Trump klaagt Georgische staatssecretaris aan wegens gelekte oproep te midden van beschuldigingen fraude oproep

Trump klaagt Georgische staatssecretaris aan wegens gelekte oproep te midden van beschuldigingen fraude oproep

4 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump heeft naar verluidt rechtszaken aangespannen tegen de staatssecretaris van Georgië nadat een oproep was gelekt naar de media waarin hij schijnbaar eiste dat ambtenaren stemmen in zijn voordeel “vinden” om de staat om te draaien.

“President @realDonaldTrump heeft twee rechtszaken aangespannen – federaal en staat – tegen @GaSecofState. De telefonische telefonische vergadering van @GaSecofState die in het geheim werd opgenomen, was een ‘vertrouwelijke schikkingsbespreking’ van die rechtszaak, die nog steeds aanhangig is, ” tweette David Shafer, voorzitter van de Georgia Republican Party, op zondag, kort na de Washington Post, de New York Times, CNN Andere media publiceerden een opname van Trumps uitgebreide oproep met de staatssecretaris van Georgië, Brad Raffensperger, en een groot aantal andere functionarissen, evenals zijn campagneadvocaten.

No Title

President @realDonaldTrump has filed two lawsuits – federal and state – against @GaSecofState. The telephone conference call @GaSecofState secretly recorded was a “confidential settlement discussion” of that litigation, which is still pending.

De stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, de conservatieve advocaat Cleta Mitchell en de in Georgië gevestigde advocaat Kurt Hilbert zaten aan de kant van Trump, terwijl Raffensperger werd vergezeld door de advocaat van zijn kantoor, Ryan Duitsland, en de plaatsvervangend staatssecretaris Jordan Fuchs.

No Title

The recording given to the media by @GaSecofState begins immediately after Mark Meadows states that the call is for the purpose of discussing the settlement of pending litigation. https://t.co/gnZk9MH5DZ

Shafer tweette dat de naar verluidt volledige opname van de oproep, vrijgegeven door de Washington Post, in feite ‘zwaar bewerkt’ was en niet het gedeelte bevatte waarin Meadows beweerde dat het ‘bedoeld was om de schikking te bespreken in afwachting van een rechtszaak’.

The Washington Post ontkende echter dat ze op de een of andere manier met de opname hadden geknoeid en drong erop aan dat ze “het hele gesprek, van begin tot eind” hadden gepubliceerd.

Lees ook:  Basisinkomen kan 100-duizenden nieuw perspectief bieden

“Er wordt niet gezegd dat het een vertrouwelijke schikkingsvergadering is. Geen, ” tweette WaPo’s politieke verslaggever Amy Gardner.

No Title

This is false. We published the entirety of the call, from start to finish. There is no mention of it being a confidential settlement meeting. None. https://t.co/1Q9btWZmep

De oproep duurde ongeveer een uur en richtte zich uitsluitend op de kwestie van verkiezingsfraude, waarbij Trump de verkiezingsfunctionarissen van Georgië beschuldigde van niet genoeg doen om meerdere vermeende onregelmatigheden aan het licht te brengen. De president heeft herhaaldelijk verwezen naar “versnipperde stembiljetten” in Fulton County en elders, en citeerde rapporten “van dode mensen” op kiezerslijsten. Hij heeft ook zijn campagnebeweringen verdubbeld dat Dominion-stemapparatuur op de een of andere manier betrokken was bij het complot om de stem in het voordeel van Biden te kantelen, waarbij hij in de oproep beweerde dat het bedrijf “snel bezig was om van hun machines af te komen”. Duitsland verwierp de veronderstelling echter en antwoordde “Nee” op de vraag of dat het geval was.

Tijdens het gesprek stond Trump erop dat hij de staat met een ruime marge had gewonnen, in tegenstelling tot de 11.779 stemmen waarmee hij officieel verloor.

‘Ik ben gewoon nieuwsgierig, waarom niet, waarom blijf je tegen dit ding vechten? Het slaat gewoon nergens op. We zijn ver boven de 17.779, toch? ” Trump vertelde het aan Raffensperger en zei dat hij “gewoon” 11.780 stemmen wil vinden – in tegenstelling tot tienduizenden meer die hij denkt te hebben ontvangen in Georgië.

Dichter bij het einde van de discussie leek Trump de schuld bij Raffensperger te leggen voor een mogelijk verlies in de afvloeiingen van de Senaat in Georgië, door te zeggen dat mensen niet naar de stembus zouden komen vanwege wat hij ‘de president had aangedaan ‘. Trump stelde vervolgens voor dat Raffensperger rekening houdt met zijn grieven en de “gebrekkige verkiezingsresultaten” corrigeert .

‘Nou, volgens de wet mag je geen verkeerde verkiezingsuitslagen geven, oké? Dat mag je niet doen. En dat is wat u [hebt] gedaan. Dit is een verkeerd verkiezingsresultaat ”, zei Trump, erop wijzend dat Raffensperger ‘echt gerespecteerd ‘ zou worden als ‘ dit ding vóór de verkiezingen recht zou kunnen worden getrokken ‘ .

“En ik denk dat het heel belangrijk is dat je morgen samenkomt en deze cijfers uitwerkt” , voegde hij eraan toe.

Sinds het werd vrijgegeven, heeft de oproep geleid tot een golf van beschuldigingen tegen Trump, waarbij critici hem ervan beschuldigden de staatssecretaris van Georgië arm te draaien om de stemming te vernietigen. Sommigen suggereerden dat Trump, die het Oval Office binnen 20 dagen zal verlaten, een nieuwe afzettingsprocedure zou moeten ondergaan vanwege zijn vermeende machtsmisbruik.

No Title

Yes, Trump should be impeached again. But Republicans should actually remove him this time.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments