderdag in een verklaring . “Het is tijd voor Trump om te stoppen met bluffen en de leden van zijn partij in de rij te krijgen, zodat de regering deze langverwachte hulp kan bieden aan mensen in het hele land in deze tijd van grote nood.”

Huisdemocraten zijn van plan om maandag op de grond te stemmen over stand-alone wetgeving die de $ 600 directe betalingen die momenteel in de reliëfwet staan, zou vervangen door $ 2.000 cheques. Hoewel de maatregel naar verwachting door de Tweede Kamer zal worden aangenomen, blijft het onduidelijk of Mitch McConnell (R-Ky.), Leider van de senaatsmeerderheid, zelfs een stemming over de verhoogde betalingen zou toestaan.

“Het Congres moet passeren $ 2.000 aan rechtstreekse betalingen en Trump moet de Covid-reliëf wetsvoorstel te ondertekenen,” Sen Bernie Sanders (I-Vt.) Tweeted donderdag. “Zo niet, dan zullen tientallen miljoenen Amerikanen hun werkloosheidsuitkering verliezen, honger lijden en worden uitgezet. Dit zou een niveau van regeringswreedheid zijn dat we in ons leven niet hebben gezien.”Comments

comments

Lees ook:  Trump schept op over zijn COVID-19-immuniteit, ruzie met Fauci