Propagandapandemie: de gekste COVID-claims van het jaar

Propagandapandemie: de gekste COVID-claims van het jaar

29 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Hoeveel Amerikanen er ook overlijden, de bedrijfsmedia zijn wanhopig op zoek naar steun in het land en proberen het buitenland in diskrediet te brengen omdat ze de pandemie op de juiste manier aanpakken. Dan Cohen van Behind The Headlines bespreekt de meest absurde COVID-propaganda van het jaar.

Door Dan COHEN

T wenty-twintig is het jaar van de pandemie, niet alleen de COVID-19 virus, maar een pandemie van propaganda. Herinner je je nog dat de Amerikaanse media China spottend bespotten terwijl het probeerde het virus in bedwang te houden en het verklaarde als bewijs van de superioriteit van de liberale democratie.

De Atlantische Oceaan  verklaarde dat zogenaamde democratieën beter zijn in het bestrijden van uitbraken. De  LA Times  deed het ook. En dat deed  The Hill ook .

Dit alles terwijl Amerikaanse functionarissen bagatelliseerden of ronduit tegen het publiek loog over het virus.

Dan is er Gordon Chang, de Chinees-Amerikaanse inheemse informant wiens taak het is om Fox-kijkers te vertellen wat de Republikeinse partij wil dat ze horen, hoe los van de realiteit die ook is. Toen hij hen bijvoorbeeld vertelde: “Op dit moment zie je paniek bij Peking.” Dat was op 3 februari, toen China twee ziekenhuizen bouwde speciaal voor COVID-patiënten.

Voor CNN was het bouwen van twee ziekenhuizen in een week eigenlijk een teken van een slecht systeem met een populatie schapen. Zoals ze het beschreven:

Je zag de hele kracht en macht van de Chinese staat opgesteld in dienst van een cruciale nationale noodsituatie. Maar vergeet niet dat dit China is, waar het verpletteren van de binnenvallende vijand maatregelen kan inhouden die niet zouden werken in een democratie. Ze ondernamen deze zeer draconische methoden die Amerikanen niet zouden accepteren. Het botte feit is dat het autoritaire systeem, het systeem van censuur, propaganda, controle en bewaking hen daadwerkelijk helpt om met het virus om te gaan, omdat mensen dit gevoel van bewaking in hun leven hebben ingebouwd, ze tolereren het. “

De VS hebben meer bewakingscamera’s per persoon dan China, maar we liegen gewoon en zeggen dat de regering de bevolking niet heeft beschermd tegen COVID-19 vanwege de democratie. Zelfs medische topexperts hadden het te druk met het aanwakkeren van de Yellow Peril-hysterie om druk uit te oefenen op de regering.

Lees ook:  Waarom een covid-19-test uw gezin op kerstavond niet volledig beschermt
Zoals een gast op MSNBC het verwoordde: “Ik maak me meer zorgen over de acties die landen ondernemen dan over het virus, omdat we zien dat er zeer draconische, autoritaire maatregelen worden genomen in China waar de individuele rechten van mensen worden geschonden.”

Niet zoals hier in de VS, waar het virus zich als een lopend vuurtje heeft verspreid en de politie moedwillig demonstranten heeft aangevallen met totale straffeloosheid.

Wat voor soort druk betekent dit allemaal voor Xi Jinping. Ik weet dat hij dictator is voor het leven. Of is hij? Konden de mensen, zou het leger zich tegen hem keren en hem uitschakelen en uitschakelen als gevolg van dit alles? “

Een contrarevolutie of militaire staatsgreep in China, toch … Ondertussen bleek uit een peiling van de Harvard University dat meer dan 95% van de Chinese bevolking tevreden is met de regering.

Desondanks waarschuwde Richard Engel MSNBC-kijkers voor “huis-aan-huis temperatuurcontroles.” en veroordeelde dat “in heel China degenen die weigeren zich aan de nieuwe maatregelen te houden, volledig autoritair werden gereageerd.”

Temperatuurcontroles van deur tot deur. Oh, de mensheid!

Misschien wel het meest hilarische is een video van de fanatieke rechtse kolonist en voormalig lid van het Israëlische parlement, Yehudah Glick, die het in meer profetische termen verwoordde toen hij zei:

Hier is een waarschuwing voor de heersers van China: zo zegt de Here God van Israël. Stop met het vervolgen van gelovigen in de bijbel. Stop met het gebruik van dwangarbeid. Stop met het oogsten van organen voor transplantatie van politieke gevangenen … We bidden dat u stopt met het brengen van Gods toorn over uw land. “

Tien maanden later heeft China het Coronavirus bijna uitgeroeid onder de bevolking van 1,4 miljard mensen, en het leven binnen de Chinese grenzen is weer relatief normaal, terwijl Israël te maken heeft met de ergste uitbraak ter wereld per hoofd van de bevolking.

Dus Yehuda Glick, is dat Gods straf voor Israëls etnische zuivering van Palestijnen – want, hoe zei je het?

Stop met het gebruik van dwangarbeid, stop met het oogsten van organen voor transplantaties van politieke gevangenen. “

Nee, het is geen goddelijke vergelding. Het is het voorspelbare resultaat van het apartheidssysteem dat is gebouwd op een racistische ideologie die mensenlevens opoffert om land te stelen.Lees ook:  Niets bewijst dat het coronavirus in het laboratorium is gemaakt: de onderkant van de infidemie op de Covid-19

Comments

comments