Hallucinerende kersttoespraak 2020 van ‘koning’ Willem-Alexander? Dit geloof je niet, rare toespraak

Hallucinerende kersttoespraak 2020 van ‘koning’ Willem-Alexander? Dit geloof je niet, rare toespraak

28 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Koning: ‘U bent geen buitenbeentje, u bent onmisbaar’

“Misschien snakt u stilletjes naar een beetje onderling begrip. Ontspanning. Doodgewone vriendelijkheid. En denkt u: ik ben blijkbaar een buitenbeentje. Laat me u geruststellen: dat bent u niet. U bent onmisbaar. Ook de zachte stemmen verdienen het om gehoord te worden.”

Dat zei koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak, die – hoe kan het ook anders – geheel en al in het teken stond van de coronacrisis. “Zoveel gezichten, zoveel persoonlijke verhalen”, zei de koning over ontmoetingen die hij had met zorgpersoneel en anderen die direct de gevolgen van deze crisis merken.

Aan het eind van de toespraak stond hij stil bij onze vrije samenleving. “We leven in een tijd waarin verwacht lijkt te worden dat je stelling neemt.” Maar soms weet je het niet, of verander je van mening, ziet de koning in. “Misschien bent u moe van opwinding, argwaan en fanatisme. Misschien snakt u stilletjes naar een beetje onderling begrip. Ontspanning. Doodgewone vriendelijkheid. En denkt u: ik ben blijkbaar een buitenbeentje. Laat me u geruststellen: dat bent u niet. U bent onmisbaar. Ook de zachte stemmen verdienen het om gehoord te worden.”

Scherpe debatten over uitgesproken opvattingen of radicale ideeën zouden volgens hem horen bij een vrije samenleving. “Maar het kenmerk van een vrije samenleving is nu juist dat er ook ruimte is voor nuance.”

Lees ook:  Waarom deze voormalige Republikein zegt dat de partij tot de grond toe moet worden afgebrand

“Wij mensen zijn niet geschapen om elkaar te haten”, zei hij verder. “Een land waarin mensen elkaar een beetje liefdevol tegemoet treden, is een land waarin mensen zich thuis kunnen voelen, ook in tijden van grote onzekerheid.”

Je website-auteur Kees Koolmees schreef een paar dagen geleden de onderstaande alternatieve kersttoespraak voor Willem-Alexander en plaatste deze op de website:

“Verleden jaar hield ik geen reële kersttoespraak en dit jaar wordt het niet anders.

Ik zal deze ook dit jaar weer voorlezen van 2 autocues. Ik bevind me in de Chinese Zaal van het paleis, een stille verwijzing naar het Chinese Wuhan waar het gevaarlijke Covid-19 virus vandaan kwam waarmee ik het niet zo nauw nam.

Verleden jaar had ik het over vrijheid. Daarvan heb ik natuurlijk flink geprofiteerd. Terwijl door de Regering, waar ik zelf deel van uitmaak, vanwege de Covid-19 pandemie aan alle Nederlanders werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven, had ik daar maling aan. Ik vloog met het regeringsvliegtuig naar Griekenland om daar vakantie te houden in mijn droomvilla met m’n speedboot van € 2 miljoen. Ik ben namelijk volgens de Grondwet onschendbaar maar ik had geen rekening gehouden met artikel 41 van de Grondwet waarin het voorbehoud staat dat het openbaar belang in acht moet worden genomen.

Lees ook:  Relatie tussen Nederlandse vorsten, nazi's, Bilderbergers en de EU

Door mijn domme gedrag moest ik met mijn gezin van minister-president Mark Rutte vanuit mijn vakantievilla in het Griekse Kranidi terugkomen. Verleden jaar had ik nog gezegd dat een beetje afstand helpt om de dingen in perspectief te zien. Toen ik dat deed was het weer niet goed.

Verleden jaar zei ik ook dat vrijheid keuzes maken betekent. En hoe scherp de tegenstellingen ook zijn, dat het toch telkens weer lukt om oplossingen te vinden. Ik moet nog de ‘zogenaamd per abuis’ illegaal aan mij en aan mijn moeder ‘prinses’ Beatrix uitgekeerde tientallen miljoenen euro´s aan de Staat terugbetalen maar dat gaan we uit onszelf niet doen. We zijn niet zo goed in oplossingen als het ons niet uitkomt.

Ik kom de feestdagen wel door met netto € 2600 zakgeld per dag voor mezelf en ook volgend jaar wel met een belastingvrije uitkering van € 998.000. Da´s 5,2% meer dan dit jaar, netto ga ik er € 49.000 op vooruit. Jullie niet, maar jullie zijn ook geen ‘oranjes’.”Comments

comments