6 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump wordt geconfronteerd met strafrechtelijk onderzoek voor oproep aan staatssecretaris van Georgië

trump

 9 total views,  3 views today

President Donald Trump suggereerde afgelopen weekend dat de staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger, hem stemmen ‘vindt’ om zijn verkiezingsverlies in de staat tijdens de presidentsverkiezingen van november ongedaan te maken – en nu, vanwege die opmerkingen, wordt de president geconfronteerd met een strafrechtelijk onderzoek.

Fulton County District Attorney Fani Willis, die zojuist in haar functie in de afgelopen verkiezingscyclus was gekozen en eerder deze maand beëdigd, heeft beloofd de eisen van Trump aan Raffensperger te onderzoeken tijdens een telefoongesprek tussen de twee op zaterdag.

“Zoals ik vorig jaar de kiezers van Fulton County heb beloofd, zal ik als officier van justitie de wet handhaven zonder angst of gunst”, zei Willis in een verklaring waarin ze haar plannen aankondigde . “Iedereen die een misdrijf pleegt tegen de Georgische wet in mijn rechtsgebied, zal ter verantwoording worden geroepen. Zodra het onderzoek is afgerond, zal deze kwestie, zoals alle zaken, door ons kantoor worden behandeld op basis van de feiten en de wet. “

Willis zou een strafrechtelijke aanklacht tegen Trump kunnen indienen, als ze dat nodig acht, omdat hij specifiek Fulton County noemde toen hij de vernietigende verkiezingsresultaten in de staat besprak.

Trump verzocht Raffensperger “11.780 stemmen te vinden” om toe te voegen aan zijn officiële telling in Georgië – precies één stem boven de winstmarge van Biden in de presidentiële race in de staat twee maanden geleden. Trump leek ook te suggereren dat Raffensperger en zijn advocaat, Ryan Duitsland, strafrechtelijk zouden kunnen worden vervolgd omdat ze zijn eisen tegensprongen en omdat ze weigeren duizenden ogenschijnlijk weggegooide stembiljetten in Fulton County te tellen (die eigenlijk niet bestaan) om het verschil in zijn verlies.

‘Dat is een strafbaar feit. En dat mag je niet laten gebeuren ”, zei Trump tegen Raffensperger. “Dat is een groot risico voor jou en voor Ryan, je advocaat.”

Trump’s woorden zouden in strijd kunnen zijn met federale wetten, in het bijzonder 52 US Code 20511, waarin staat dat iemand die ‘bewust en opzettelijk de inwoners van een staat berooft, bedriegt of probeert te ontnemen of bedriegen van een eerlijk en onpartijdig uitgevoerd verkiezingsproces, door … Het verkrijgen, uitbrengen of in kaart brengen van stembiljetten waarvan de persoon weet dat ze materieel vals, fictief of frauduleus zijn volgens de wetten van de staat waarin de verkiezing wordt gehouden ”is in strijd met de wet.

Het is ook mogelijk dat Trump de Georgische wet heeft geschonden, volgens de professor in de rechten van Georgia State University, Anthony Michael Kreis, die zondag met Politico sprak over de kwestie .

“De Georgia-code zegt dat iedereen die iemand vraagt, verzoekt of beveelt of anderszins probeert aan te moedigen om verkiezingsfraude te plegen, zich schuldig maakt aan verzoeken om verkiezingsfraude,” zei Kreis. “’Verzoeken of vragen’ is de sleuteltaal. De president vroeg de staatssecretaris in niet mis te verstane bewoordingen stemmen te verzinnen, stemmen te creëren die er niet waren. “

Juridisch gezien zou Raffensperger zelf ook aanklachten tegen Trump kunnen indienen. Hij suggereerde echter in een interview op ABC’s “Good Morning America” ​​op maandag dat hij zou kunnen proberen dit te vermijden, aangezien een dergelijke actie kan worden gezien als een belangenconflict vanwege zijn betrokkenheid bij het telefoongesprek in kwestie. Raffensperger zei echter dat Fulton County aanklachten zou kunnen indienen.

“Misschien is dat de juiste locatie om naartoe te gaan,” voegde hij eraan toe.

Raffensperger heeft te maken gehad met de voortdurende aanvallen van Trump op hem en andere Georgische functionarissen sinds Trump zijn herverkiezingsbod in november verloor. De president heeft een aantal ongegronde beweringen gedaan over zijn verlies in de staat, daarbij verwijzend naar nep-complottheorieën die beweren dat de verkiezing van hem is gestolen zonder enig bewijs te leveren om zijn beweringen te staven.

Raffensperger hekelde die noties van verkiezingsfraude ook tijdens zijn interview op maandag.

‘Ik weet alleen dat we de wet zullen volgen, het proces volgen. De waarheid is belangrijk, en we hebben de afgelopen twee maanden tegen deze geruchten gevochten, ”zei hij.

Georgië heeft de resultaten van de verkiezingen al gecertificeerd nadat twee hertellingen bevestigden dat Biden de staat had gewonnen. Het kiescollege komt op dinsdag bijeen, wanneer naar verwachting de 16 verkiezingsstemmen van Georgië aan Biden zullen worden toegekend, en de voormalige vice-president naar verwachting officieel zal worden gecertificeerd als de winnaar van de presidentsverkiezingen van 2020.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments