Voormalig Mueller-aanklager zegt dat de oproep van Trump aan een Georgische functionaris om de verkiezingsresultaten te wijzigen ‘criminele bedoelingen’ laat zien

Voormalig Mueller-aanklager zegt dat de oproep van Trump aan een Georgische functionaris om de verkiezingsresultaten te wijzigen ‘criminele bedoelingen’ laat zien

4 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

  • De Washington Post publiceerde zondag een uitgelekte oproep waarin president Donald Trump de belangrijkste verkiezingsfunctionaris van Georgië vroeg om 11.780 stemmen te “vinden” om het verlies van Trump in de staat ongedaan te maken.

  • In de oproep waarschuwde Trump ook dat de functionaris mogelijk juridische gevolgen zou hebben als hij geen onderzoek deed naar verkiezingsfraude, waarvoor de president geen overtuigend bewijs leverde.

  • Andrew Weissmann, een voormalig officier van justitie in het Ruslandonderzoek van Robert Mueller, tweette dat de oproep bewijs bevatte van criminele bedoelingen.

  • Sommige juridische experts zijn van mening dat de acties van Trump mogelijk de staats- en federale wetten hebben geschonden.

  • Maar de zaak is verre van duidelijk. Advocaten vertelden The New York Times dat het onwaarschijnlijk is dat Trump wordt vervolgd vanwege de moeilijkheid om de intentie te bewijzen.

Andrew Weissmann, een voormalig officier van justitie van de speciale raadsman Robert Mueller’s Rusland-onderzoek, zei dat er bewijs was van ‘criminele bedoelingen’ in het gelekte telefoongesprek tussen president Donald Trump en de belangrijkste verkiezingsfunctionaris van Georgië.

In de oproep van zaterdag, die zondag door The Washington Post werd gelekt , hoort Trump de staatssecretaris van Georgië, Brad Raffensperger, zeggen dat hij “genoeg stemmen moet vinden” om de overwinning van de verkozen president Joe Biden in de staat ongedaan te maken. Biden versloeg Trump in Georgië met bijna 12.000 stemmen .

Lees ook:  De dood van Abu Bakr al-Baghdadi wist de mislukking van het buitenlandse beleid van Trump (of de overwinning van Rusland) niet weg

“Zoveel delen van de band getuigen van de criminele bedoelingen van Trump”, zei Weissmann zondagavond in een tweet.

Weissmann somde vervolgens acties op die hij op de volgende manier typeerde:

  • ‘Leugens, en geen feiten, om eisen te ondersteunen.’
  • “Op zoek naar het precieze aantal te winnen stemmen (versus onpartijdige stemmen).”
  • “Secy eraan herinneren dat hij een Republikein is (hoe is dat relevant?)”
  • ‘Hem herinneren aan strafrechtelijke gevolgen.’

“Voeg dan het bewijs toe van zijn motief en zijn patroon van soortgelijke activiteit”, voegde Weissmann eraan toe.

Het Witte Huis beantwoordde niet onmiddellijk een verzoek om commentaar van Insider over de oproep.

No Title

So many parts of the tape evidence Trump’s criminal intent: -lies, and no facts, to support demands-seeking to find the precise number of votes to win (vs impartial scrub of votes)-reminding Secy he’s a Republican (how is that relevant?)-reminding him of criminal consequences

Juridische experts vroegen zich af of Trump wetten had overtreden

Weissmann is een van de vele juridische experts en aanklagers die hebben gezegd dat de explosief gelekte oproep tussen Trump en Raffensperger in strijd was met de kieswetten.

In de oproep beweerde Trump verschillende keren ongegrond dat hij de verkiezingen in Georgië met honderdduizenden stemmen had gewonnen, en uiteindelijk vroeg hij Raffensperger om 11.780 extra stemmen voor hem te ‘zoeken’ – een aantal dat Trump precies één stem zou kosten. Biden’s winnende telling in de staat. De president waarschuwde Raffensperger voor mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid voor het niet onderzoeken van kiezersfraude.

The Post meldde dat de enige democraat in de Georgische verkiezingscommissie had opgeroepen tot een onderzoek naar de vraag of de president tijdens de oproep burgerlijke of strafrechtelijke schendingen had begaan.

Leigh Ann Webster, een strafrechtadvocaat uit Atlanta, vertelde The New York Times dat de oproep “duidelijk de statuten van Georgië schendt” tegen verkiezingsfraude.

Federale wetten kunnen ook worden gebruikt om een ​​persoon te straffen die “bewust en opzettelijk de inwoners van een staat berooft, bedriegt of probeert te ontnemen of bedriegen van een eerlijk en onpartijdig uitgevoerd verkiezingsproces”.

In commentaren aan Politico herhaalden advocaten de bewering van Weissmann dat het verzoek van Trump om een ​​specifiek aantal stemmen, en wat als verhulde juridische bedreigingen kon worden gezien, betekende dat de oproep in strijd was met de nationale en federale kieswetten.

Andere juridische experts vertelden The Times echter ook dat omdat Trump niet expliciet de intentie verklaarde om gevolg te geven aan juridische dreigementen, en omdat het moeilijk zou zijn om te bewijzen dat hij werkelijk geloofde dat hij in Georgië had verloren en probeerde illegaal te ondermijnen. het resultaat was het onwaarschijnlijk dat de president vervolgd zou worden.

Weissmann stapte in maart 2019 terug uit het onderzoek van Mueller, dat een onderzoek naar de contacten tussen Rusland en de Trump-campagne omvatte, kort nadat het rapport geen bewijs vond dat Trump of zijn campagne met Rusland had samengespannen om de verkiezingen van 2016 te ondermijnen, en weigerde te bereiken een oordeel over de vraag of Trump gerechtigheid had belemmerd.

In zijn boek “Where Law Ends” was Weissmann kritisch over Mueller omdat hij geen aanklacht wegens obstructie tegen Trump had ingediend.Comments

comments