Absolute PANIEK: De afgelopen 48 uur in Trump’s poging om de verkiezingen te stelen

Absolute PANIEK: De afgelopen 48 uur in Trump’s poging om de verkiezingen te stelen

4 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Een corrupte oproep aan de staatssecretaris van Georgië, een gedoemde poging om de resultaten in het Congres teniet te doen, en een nieuwsgierig opiniestuk van elke levende voormalige minister van defensie.

President Donald Trump zette zijn veelzijdige, uiteindelijk gedoemde poging voort om de resultaten van de presidentsverkiezingen tijdens de vakantieperiode ongedaan te maken, en zette de staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger, onder druk om stemmen voor hem te ‘vinden’ in een opmerkelijk opgenomen en gelekt telefoongesprek naar de Washington Post .

“Er is niets mis met te zeggen, weet je, dat je het opnieuw hebt berekend”, zei Trump zaterdag tijdens het telefoontje. “Ik denk dat je moet zeggen dat je het opnieuw gaat onderzoeken.” Terwijl hij verschillende valse samenzweringstheorieën uitsprak over kiezersfraude en onregelmatigheden, beweerde Trump dat Raffensperger en zijn advocaat een ‘groot risico’ namen door niet tussenbeide te komen. Raffensperger weerlegde de beweringen van Trump en in ieder geval brachten de Georgische kiezers al weken geleden hun stem uit. .

De oproep van Trump (die volgens experts misschien illegaal was ) kwam toen hij en zijn bondgenoten hun aandacht steeds meer op de volgende belangrijke datum in het proces hebben gericht: aanstaande woensdag 6 januari, wanneer een gezamenlijke zitting van het nieuwe congres de verkiezingsstemmen zal tellen. die medio december werden teruggegooid.

We kennen het aantal electorale stemmen al: 306 werden uitgebracht voor Biden en 232 voor Trump, terug op 14 december. Maar Trump-bondgenoten in het Congres hebben besloten om valse ‘bezwaren’ tegen die tellingen in te brengen en beweren dat de resultaten in belangrijke staten waar Biden gewonnen kan niet worden vertrouwd. Elk bezwaar dat wordt gesteund door ten minste één huislid en één senator zal beide huizen van het Congres dwingen afzonderlijk te stemmen over het al dan niet goedkeuren van de resultaten in kwestie.

Dus sommige ambitieuze Republikeinen zoals Sens. Josh Hawley (R-MO) en Ted Cruz (R-TX) hebben besloten om bezwaar te maken tegen de resultaten, in een poging om de Trump-kiezers toe te vertrouwen voor hun eigen toekomstige presidentiële runs, en ze zullen waarschijnlijk worden vergezeld door meer dan de helft van de House Republikeinen en minstens een kwart van de Senaatsrepublikeinen. Maar andere Republikeinen hebben de inspanning veroordeeld, waaronder Senaatsleider Mitch McConnell, Senaat Tom Cotton (R-AR) en Rep. Liz Cheney (R-WY).

Cruciaal is dat zowel het Huis als de Senaat zouden moeten stemmen om de resultaten in een staat te veranderen om enige impact te hebben. En Democraten controleren het Huis, dus deze poging heeft geen kans om de overwinning van Biden ongedaan te maken. (Genoeg republikeinen in de Senaat hebben ook de truc veroordeeld die waarschijnlijk ook in de Senaat zal mislukken.)

Maar Trump vertoont nog geen tekenen van ophouden, en hij heeft zijn aanhangers aangemoedigd om naar Washington, DC te komen, aangezien het Congres woensdag de verkiezingsstemmen telt en tweette dat het protest ” wild zal zijn “. Te midden van dit alles kwam elke levende voormalige minister van Defensie bij elkaar om een hoogst ongebruikelijk opiniestuk voor de Washington Post te schrijven waarin hij zei dat het leger niet betrokken zou moeten zijn bij verkiezingsgeschillen – met vragen over wat Trump precies zou kunnen verontrusten. zal ik doen.

Trump belde de staatssecretaris van Georgië en drong er bij hem op aan stemmen te ‘vinden’ waarmee hij de staat zou winnen

Sinds de verkiezingen is er wijdverbreid bericht dat Trump Republikeinse functionarissen in swing-states die Biden won, onder druk heeft gezet om te proberen de resultaten op de een of andere manier te veranderen. Maar op zondag kregen we onze duidelijkste blik tot nu toe in hoe hij dat doet – toen Amy Gardner van de Washington Post rapporteerde over een telefoontje van een uur dat Trump de dag ervoor had met de staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger.

Hoewel een fervent Republikein, heeft Raffensperger openlijk de integriteit van het verkiezingsproces van Georgië verdedigd en duidelijk gemaakt dat hij geen substantiële fraude heeft gevonden en dat Biden’s nipte overwinning in de staat legitiem is. Dat heeft Trump woedend gemaakt. Dus over de oproep is de president wazig over feiten en vaak onsamenhangend, maar zijn boodschap is glashelder: hij wil dat Raffensperger de resultaten in Georgië verandert, zodat hij de staat zal hebben gewonnen in plaats van te verliezen.

Op een gegeven moment zegt Trump dat, omdat Raffensperger weet van vermeende “corrupte” stembiljetten, Raffensperger zelf de wet zou kunnen overtreden – met een schijnbare dreiging van juridische consequenties. “Het is voor jou onwettiger dan voor hen, omdat je weet wat ze hebben gedaan en je het niet rapporteert. Dat is een misdrijf. En dat mag je niet laten gebeuren. Dat is een groot risico voor jou en voor Ryan, je advocaat. “

Trump zegt verder: “Ik wil gewoon 11.780 stemmen vinden, dat is er één meer dan we hebben omdat we de staat hebben gewonnen.” Tijdens de oproep weerlegt Raffensperger de inspanningen van Trump en probeert hij zijn beweringen te ontkrachten. (Het omdraaien van het resultaat van Georgië zou ook niet eens genoeg zijn om het Electoral College naar Trump over te dragen; hij zou de resultaten in ten minste twee andere staten moeten veranderen, waardoor hij zich afvraagt ​​of hij soortgelijke oproepen heeft gepleegd met GOP-ambtenaren elders.)

Volgens Julia Jester van NBC had Trump sinds de verkiezingen 18 eerdere pogingen gedaan om met Raffensperger te praten, maar werd hij elke keer afgewezen door de minister van Buitenlandse Zaken. Eindelijk, aanstaande zaterdag, met de al lang geleden gecertificeerde resultaten van Georgië en de uitgebrachte electorale stemmen, stemde Raffensperger ermee in om met Trump te praten. Maar volgens Marc Caputo van Politico verwachtten de adviseurs van Raffensperger enige onethische druk en besloten ze het gesprek op te nemen. Het was Trump’s uitschelden Raffensperger op Twitter zaterdagavond die blijkbaar zijn team aanspoorde om de audio eruit te halen.

No Title

Respectfully, President Trump: What you’re saying is not true. The truth will come out https://t.co/ViYjTSeRcC

Rick Hasen, een professor in de rechten aan de University of California Irvine, schrijft in Slate dat Trump’s gedrag naar aanleiding van de oproep “waarschijnlijk in strijd is met de staats- en federale wet” die het oproepen tot kiezersfraude verbiedt, en stelt dat hij moet worden vervolgd. Maar Brad Heath van Reuters wijst erop dat, omdat Trump aantoonbaar de valse beweringen die hij over de resultaten doet, lijkt te geloven, zijn voornemen om fraude te plegen moeilijk te bewijzen zou zijn.

Lees ook:  Heel de media valt weer over raaskal-tweetje Donald Trump: ‘OoH nEe, HiJ gAaT dE vErKiEzInGeN uItStElLen!!1’

Dat wil zeggen, Trump zei niet: “Ik heb verloren, maar stel de resultaten voor mij op, zodat ik win” – hij stond erop, met een reeks valse en onzinnige rechtvaardigingen, dat hij de rechtmatige winnaar was en dat nauwkeurig berekende cijfers dat zouden weerspiegelen . Hasen erkent dit, maar zegt dat Trump hoe dan ook moet worden vervolgd “ondanks de lange kansen”, om toekomstige autoritaire shenanigans van hem of anderen af ​​te schrikken. De beslissing is natuurlijk aan de openbare aanklagers van Georgië en / of de aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie onder de regering-Biden.

Republikeinen in het Congres zijn verdeeld over het tellen van de electorale stemmen

Het vreemde aan de oproep van Trump met Raffensperger was dat de aangestelden van het Georgische kiescollege al hebben gestemd, wat betekent dat Raffensperger geen feitelijke autoriteit meer heeft over het proces. Maar Trump hoopte waarschijnlijk nog steeds om hem onder druk te zetten om de resultaten te wijzigen om een ​​of andere politieke overwinning te behalen voordat die verkiezingsstemmen woensdag door het Congres worden geteld – de laatste belangrijke stap in het finaliseren van de resultaten vóór de inauguratiedag.

De rol van het Congres bij het tellen van de electorale stemmen is meestal een puur ceremoniële gebeurtenis, die de al lang bekende resultaten bekrachtigt. Maar de Electoral Count Act van 1887 zette een proces in waardoor de bezwaren tegen verkiezingsuitslagen konden worden gehoord en opgelost in het Congres – en de bondgenoten van Trump zijn van plan dat proces te gebruiken om bezwaar te maken tegen de overwinning van Biden.

Het is al weken duidelijk dat verschillende Kamerleden bezwaar zouden maken tegen de resultaten van de swing states die Biden won, maar om een ​​bezwaar door het Congres te laten horen, moet er minstens één senator meedoen.

En tot slot kondigde senator Josh Hawley (R-MO) vorige week aan dat hij “niet kan stemmen om de resultaten van het kiescollege te certificeren” zonder bezwaar te maken tegen de resultaten in Pennsylvania en niet nader genoemde andere staten. Dagen later organiseerde senator Ted Cruz (R-TX) een groep van 11 Republikeinse senatoren in een vergelijkbare poging, en zei dat ze de resultaten niet zouden certificeren tenzij er een commissie was opgericht om claims van verkiezingsonregelmatigheden te beoordelen.

Volgens sommige schattingen zijn maar liefst 140 van de 211 House Republikeinen van plan om ter ondersteuning van deze bezwaren te stemmen – wat, voor alle duidelijkheid, betekent dat wordt gestemd om de resultaten te negeren in swing states die op Biden stemden, in weerwil van de wil van de kiezers van die staten.

Weer anderen in de GOP zijn tegen deze inspanning ingegaan en veroordelen het als een belediging voor de democratie. Deze omvatten soms Trump-critici zoals Sens.Mitt Romney (R-UT) en Ben Sasse (R-NE), maar ook fervente conservatieven zoals senator Tom Cotton (R-AR), Rep.Liz Cheney (R-WY) , en Rep. Tom Massie (R-KY), die allemaal de inspanning veroordeelden als een belediging van de rechten van staten. Senaatsleiders zoals meerderheidsleider Mitch McConnell zijn ook tegen, waarbij McConnell de senatoren van de GOP vertelt dat de stem om de overwinning van Biden te certificeren “de meest consequente zal zijn die ik ooit heb uitgebracht”.

Nogmaals, deze bezwaren hebben geen kans van slagen. Om de resultaten van het kiescollege van een staat te verwerpen, moeten beide kamers van het congres het eens zijn, en het huis van spreker Nancy Pelosi zal dat duidelijk niet doen. Veel Republikeinen lijken dit eerder te interpreteren als een loyaliteitstest over president Trump dan als een serieuze poging om de uitkomst te veranderen. (Zelfs Hawley en Cruz, die allebei presidentiële ambities hebben, aarzelden om de beweringen van Trump dat de verkiezing was gestolen volledig te steunen, in plaats daarvan de rechtvaardiging aan te bieden dat ze gewoon bezwaar maken om namens kiezers te spreken die geen vertrouwen in het systeem hebben. )

Toch zijn zelfs enkele van hun eigen GOP-collega’s zo gealarmeerd door het gedrag van hun collega’s dat ze het luidkeels veroordelen. En het is ontegenzeggelijk verontrustend dat zoveel Republikeinen bereid zijn retorisch het idee te steunen om verkiezingsresultaten van de staat die ze niet leuk vinden weg te gooien.

Elke levende voormalige minister van Defensie kwam bij elkaar om een ​​opiniestuk te schrijven – in opdracht van Dick Cheney

Ondertussen tekende, temidden van Trumps weigering om toe te geven, elke levende voormalige Amerikaanse minister van Defensie – alle 10 – ondertussen een hoogst ongebruikelijk opiniestuk gepubliceerd in de Washington Post Sunday, waarin wordt beweerd dat ‘pogingen om de Amerikaanse strijdkrachten te betrekken bij het oplossen van verkiezingsgeschillen zouden ons naar gevaarlijk, onwettig en ongrondwettelijk gebied brengen. “

De secretarissen schrijven dat “de tijd om de resultaten in twijfel te trekken verstreken is”, ze benadrukken de noodzaak om de vreedzame machtsoverdracht te handhaven en dringen er bij de huidige functionarissen op aan “zich te onthouden van alle politieke acties die de resultaten van de verkiezingen ondermijnen”.

Naast de secretarissen van defensie die onder Bill Clinton en Barack Obama dienden, omvatten de ondertekenaars van de opinie met name de toppers van de Bush-administratie Dick Cheney en Donald Rumsfeld, evenals de twee voormalige secretarissen van defensie van Trump: James Mattis, die aan het einde aftrad. van 2018, en Mark Esper, die Trump heeft ontslagen na de verkiezingen van 2020 .

Volgens Dan Lamothe van de Washington Post kwamen de inspanningen samen omdat vicepresident Dick Cheney en Eric Edelman (die onder president George W. Bush als ambtenaar van het ministerie van Defensie diende) ‘een gesprek’ hadden over ‘hoe het leger zou kunnen worden gebruikt om te komen dagen. “

Edelman vertelde Bryan Bender en David Cohen van Politico dat hij bijzonder gealarmeerd was door een column van 26 december door David Ignatius van de Post waarin hij de “vrees” beschreef onder niet bij naam genoemde regeringsfunctionarissen dat Trump zou kunnen proberen “de Insurrection Act in te roepen om het leger te mobiliseren” en dan proberen om nieuwe verkiezingen te bevelen in swing-states, zoals Trump-bondgenoot Flynn suggereerde.

“Ik had dingen gehoord die griezelig leken op wat er in de Ignatius-kolom stond”, vertelde Edelman aan Politico. Hij citeerde “bezorgdheid over wat er zou kunnen gebeuren met deze clownsauto van mensen die ze daar hebben rond [waarnemend minister van Defensie Chris] Miller.”

Dit is een president in paniek, een president die weet dat ie mogelijk de gevangenis in gaat, een president die zijn hele land op spel zet!.

Lees ook:  Deskundige spreekt duidelijke taal: het Duitse volk wordt diep veracht door de federale overheid en arrogantie Merkel
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Pact met de duivel: Soros en de financiële oligarchie willen Groenen aan de macht helpen in Europa
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments