BEKIJK: Politie Covid doet inval in Canadees huis, arresteert gewelddadig bewoners nadat buurman roddelt over ‘illegale’ bijeenkomst van 6 mensen

BEKIJK: Politie Covid doet inval in Canadees huis, arresteert gewelddadig bewoners nadat buurman roddelt over ‘illegale’ bijeenkomst van 6 mensen

3 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Een video die op sociale media circuleert, laat zien dat de politie in de Canadese provincie Quebec een huis overvalt en ten minste twee mensen arresteert, naar verluidt nadat een buur de autoriteiten had verteld dat ze bijeenkwamen in strijd met de Covid-19-regels.

Het incident vond donderdag plaats in een huis in Gatineau , aan de overkant van de rivier de Ottawa vanuit de hoofdstad van Canada. Op de oudejaarsavondbijeenkomst van zes mensen zaten mensen van buiten het huis, waardoor het in strijd was met het verbod van Quebec op dergelijke bijeenkomsten.

De video, die zaterdag circuleerde, begint met de politie die als bejaarde een man uit de deuropening van het huis trekt en een vrouw probeert hem van achteren in de woning vast te houden. De man wordt buiten door meerdere agenten op de grond geworsteld, waar hij met zijn gezicht naar beneden in de sneeuw wordt vastgepind en geboeid. Een vrouw kan ook buiten worden gezien, geboeid en vastgehouden van achteren door agenten.

De politie vertelde het Franstalige Journal de Montreal dat ze handelden op basis van een “klacht van de burger”, toen ze de confrontatie aangingen met de bewoners van het huis nadat ze weigerden een kennisgeving te ontvangen en vrijwillig hun bijeenkomst beëindigden. Zes agenten waren betrokken bij de fracas. Boetes voor het overtreden van het verzamelverbod bedragen $ 1.546 per persoon.

Lees ook:  Politieagenten dood door coronavirus in Amerikaanse steden ... wat zal er gebeuren als de wetshandhaving niet kan functioneren?

De premier van Quebec, François Legault, had eerder gezegd dat mensen van 24 tot 27 december in groepen van wel 10 personen zouden mogen samenkomen als ze zichzelf een week voor en na hun vergaderingen in quarantaine zouden plaatsen. Maar op 3 december verbood hij bijeenkomsten in het grootste deel van de provincie vanwege de toenemende Covid-19-infecties. Een uitzondering die hij toestond, was dat alleen wonende mensen één bezoeker kregen, zolang maskers worden gedragen en de individuen op veilige afstand van elkaar blijven.

Rebel News-oprichter Ezra Levant was een van degenen die verontwaardigd waren over de video en zei dat de politie in “Gestapostijl, burgers aanviel”.

Journaliste Cassandra Fairbanks, die een uitgesproken criticus was van ingrijpende opsluitingen als gevolg van de pandemie, drong er bij de bewoners op aan “te vechten” voor hun rechten, en noemde het feit dat mensen dergelijke politie-invallen zouden kunnen onderschrijven “eng”.

No Title

Holy shit. It’s scary that half our nation would support this here. We need to fight. https://t.co/VyOLlb4sGs

Een andere waarnemer meende dat de verrader werd gedreven door jaloezie. “Een verhaal zo oud als de tijd: ellendige mensen die over gelukkige mensen praten, oftewel ellende houdt van gezelschap.”

No Title

Tale as old as time: miserable people ratting on happy people aka misery loves company

Ironisch genoeg nam de politie van Gatineau pas deel aan het gesprek toen een Twitter-commentator erop wees dat een bij de arrestatie betrokken officier geen masker droeg. “De eerste twee agenten droegen hun maskers en spraken buiten met de eigenaar”, twitterde de politie. “Sommige mensen werden agressief. Een man sloeg een officier meerdere keren in het gezicht. De officieren die geen maskers droegen, werden gebeld als back-up en hadden door de noodsituatie geen tijd om het op te zetten.”

No Title

We see the police officer with no mask !! @PoliceGatineauLees ook:  De feiten die bewijzen dat bijna iedereen in de VS het bij het verkeerde eind heeft over deze coronaviruspandemie

Comments

comments