China: geen internettoegang zonder gezichtsherkenning


 2 total views,  2 views today

Sinds 1 december dwingt de Chinese staat alle 1,44 miljard burgers van het land om hun gezicht te scannen voordat ze een mobiel- of internetabonnement mogen krijgen. Gezichtsherkenning als vereiste voor het gebruik van internet is de laatste in de steeds verdergaande inspanningen van een eenpartijstaat om zijn burgers in de gaten te houden. Gecombineerd met ‘s werelds meest uitgebreide cameratoezicht, nieuwe supercamera’s en geavanceerde AI-gebaseerde software, nadert de Chinese Communistische Partij snel bijna totale bewaking. De technologie is nu onderweg naar Europa, versneld door vermeende noodzaak om virusbeperkingen te handhaven.

De 850 miljoen internetgebruikers in China moeten nu in ieder geval gezichtsherkenning gebruiken om zich aan te melden voor internetdiensten of om een ​​nieuw mobiel telefoonnummer te krijgen. De Chinese regering kondigde in september aan dat telecommunicatiebedrijven de gezichten van gebruikers moeten scannen om hun identiteit te verifiëren voordat ze nieuwe contracten mogen ondertekenen. De nieuwe regel is op 1 december in werking getreden en maakt deel uit van de uitgebreide inspanningen van China om zijn burgers in de gaten te houden en al hun activiteiten en gedragingen te volgen. De nieuwe wetgeving zal de inwoners van het land ook verbieden hun mobiele nummers door te geven aan andere mensen.

Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT), de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het reguleren van technologie en internet, schreef dat het besluit deel uitmaakte van hun maatregelen om “de legitieme rechten en belangen van burgers in cyberspace te beschermen” en fraude te voorkomen.

privacy
TOTAAL TOEZICHT van Chinese burgers wordt binnenkort een realiteit voor de Communistische Partij (CCP). Een display toont een gezichtsherkenningssysteem tijdens de eerste Digital China Summit in het Strait International Conference and Exhibition Centre in Fuzhou, China. De top, die werd gehouden op 22 en 24 april 2018, had als thema ‘Laat automatisering modernisering stimuleren, versnellen de opbouw van digitaal China’. In de jaren 2017-2018 zijn deze systemen in de Chinese samenleving geïntroduceerd en sindsdien is er veel gebeurd. Foto: Visual China Group

Critici wijzen erop dat de vermeende wens van de staat om mensen te ‘beschermen’ en ‘veilig’ te houden, de woorden die dit jaar altijd zijn herhaald achter virusbeperkingen, slechts een excuus zijn om de bevolking te misleiden tot meer bewaking en controle.

China is het eerste land dat gezichtsherkenning vereist om zijn burgers te laten registreren voor mobiele en internetdiensten, maar naar verwachting zullen er meer landen volgen. Veel landen hebben de regels voor het registreren van mobiele of internetabonnementen al aangescherpt en de verkoop van anonieme prepaidkaarten is in veel landen verboden. In Singapore wordt bijvoorbeeld al jarenlang een jarenlange gevangenisstraf opgelegd aan degenen die op enigerlei wijze anoniem gebruik van simkaarten mogelijk maken. Dit is ongeacht of er andere misdrijven zijn gepleegd.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord