Proud Boys zijn van plan om op 6 januari op te gaan in Antifa

Proud Boys zijn van plan om op 6 januari op te gaan in Antifa

4 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De Proud Boys, een extreemrechtse groep, zijn van plan om op 6 januari naar Washington DC te gaan om zich te scharen ter ondersteuning van president Donald Trump wanneer het Congres de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 afrondt.

In een poging om “ het stelen te stoppen ”, en uit protest tegen de overwinning van de verkozen president Joe Biden in november, onthulde een lid van Proud Boys op Parler dat “ de meest beruchte groep buitengewone heren ” zal protesteren terwijl het Congres de laatste stap van het verkiezingsproces.

De leiders van de groep deelden hun intenties om “helemaal in het zwart” te dragen en “incognito” aan te komen, met hun online volgers.

Volgens Business Insider zei Enrique Tarrio , voorzitter van The Proud Boys, dat ze zullen afdwalen van het opvallende gele en zwarte uniform van overhemden, militaire bepantsering en “Make America Great Again” -hoeden.

“We zullen ons traditionele zwart en geel niet dragen. Misschien kleden we ons voor de gelegenheid helemaal ZWART, ‘zei Tarrio.

Antifa, een antifascistische beweging, staat erom bekend zwart te dragen en The Proud Boys zeiden dat ze van plan zijn “incognito te zijn” om “zich in kleinere teams over het centrum van DC te verspreiden”.

“We gaan niet naar DC in kleuren. We zullen ons mengen als een van jullie. Je zult ons niet zien. Je zult zelfs denken dat we jou zijn, ‘zei Joe Biggs , een organisator van de groep op Parler. “We gaan naar jou ruiken, bewegen zoals jij, en eruit zien als jij. Het enige dat we zullen doen dat wij zijn, is denken zoals wij! 6 januari wordt episch. “

Lees ook:  De economische cijfers die komen, worden 'de ergste in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog'

Olivia Troye , een voormalig topassistent van vice-president Mike Pence , uitte haar bezorgdheid over het feit dat Trump het gedrag van zijn aanhangers aanmoedigde in een MSNBC-interview . Ze zei dat het op 6 januari tot geweld kan leiden.

‘Dit is wat hij doet. Hij twittert. Hij zet het aan. Hij zorgt ervoor dat zijn volgelingen en supporters zich op deze manier gedragen, en deze mensen denken dat ze patriottisch zijn omdat ze Donald Trump steunen, ”zei Troye.

No Title

The BIG Protest Rally in Washington, D.C., will take place at 11.00 A.M. on January 6th. Locational details to follow. StopTheSteal!

De Proud Boys en Antifa hebben een geschiedenis van confrontaties, waaronder vorige maand waarbij vier mensen werden neergestoken in Washington DC en nog een schot in Olympia, Washington. In 2018 werden leden van The Proud Boys voor de camera betrapt op het aanvallen van Antifa-leden buiten een Republikeinse club in New York City.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Zes politieagenten in Atlanta werden dinsdag aangeklaagd na dramatische video

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  'Greenpeace' wil dat er een verbod komt op vluchten korter dan 750 kilometer vanaf Schiphol

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments