“Iedereen bedankt me”: Trump prees zichzelf minutenlang in zijn nieuwjaarstoespraak

“Iedereen bedankt me”: Trump prees zichzelf minutenlang in zijn nieuwjaarstoespraak

1 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump wendde zich tot de Amerikanen in zijn laatste nieuwjaarstoespraak als president van de VS. Trump sprak niet over het hoge aantal corona-geïnfecteerde mensen en sterfgevallen in het land, maar prees de snelle ontwikkeling van een vaccin, waarvoor hij zichzelf de schuld gaf.

Iedereen belde om hem te bedanken, beweerde de Amerikaanse president in de video die hij op Twitter deelde, terwijl Trump benadrukte dat zijn regering miljoenen levens in de Verenigde Staten had gered. In de komende jaren zal er over dit “geweldige ding dat we met het vaccin hebben bereikt” gesproken worden. We moeten herinnerd worden voor wat we deden, ”vervolgde Trump.

Gebruikers spreken van ‘narcistisch pronken’

Veel van de Twitter-gebruikers waren het niet eens met de enthousiaste teneur, maar wezen Trump erop dat sinds het begin van de pandemie bijna 350.000 Amerikanen waren overleden als gevolg van een virusziekte. Een gebruiker schrijft: “Het doet pijn om te horen. Zoveel leugens en zoveel narcistische opschepperij ”. Een ander schrijft: “Trump zal de geschiedenis ingaan als het grootste nationale veiligheidsrisico aller tijden. De VS is op weg naar een half miljoen coronadoden. ”

Met bijna 20 miljoen bevestigde gevallen van Covid-19 en meer dan 343.000 doden, blijven de Verenigde Staten het land ter wereld dat het zwaarst door de pandemie is getroffen. Op 20 januari zal Joe Biden Donald Trump vervangen als de 46e president van de Verenigde Staten.

Lees ook:  De zeiltocht van Greta Thunberg net zoveel vervuiling als zes vluchten
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Voor Donald Trump maakt het niet uit of je sterft aan het coronavirus
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments