Honderdduizenden meer Amerikaanse Covid-sterfgevallen mogelijk te midden van vaccinchaos

Honderdduizenden meer Amerikaanse Covid-sterfgevallen mogelijk te midden van vaccinchaos

2 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Schaarse financiering en verspreide logistiek hebben het distributieproces vertraagd naarmate het aantal gevallen van coronavirus stijgt, wat een akelig beeld schetst voor de toekomst.

Amerika had geen enkele moeite om de verschrikkelijke mijlpaal van 20 miljoen gevallen van coronavirus te halen , maar het bleek een enorm probleem te zijn om het eigen doel van de federale overheid om tegen eind 2020 20 miljoen mensen te vaccineren te halen .

Bijna drie miljoen Amerikanen waren gevaccineerd tegen de tijd dat de met kristallen bezette bal om middernacht op oudejaarsavond om middernacht op het bijna verlaten Times Square in New York viel om het einde van een hel jaar te markeren.

Nu wordt de Amerikaanse distributie van het vaccin routinematig omschreven als ” chaos “, met kritiek dat onbekwame functionarissen hun inspanningen “verpesten”.

Volgens naar gegevens van Johns Hopkins University .

Vaccins zijn dus de grote hoop om de uitbraak te bestrijden Maar experts waarschuwen dat er nog honderdduizenden doden mogelijk zijn als het inentingsproces niet snel en stevig op het goede spoor komt.

“Kortom, de federale overheid verpest de introductie van vaccins”, zegt Ashish Jha, decaan van de School of Public Health van Brown University.

“Ze dachten dat hun baan eindigt als het vaccin in de Verenigde Staten aankomt, en er is echt geen duidelijk plan.”

Hij voegde eraan toe: “Waar Amerika door lijdt, is het gevolg van incompetentie in het federale leiderschap – de hele pandemie is ontsierd door een groep mensen, niet alleen door Donald Trump – die niet begrijpen hoe de dingen werken en die niets kunnen krijgen effectief werken. “

Jha merkte op dat hij de Amerikaanse topinfectieziekte-expert Anthony Fauci of de coronavirus-taskforce-coördinator van het Witte Huis Deborah Birx niet tot deze groep behoorde.

Als de uitrol in het huidige tempo doorgaat, zei Jha, zou het “vele, vele maanden en jaren” kunnen duren om de vaccinatiedoelstellingen voor het land te bereiken.

En als deze vertraging maanden aanhoudt, zou het ertoe kunnen leiden dat de VS “enkele honderdduizenden mensen meer verliest”, waarschuwde hij.

Een NBC- analyse eerder deze week wees uit dat bij deze huidige vaccinatiegraad “het bijna 10 jaar zou duren om genoeg Amerikanen te inoculeren om de pandemie onder controle te krijgen”.

De baanbrekende nieuwe vaccins die tot nu toe in het westen van Pfizer / BioNTech, Moderna en Oxford University / AstraZeneca in gebruik zijn genomen, zijn levensreddend, en er worden er nog meer getest.

“Het vaccin ziet eruit alsof het het risico op … symptomatische Covid kan verminderen”, zegt Bruce Y Lee, professor aan de CUNY Graduate School of Public Health and Health Policy in New York.

Maar hij waarschuwde: “Elke week, twee weken, drie weken vertraging, terwijl de gevallen verder toenemen, kost levens – en vooral als we het hebben over zorgverleners.”

De staat waarin vaccins in veel Amerikaanse gebieden aan het publiek worden toegediend, komt voort uit een combinatie van schaarse financiering en verspreide logistiek.

Lees ook:  Klimaatkoningin Greta Thunberg uitgeroepen tot persoon van het jaar!

De volksgezondheid in de VS wordt chronisch ondergefinancierd. Lokale en staatsfunctionarissen hadden de federale autoriteiten al lang gewaarschuwd dat ze meer dan $ 8 miljard aan extra geld nodig hadden om een ​​infrastructuur te bouwen om wapens te krijgen. In plaats daarvan gaf het Witte Huis de staten slechts 340 miljoen dollar voor vaccinatiepreparaten.

Maandenlang waren sommige wetgevers van het Congres huiverig om meer geld te verstrekken voor de distributie van vaccins. Pas afgelopen zondag, toen de vertraagde nieuwe wetsvoorstel voor coronavirushulp door Trump werd ondertekend, kwam er nog eens $ 8 miljard aan financiering binnen, legde STAT News uit .

Meer geld aan staten zal het probleem echter niet volledig oplossen. Deskundigen zeiden dat een verenigd nationaal plan nodig is om logistieke problemen aan te pakken.

“Er zijn niet genoeg doses geproduceerd en gedistribueerd”, zegt Lee, die ook uitvoerend directeur is van informatica, computationeel en operationeel onderzoek op het gebied van de volksgezondheid bij CUNY.

“Van de doses die zijn uitgedeeld, is het merendeel niet toegediend. Ze raken [verstrikt] in de toeleveringsketen … of worden niet beheerd, wat niet zo verwonderlijk is, want er is geen duidelijk, gecoördineerd nationaal plan. “

Het besluit van de federale regering om het initiatief aan staten te geven over hoe zij de vaccindoses aan mensen zouden toedienen, heeft deze problemen verergerd.

Het Pfizer / BioNetch-vaccin moet worden bewaard tussen minus 112F (minus 80C) en minus 94F (minus 70C), terwijl Moderna’s prik moet worden bewaard bij minus 4F (minus 20C) – wat betekent dat plaatsen moeite hebben om voldoende diepvriescapaciteit te vinden.

Ook ontbreekt het aan federale coördinatie over vaccinaccessoires zoals spuiten, naalden en alcoholdoekjes.

“We moeten niet vergeten dat het testen eerder dit jaar misging omdat we geen wattenstaafjes meer hadden,” merkte Lee op.

Talrijke rapporten in de VS schetsen een beeld van een willekeurige of beperkte uitrol.

Inwoners van Texas hebben geklaagd dat providers de telefoon niet opnemen als ze om informatie bellen, dat officiële websites moeilijk te navigeren waren – en dat ze niet wisten waar ze het vaccin konden krijgen, meldde WFAA-TV, aangesloten bij Dallas ABC.

In Florida, waar 65-plussers zich ook kunnen laten vaccineren, werden senioren gezien die ‘s nachts kampeerden voor de prik.

Terry Beth Hadler, 69, stond ‘s nachts in de rij op een parkeerplaats met honderden anderen buiten de Bonita Springs-bibliotheek in het zuidwesten van Florida.

Ze wachtte veertien uur en vertelde de Associated Press dat er dinsdag bijna voor het aanbreken van de dag een gevecht uitbrak, toen sommige mensen in de rij gingen staan.

“Ik ben bang dat het evenement een superspreader was, ik was versteend”, zei Hadler.

In de buurt van Miami overweldigden senioren telefoonlijnen en een website van een gezondheidsafdeling in een vaak vergeefse poging om vaccinatieafspraken te krijgen, meldde de Sun-Sentinel in Zuid-Florida .

New York City, de wereldwijde hotspot voor coronavirus in het vroege voorjaar, lijdt ook aan een trage distributie.

Lees ook:  Het nieuwe beleid van democratie

De stad heeft meer dan 340.000 doses ontvangen, maar slechts ongeveer 88.000 toegediend, meldde The New York Times vrijdag.

Niemand ontkent dat het een uitdaging is om een ​​massale vaccinatiecampagne uit te voeren te midden van een volksgezondheidscrisis die het gezondheidspersoneel en de diensten in veel delen van het land heeft overweldigd.

Claire Hannan, hoofd van de Association of Immunization Managers, zei in een verklaring per e-mail: “Doses die aan ziekenhuizen worden verstrekt, worden niet van de ene op de andere dag toegediend. Ziekenhuizen bewegen zich in een zeer bewust tempo. Zorgverleners moeten worden opgeleid en medisch personeel moet voorlichting over het vaccin krijgen. “

Ze voegde eraan toe: “Ziekenhuizen zijn momenteel ook erg dun uitgerekt, we vragen veel van hun tijd, middelen, ruimte, energie en moeite om vaccinklinieken te coördineren, ze moeten vaccinatie benaderen temidden van de zorg voor patiënten.”

De druk is intens.

“We verwachten razendsnel te bewegen, en ik denk dat ze in feite in een heel goed tempo bewegen, aangezien dit een compleet nieuw vaccin is,” Jessica Justman, universitair hoofddocent geneeskunde in epidemiologie aan de Columbia Mailman School of Public Health.

Dat wil niet zeggen dat vertragingen, zelfs als ze worden verwacht, niet onmiddellijk moeten worden aangepakt. Beide feiten zijn waar: vertragingen waren vrijwel onvermijdelijk, maar ze zullen levens kosten, merkte ze op.

“Honderdduizenden mensen sterven en de introductie van het vaccin moet zo snel mogelijk gebeuren”, zei Justman.

Sommige volksgezondheidsdeskundigen zijn van mening dat de VS een meer innovatieve aanpak moet volgen, inclusief kijken naar het nieuwste plan van het VK dat erop gericht is om zoveel mogelijk mensen hun eerste dosis te geven, in plaats van doses achter te houden om ervoor te zorgen dat de aanvankelijke hoeveelheden klaar zijn. -schuurbenodigdheden voor het toedienen van het tweede vereiste schot aan dezelfde mensen een paar weken na hun eerste schot.

“In het VK verdelen ze de tijd tussen de eerste dosis en de tweede dosis, wat een heel creatief idee is”, zei Justman. “Ik vertrouw erop dat het VK die beslissing niet zou nemen zonder gegevens om dat te ondersteunen.”

Brown’s Jha zei dat wetenschap die werkzaamheid aantoont met een enkele dosis niet zo sterk is, wat een dilemma oplevert . De VS zouden hun huidige aanpak kunnen blijven volgen – niet bereid om wetenschappelijke risico’s te nemen en “precies volgens het boekje” te werk te gaan bij het verstrekken van vaccins of te kijken of iets nieuws werkt om de crisis te stoppen.

“Ik denk dat de Britse benadering om een ​​enkele dosis te krijgen de juiste is,” zei Jha. “Naar mijn mening is het veel redelijker gezien de stand van zaken waarin we ons bevinden, dat we hiermee verder moeten.”

Vrijdag kwam Fauci echter naar buiten volgens het Britse model om tweede schoten uit te stellen om meer mensen de gedeeltelijke bescherming te bieden die door een enkele dosis wordt geboden.

Ondertussen kan het besluit van sommige staten om senioren te prioriteren boven werknemers die niet in de gezondheidszorg werken, wat in strijd is met federale aanbevelingen, logistieke uitdagingen creëren.

Lees ook:  Dat Nederland absoluut geen intenties heeft de migratie stop te zetten, of zelfs maar te verminderen, dat wordt steeds duidelijker

Echter, “in termen van het zo snel mogelijk verspreiden en in de armen krijgen van het vaccin, is dit misschien niet zo erg”, zei Hannan.

Ze voegde eraan toe: “Staten hebben niet voldoende tijd of middelen gehad om deze systemen op te zetten, dus er zullen problemen zijn. Maar nogmaals, het komt erop neer dat elke dag dat dat vaccin de wapens wordt ingenomen, een succes is. “

Brown’s Jha zei dat de VS weer op het goede spoor konden komen.

Zelfs temidden van het lijden concludeerde hij: “Ik denk dat je een gematigde reeks veranderingen kunt aanbrengen, en ik denk dat je dit kunt oplossen.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments