Het establishment zet Trump opnieuw in

Het establishment zet Trump opnieuw in

30 december 2020 0 Door Indignatie redactie

Een plotselinge hooivorkversie van president Trump verscheen vorige week, jammerend over het Coronavirus-pakket, maar merkte dat hij zijn veto uitsprak.

Curt MILLS

Na maandenlange onderhandeling tussen een Witte Huis, de Senaat en de leiding van het Huis die niet altijd op spreektermen zijn en het niet eens zijn over de veiligheidsprotocollen voor het coronavirus, was vorige week een nieuw hulppakket van $ 900 miljard overeengekomen. ongekend aantal lame duck-sessies.

Dat wil zeggen, totdat het Congres de deal naar Trump zelf stuurde en de 45e president een verbluffende, elfde uur durende verandering van hart onthulde. In wezen in de bunker met zeldzame openbare optredens of officiële uitspraken sinds de meeste mediaorganisaties Joe Biden de volgende president verklaarden, verscheen Trump achter een podium in een video die afgelopen dinsdagavond werd vrijgegeven. Hij herhaalde dat hij “vastbesloten was elke wettelijke en grondwettelijke optie na te streven die beschikbaar was om de diefstal van de presidentsverkiezingen te stoppen”.

Maar belangrijker nog, president Trump zei dat hij het pakket zou afwijzen.

Trumps onthulling van een nieuwe, radicalere koers volgde eerder op de avond na massale gratie, waaronder enkele vroege politieke achterban sinds ze door Johnny Law verstrikt waren geraakt. Maar voor een man die vrijwel zeker Washington binnen een maand zou verlaten, bleef Trump flitsen vertonen van de populistische pitchman die tegen alle verwachtingen in zegevierde in de wedstrijd van 2016 en misschien toch voor de derde keer kandidaat is voor president.

Trump eiste plotseling dat het “varkensvlees” (citaten, presidentiële) zou worden gesneden uit de overeenkomst die door het Congres was gesloten, en dat de toewijzing van $ 600 voor de meeste Amerikaanse volwassenen tweeënhalf keer zo groot zou worden. En dus verliet Trump Washington twee dagen voor Kerstmis in een opwelling.

Maar hij had zeldzame steun gekregen voor het idee van $ 2000 van Nancy Pelosi, de House-spreker uit San Francisco en de  bete noire waar  de president allang niet meer tegen praat. Andy Biggs – de voorzitter van de House Freedom Caucus, het belangrijkste congresorgaan van het anti-establishmentrecht – drong aan op een “pocketveto” van de bestaande wetgeving, of afwijzing door niets te doen.

Maar sommige van Trumps eigen vrienden werkten tegen hem, waaronder Kevin McCarthy.

Trump beschouwde de man ooit als chef-staf, zelfs nadat het duo een onwaarschijnlijke vriendschap had gesloten na onthullingen in 2016 dat McCarthy grapte dat Trump mogelijk daadwerkelijk door Vladimir Poetin zou worden betaald. McCarthy, Pelosi’s Republikein en over de gehele staat tegenover de Central Valley in Californië, wordt binnenkort de op een na machtigste Republikein in Washington, zelfs de waarschijnlijke volgende House Speaker van Amerika, terwijl het land instemt voor de terugkeer van een Democratisch Witte Huis en zich omgordt voor Pelosi’s beloofde pensioen.

McCarthy kreeg retorische dekking door  Mitch McConnell , de meerderheidsleider van de Senaat en Mitt Romney , het beroemdste lid van de Eerste  Kamer. Dit gebeurde allemaal op kerstavond toen McCarthy Pelosi sloeg voor een  “selectieve hoorzitting”  van Trump’s grieven. Het was een gemakkelijke aanklacht toen Trump een onsamenhangend 2020 afsloot: de top-generaal van Iran vermoorden, terwijl hij jammerde over de eindeloze oorlog, een  genereuze handelsovereenkomst verbreken  met een Chinese regering die hij een hele carrière hekelde, een langdurige nationale lockdown instellen die hij duidelijk niet deed geloven in en aanvallen van de vermeende antiracistische beweging, zelfs als zijn campagne Joe Biden een racist noemde.

Dus op zondag, vanuit Palm Beach, gaf de president toe.

Eerder op de dag waren “de shows” – zoals Trump ze als kandidaat notoir noemde, dat wil zeggen tv-nieuws en de kenmerkende rol van zondagmorgen – een slachting geweest. Larry Hogan  – de gouverneur van Maryland en een populaire, centristische hoopvolle 2024 – drong aan op onmiddellijke goedkeuring van de bestaande overeenkomst.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De moeder van al de puinhoop in Syrië

‘Allereerst’, zei Hogan tegen Dana Bash, over het bedrag van $ 2000. ‘Als de president dacht dat dat het geval was, had hij acht maanden geleden moeten wegen. We vechten hier al sinds maart of april voor – of minstens acht dagen geleden. ” Het was een legitiem punt. Waar was Trump geweest toen het Congres op het punt stond een pakket door te geven zonder enige individuele controle (dat wil zeggen, totdat senator  Josh Hawley  tussenbeide kwam)?

Uiteindelijk toonde Trump dat hij was wat hij is geweest tijdens zijn presidentschap, niet zo roekeloos als de wildste Hitleriaanse dromen van zijn critici, noch zo effectief als ze vreesden.

Met het verstrijken van enkele werkloosheidsuitkeringen in het weekend, werd Trump vooral ingesloten door senator Pat Toomey uit Pennsylvania (nu centraal in elke Republikeinse aanspraak op macht), die tegen Fox News Sunday zei: “Je krijgt niet alles wat je krijgt. willen, zelfs als je de president van de Verenigde Staten bent. ” Het beroemde refrein van de Rolling Stones: “je kunt niet altijd krijgen wat je wilt”, was het vreemde, maar misschien passende, kenmerkende deuntje tijdens de bijeenkomsten van Trump tijdens zijn presidentschap, dus misschien was dit allemaal muziek in zijn oren. Trump zal “herinnerd worden voor chaos en ellende en grillig gedrag als hij dit laat verlopen” en verder weinig, zei Toomey.

Hij deed het niet.

Voor nerveuze financiers die zich bezighouden met de dagelijkse basis, of de politieke amateurs die zich nu misschien zenuwachtig afstemmen op de Trump-show, ontwijkt de hele affaire waarschijnlijk uitleg. Maar er is een duidelijk precedent: bestudeer hoe Trump omging met het buitenlands beleid.

Trump, met de kardinale uitzondering van Iran, sprak een mooi spel van realisme en terughoudendheid en heroriënteerde de strijd naar China, de weergaloze rivaal van het land.

Zijn terechte ongerustheid over Syrië dwong bijvoorbeeld   het aftreden van James Mattis, zijn geroemde minister van Defensie. Maar ondanks al het lawaai blijft Amerika in Syrië, en niet alleen heimelijk, wat serieuze vragen oproept, niet alleen over de follow-up van Trump, maar natuurlijk over Mattis ‘ware grondgedachte.

Wat Rusland betreft, is Trump afgeschilderd als niets minder dan de patsy van Poetin, maar als het Kremlin wel een  kompromat had  over de 45e president van Amerika, kregen ze er niet veel voor, aangezien de regering van Trump de meest anti-Russische is sinds die van Ronald Reagan, op het minst gemeten aan de hand van sancties – waarvan men vermoedt, dat telt in Moskou.

Wat China betreft, was de welkome verschuiving van de toon van Trump over de handel in een constant conflict, zo vertelde een van zijn voormalige topadviseurs me, met de mening van Trump over de aandelenmarkt als presidentiële scorekaart. Ondanks de ondernemersinspanningen van handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en Senior White House-functionaris  Peter Navarro , was het duo uiteindelijk te slim af. Voortbouwen op hun inspanningen zal het werk zijn van een toekomstige regering, misschien die van Biden, aangezien de aangetikte nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan met nieuwsgierigheid heeft gesproken over een verschuiving in het handelsbeleid, om nog maar te zwijgen van een toekomstige Republikeinse of onafhankelijke overname.

Trump’s laatste gebrek aan opvolging lijkt voldoende reden om zijn meest fervente achterban een pauze te geven: als anti-establishment controle over Washington de prijs is, hoe precies, wordt dat dan bevorderd doordat Trump in Washington blijft, of wordt verwelkomd voor een toegift over vier jaar?

Mensen als McConnell, McCarthy, Hogan en Romney hebben hun zin gekregen, zoals ze lijken te doen, en in het nieuwe jaar zal het dit kwartet in functie zijn, niet meneer Trump. Presidenten worden niet zomaar gekozen, dus veel van Trumps ideeën zijn natuurlijk best populair. In de laatste aflevering, misschien nu het ultieme voorbeeld, gooide de president eigenlijk gratis geld. Maar toen de tijden in 2020 zwaar werden, koos Amerika voor een vastberaden establishment van een partij die  flirt met radicalisme  boven verdere witte ruis.

Dus de les voor een opvolger (Hawley? Romney? Hogan?) Lijkt duidelijk: zaken regelen.

theamericanconservative.comLees ook:  De-Bunking de mythe van de joodse samenzwering

Comments

comments