Herinner je je dat stomme ding dat Donald Trump deed? Hoe moeilijk het ook is om te kiezen, hier is de top 10

Herinner je je dat stomme ding dat Donald Trump deed? Hoe moeilijk het ook is om te kiezen, hier is de top 10

28 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump is een saaie, vervelende en kinderachtige man – maar zijn erfenis van verbazingwekkende idiotie zal nog lang herinnerd worden.

We beginnen voorzichtig te ontwijken uit de vier jaar durende nationale nachtmerrie van het presidentschap van Donald Trump, maar het zal jaren duren voordat de berekening van wat de natie heeft doorstaan ​​echt begrijpt. Trump was op zoveel manieren vreselijk dat het moeilijk is ze allemaal te catalogiseren: zijn sociopathische gebrek aan respect voor anderen. Zijn torenhoge narcisme. Zijn totale gemak met liegen. Zijn wreedheid en sadisme. De vrolijkheid die hij kreeg in het bedriegen en stampen op alles wat goed en fatsoenlijk was. Zijn vrouwenhaat en racisme. Zijn liefde voor het aanmoedigen van geweld, alleen geëvenaard door zijn persoonlijke lafheid. 

Maar van alle weerzinwekkende karaktereigenschappen bij een man die zo totaal geen inwisselbare kwaliteiten had, was misschien wel het meest verbijsterende voor zijn tegenstanders de ongelooflijke domheid van Trump. Aan de ene kant was het gek dat een man die zo pijnlijk dom was, een man die duidelijk nauwelijks kon lezen – zelfs in die zeldzame gevallen dat hij zich verwaardigde een bril te dragen – nog steeds de lage sluwheid had die nodig was om de Republikeinse Partij over te nemen en daarna de Witte Huis.

Aan de andere kant was het het enige aspect van Trumps persoonlijkheid dat de hoop levend hield. Een man die zo dom is, zo dachten zijn tegenstanders, zal toch op een dag zo erg zijn dat hij niet kan worden gered, zelfs niet door zijn machtigste sycofanten. Dat is het geval gebleken, nu Trump zich een weg baant door een mislukte staatsgreep, niet in staat en niet bereid om in te zien dat het stelen van de verkiezingen van Joe Biden een verloren zaak is. 

De ongeëvenaarde idiotie van Trump bezorgde ons gaandeweg een paar lachjes, wat we hard nodig hadden in die moeilijke tijden. Met dat in gedachten, hier is een lijst met de 10 meest verbijsterende stomme momenten van Trump’s ambtsperiode in het Witte Huis.

1) Die keer stelde Trump voor om huishoudelijke schoonmaakmiddelen in de longen van mensen te injecteren om ze van het coronavirus te genezen. Zelfs voor kenners van Trumpiaanse idiotie was het een schok toen , na te hebben gehoord dat bleekmiddel en Lysol het coronavirus op oppervlakken kunnen doden, achter het podium in de briefingruimte van het Witte Huis stapte en verklaarde: ‘Ik zie het ontsmettingsmiddel, waar het het uitschakelt in een minuut, een minuut … Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door binnenin te injecteren, of bijna schoon te maken, omdat, ziet u, het in de longen komt en het een enorm aantal op de longen doet? “

Hij wees toen naar zijn hoofd en zei: “Ik ben zoiets als iemand die een goede je-weet-wat heeft.”

De situatie werd alleen maar erger omdat deze sukkel dit zei tijdens de dagelijkse ‘persconferentie’ over het coronavirus, tijdens die surreële periode van de lente en vroege zomer waarin hij dagelijks, vaak urenlang, zich voordeed als niet alleen een leider, maar een deskundige. Nooit heeft een man geloofd dat hij zoveel wist terwijl hij zo weinig wist. 

2) Die keer keek hij naar een zonsverduistering zonder oogbescherming – nadat iedereen herhaaldelijk was verteld niet naar de zonsverduistering te kijken zonder oogbescherming. 

Op dit moment besefte ik dat Trump-kiezers het leuk moeten vinden dat hij een ijskoude idioot is, al was het maar omdat ze genieten van de manier waarop het de liberalen triggert. 

3) Die keer kon hij niet toegeven dat hij ongelijk had toen hij tweette dat orkaan Dorian Alabama zou treffen, en dus tekende hij op een weerkaart met een Sharpie om het te laten lijken alsof hij gelijk had. 

No Title

The black outlined area on this very outdated @NHC_Atlantic #Dorian graphic that Trump just used in his update was added and not a part of the official forecast. @WhiteHouse pic.twitter.com/XMQmepPyj6

Nogmaals, wat echt enkele van de beste dumbass-Trump-momenten verheft, is wanneer zijn domheid combineert met zijn enorme ego om een ​​dunderhead-singulariteit te creëren. 

4) Die keer gooide hij papieren handdoeken naar mensen in Puerto Rico die net orkaan Maria hadden doorstaan.

No Title

Here’s a pic of Trump tossing paper towels into a crowd as he hands out supplies in Puerto Rico. (via AP/Evan Vucci) pic.twitter.com/TgYE9pZ5Kb

Trumps ego plus Trumps domheid is gewoon subliem. Maar toen zijn domheid gecombineerd werd met racisme, was het effect vaak meer huiveringwekkend dan grappig. 

5) Die keer vroeg hij leden van de National Security Council of ze orkanen konden vernietigen in plaats van ze de VS te laten raken 

Orkanen haalden de dwaasheid van Trump eruit zoals een goede kaas de tonen van goede wijn naar voren brengt. 

6) Die keer dat Trump werd verteld om over Frederick Douglass te praten tijdens een Black History Month-evenement, had duidelijk geen idee wie dat was, en terwijl hij probeerde zich een weg door het gesprek te banen, impliceerde hij dat Douglass nog leefde. 

Lees ook:  De periode tussen de verkiezingen: een uitsplitsing van het vreemde moment van de Amerikaanse geschiedenis waarin we ons nu bevinden

” Douglass is een voorbeeld van iemand die geweldig werk heeft geleverd en steeds meer wordt herkend, merk ik “, zei Trump, met dezelfde strategie die een zesde-klasser die het boek niet heeft gelezen, zou kunnen gebruiken om door een boek te bluffen. verslag doen van. Er lag een stuk papier voor Trump dat waarschijnlijk meer informatie bevatte over de auteur en abolitionist die als slaaf werd geboren en in 1895 stierf als een van de beroemdste Amerikanen, maar Trump, zoals altijd te ijdel om zijn bril in het openbaar te dragen , kon het waarschijnlijk niet lezen. 

7) Die keer suggereerde hij dat zijn felbegeerde grensmuur misschien wel ondersteund zou kunnen worden met krokodillengrachten. 

Deze werd door het personeel van de Salon liefdevol herinnerd als een iconisch voorbeeld van de manier waarop het racisme van Trump zijn imbeciliteit op een bijna exponentiële manier versterkt. 

8) Die keer vroeg hij de Canadese premier, Justin Trudeau: “Hebben jullie niet het Witte Huis platgebrand?”

Op dit punt wil je hem bijna de helft van de eer geven voor de herinnering dat het Witte Huis op een gegeven moment is afgebrand –  door de Britten in de oorlog van 1812 . Maar dan herinnert men zich dat Trump zichzelf de beschermer en redder van de Amerikaanse geschiedenis heeft verklaard, zo erg zelfs dat hij de “Commissie van 1776” heeft opgericht in een vermeende poging  om te bewaren wat hij beschouwt als de juiste leer van de geschiedenis. Het enige wat hij daarmee bedoelt, is natuurlijk kinderen leren dat het flagrante racisme uit het verleden nobel en rechtvaardig was, en niet zozeer feitelijke feiten, laat staan ​​werkelijke geschiedenis. 

9) Die keer “vond” Trump een tweet waarin hij Rihanna prees “leuk”. 

Dit is een diepe snee, maar een persoonlijke favoriet van mij, vooral omdat Ashley Feinberg van Slate een gedetailleerde verkenning van dit onderwerp deed en aantoonde dat het vrijwel zeker het resultaat was van domheid, geilheid en Trumps korte en stompe vingers. Het begon toen Trump een tweet leuk vond – en toen niet leuk vond – een tweet van een vrouw genaamd Heben Nigatu die verklaarde : “Elk nieuw Rihanna-interview maakt me sterker. We zijn een koningin van de balans tussen werk en privé !!!” 

Zoals Feinberg opmerkte, was Rihanna’s naam trending op Twitter in de nacht van het rare ‘like’. Als gebruikers op dat trending topic klikten, zagen ze een foto van Rihanna die op een bank lag te  luieren in een doorschijnend turnpakje . Omdat “onze president woedend, pathologisch geil is”, besluit Feinberg, “heeft hij waarschijnlijk” op deze foto van Rihanna geklikt terwijl hij een reeks stoombootgeluiden maakte en hevig zweette “, wat hem naar een lijst met tweets leidde waarin Rihanna werd genoemd – inclusief Nigatu’s tweet. Op dat punt gleden zijn vingers, die te klein waren om met enige gratie te worden bediend, waarschijnlijk onbewust over de “like” -knop. 

Als verder bewijs wijst Feinberg erop dat Trump in het verleden hetzelfde had gedaan met een sexy foto van Katy Perry. 

10) Toen hij de tweede brief aan de Korinthiërs “Twee Korintiërs” noemde.

Dit is weer  een persoonlijke favoriet , want, net als veel andere van Trumps dommer momenten – zoals wanneer hij geld probeerde te zetten op een communieschaal , of wanneer hij een bijbel vasthield alsof hij bang was dat hij hem zou bijten , of wanneer hij in de war leek door het idee dat hij  God om vergeving zou moeten vragen  – het was een leuke herinnering dat Trump’s belijdende christendom niet alleen een daad is, maar een daad die hij nauwelijks kan doen om door te gaan. Het is heerlijk omdat het een tweeledige is, niet alleen de domheid van Trump blootleggen, maar ook de absolute schaamteloosheid van de christelijke rechtse leiders die hem steunden. (Voor degenen die misschien onduidelijk zijn: dit boek van de Bijbel wordt afgekort als “2 Korintiërs” maar altijd “Tweede Korintiërs” genoemd.)

Elke keer dat Trump op deze manier rommelde, en de Trump-vriendelijke evangelisten bleven doen alsof hij Gods afgezant op aarde was, was het een verder bewijs dat de meeste van deze zogenaamd vrome christenen niet echt om geloof of God of Jezus of iemand van hen geven. dat dat spul – ze geven om macht. Net als bij hun geliefde president, is de dramatische uitvoering van publieke vroomheid door zoveel rechtse christelijke leiders weinig meer dan een honden-en-ponyshow die wordt opgezet om de rubes op te zuigen. 

Dus daar is je top 10, met het voorbehoud dat het moeilijk – misschien zelfs onmogelijk – was om dat aantal op een bevredigende manier te beperken, aangezien Trump gedurende vier jaar vrijwel elke dag ongelooflijk stomme onzin heeft gedaan . Maar daarom hebben de internetgoden sociale media en commentaarsecties uitgevonden, zodat je die van jezelf aan de lijst kunt toevoegen! Lees ook:  "Ik heb maar 11.000 stemmen nodig, jongens"

Comments

comments