Als er geen gevolgen zijn, is dit het begin van het einde voor de Amerikaanse Republiek

Als er geen gevolgen zijn, is dit het begin van het einde voor de Amerikaanse Republiek

7 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De opstand in het Capitool van de Verenigde Staten op woensdag zal de eerste akte zijn, niet de laatste.

Het was op 6 januari 2021 dat de Amerikaanse republiek misschien in haar eerste doodsstrijd terechtkwam. Als er geen gevolgen zijn voor de president van de Verenigde Staten, of zijn voetsoldaten die de nationale wetgever op zijn aanwijzing hebben ontslagen in een poging hem voor een nieuwe termijn aan de macht te krijgen, is het veilig om te zeggen dat dit het begin van het einde is. Ze zullen dit opnieuw doen en het zal erger zijn, zelfs als en wanneer Donald Trump naar zijn opzichtige ledenclub in Florida vlucht. Als het niet Trump is die dit fascistische project tot het einde ziet en de volle beloning van zijn duistere beloningen plukt, zal iemand anders dat wel doen. De president bracht zijn volk naar Washington en sprak met hen voor het Witte Huis, de zetel van de uitvoerende macht,Zijn dipshit-zoon en zijn gestoorde advocaat waren nog explicieter als ze de menigte toespraken. De boodschap was niet twijfelachtig. Omdat de president er niet in was geslaagd een meerderheid van de Amerikanen over te halen hem aan de macht te houden, probeerde hij daar met geweld te blijven.

De muur tussen spraak en geweld, in termen van wat een legitieme vorm van politieke expressie is in ‘s werelds oudste democratie, verkeert in een gevaarlijke staat van verval. De menigte richtte woensdag een galg op buiten het Capitool , vermoedelijk bedoeld om de vele groepen te dienen – democraten, journalisten, rechters, republikeinen die de loyaliteitstest niet doorstaan ​​- die de Red Hats op een dag schuldig zouden vinden aan verraad. Toen het gepeupel een filmploeg van Associated Press zo snel van de scène verdreef dat ze hun apparatuur achterlieten, vernietigden sommigen in de menigte wat er nog over was en vormden ze een strop uit wat bedrading. Autoriteiten vonden pijpbommen buiten de Republikeinse en Democratische Nationale Comités, en een vrachtwagen vol met alle materialen voor een starterkit voor de burgeroorlog. Gedurende de dag werden mensen in de menigte gevangengenomen terwijl ze dreigden met geweld en dood tegen degenen die zogenaamd Trump hadden verraden. En voordat de dag voorbij was, kwam de dood. Er is een video die je kunt zien van een vrouw die wordt doodgeschoten in een deuropening van het Capitool. In totaal zijn woensdag vier mensen omgekomen in dienst van de cultusambities van de president.

De Red Hats verklaarden dat ze zouden komen om ‘hun huis’ te heroveren, en gingen vervolgens verder met het vernielen. Hun trouw is niet aan de “VS”, zoals ze scandeerden terwijl ze de hallen van de nationale wetgevende macht verwoestten. Het is tegen de man die alles zegt wat ze zouden willen zeggen, die hen vertelt dat ze de enige echte erfgenamen van Amerika zijn, en die uithaalt naar alle juiste vijanden, pijn doet aan al die pretendenten om aan tafel te gaan zitten . Het enige wat hij vraagt, is dat ze hem voor altijd onsterfelijke trouw beloven. Tenzij hij, zoals hij gisteren deed bij zijn kenmerkende verwijdering uit de fysieke procedure, hen vraagt ​​voor hem te sterven. In zijn toespraak beloofde hij tenslotte samen met zijn voetsoldaten naar het Capitool te marcheren. Maar toen het erop aankwam, keek hij het allemaal op tv. Hij kon deze mensen niets schelen, behalve wat ze voor hem zullen doen. Het antwoord, zo lijkt het, is zo ongeveer alles.

Maar zelfs als Donald Trump met succes uit de zetel van de macht wordt verdreven, en dat is nog geen garantie, gaat dit niet weg. Dat merk je aan het feit dat er zoveel verraders in de coulissen wachten om de mantel te grijpen. De medewerkers van de aanval van de president op de fundamenten van de Amerikaanse democratische republiek waren niet alleen te vinden in de menigten op de grond, van wie velen in de rechtse infotainment-draaikolk zijn gevallen tot het punt dat ze oprecht geloven dat de verkiezingen zijn gestolen . (Misschien doet Trump dat ook, met de neiging van zijn bullshitter om zichzelf te overtuigen van de leugens zoals hij ze aan andere mensen vertelt, en met de volledige paranormale onderbreking lijkt hij te hebben meegemaakt temidden van zijn onvermogen om zijn verkiezingsverlies te verwerken. Hij heeft de contouren van de werkelijkheid altijd als kneedbaar beschouwd, maar de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn misschien gewoon te veel voor iemand van zijn specifieke aard – een gedegenereerde narcist – om mee om te gaan.) Ja, er waren ook dienstmaagden van het fascisme om mee om te gaan. worden gevonden in dezelfde wetgevende macht die werd ontslagen.

Na alles wat gisteren gebeurde, stemden 121 Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden tegen de certificering van de verkiezingsstemmen van Arizona. De vermeende reden was dezelfde onzin over kiezersfraude die is weggegooid door elke staats- en federale rechter voor wie de verachtelijke kleine shits in juridische dienst aan de president deze claims hebben ingediend. Maar echt, de reden was dat de stemmen naar Joe Biden gingen. Dat is de bezielende kracht onder al het opgeblazen gevoel en het lawaai. Donald Trump kan niet verliezen. Hij moet aan de macht blijven. We moeten de controle over dit land blijven houden, ook al is het maar een gevoel geweest.

Net als bij de maffia, vermoedt men dat veel huisrepublikeinen eigenlijk niet beter weten. Het lagerhuis van de wetgevende macht is echt veranderd in een volledig Amerikaanse freakshow, een experiment over wat er zou gebeuren als leden van een normale – zij het gebrekkige – politieke partij gedwongen zouden worden om samen met honderden Fox News-kijkers het land te besturen. banken een paar minuten eerder. Veel van deze jongens en meiden worden nu high van hun eigen voorraad. Het afval dat vroeger tot aan de rubes werd opgediend terwijl de volwassenen het werk van de donoren deden, komt nu op de borden van congresgangers in de Verenigde Staten. Matt Gaetz weet misschien wat hij doet – hij ziet eruit als een geïnterviewde in Mindhunter . Maar Mo Brooks? Die vent is misschien in een konijnenhol op Facebook gevallen. Hij zou deze shit misschien echt geloven.

Lees ook:  Don Jr. beweert ten onrechte dat het sterftecijfer door het coronavirus "bijna niets" is

De zaken komen duidelijker in beeld in de Senaat, waar een alarmerend aantal verraders van de republiek het Capitool zag worden geplunderd door een gepeupel, aangewakkerd door verkiezingsleugens, en besloot de duistere fantasie te verdubbelen. Sommige van deze mensen zijn in wezen House-leden – dat wil zeggen, hersenvergiftigde rechtse mediaconsumenten – die ontsnapten naar de bovenkamer. Cindy Hyde-Smith is een van de domste mensen die ooit in de Senaat hebben gezeten, evenals iemand die heeft gefantaseerd over het zitten op de eerste rij op een ‘openbare ophanging’, die een bijzondere weerklank vindt in Mississippi. Tommy Tuberville leidt haar echter in de buurt, een middelmatige voetbalcoach die zich bezighoudt met een tweede act als een slecht functionerende Rush Limbaugh voor wie alle problemen in de wereld te maken hebben met Illegals en de sharia. Gebaseerd op de toespraak die hij woensdag hield, het lijkt erop dat Roger Marshall een nieuw lid is van de Batshit Doctors Caucus, inderdaad een flinke groep. Dan is er John Kennedy, die Trump een vergelijkbare hielbeurt gaf als die van Lindsey Graham, een schijnbaar semi-normale man die plotseling het water van de Mad King meedogenloos begon te dragen. Graham heeft, tot zijn verdienste, de moed verzameld – vloeibaar of niet – om gisteren eindelijk te breken met de Trump-waanzin . Kennedy steunde de opruiing.

Maar de echte leiders van de Senaat, en degenen die zeker beter weten, zijn Ted Cruz en Josh Hawley. Ze zouden echt uit de Senaatskamer moeten worden verdreven, uit het lichaam gezet wegens misdaden tegen de Amerikaanse republiek. Dat is helaas onwaarschijnlijk, dus ze moeten in ieder geval worden ontdaan van hun commissietaken en gecensureerd. Nogmaals, houd je adem niet in. Persoonlijk zou ik ze allebei op de Senaatsvloer laten poepen. Als ze op de een of andere manier konden worden vastgehouden totdat ze de hondendrol likken zoals Dale Brennan, dat zou een wenselijk resultaat zijn. Omdat dit twee van de meest afschuwelijke mensen zijn die ooit zo’n hoge functie hebben bereikt. Deze klootzakken van de Ivy League geloven geen seconde dat de verkiezingen echt vervalst waren, of dat Joe Biden onwettig won. Maar ze zeggen deze dingen hoe dan ook, waardoor ze de menigte op de been hielpen totdat de gebeurtenissen van woensdag bijna onvermijdelijk werden – en, natuurlijk, totdat ze koplopers werden voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024.

Ted Cruz is een soort amalgaam van geanimeerd vijverschuim, een olieachtige freak. Hij is een omgesmolten wassen beeld van Ronald Reagan die het originele artikel – een gek die begonnen is met de vernietiging van dit land – doet lijken op een grote Amerikaan. Cruz is zo’n ranzig zak met nihilistische ambitie dat hij nu aandringt op opruiing namens de man die het uiterlijk van zijn vrouw beledigde en zei dat zijn vader betrokken was bij de moord op John F. Kennedy . In 2016 noemde Cruz Trump ‘een pathologische leugenaar’ en een ‘narcist’ die ‘volkomen amoreel’ is. Hij beschouwt zijn werk nu misschien als in de eerste plaats een show – hij verwees woensdag naar de ‘kijkers’,niet de kiezers – dat zal zijn eigen carrière een boost geven, maar feit is dat hij eraan werkt om deze man aan de macht te krijgen, in strijd met de wil van het volk. Het lukt misschien niet, maar het heeft grote schade toegebracht aan de Amerikaanse democratische republiek. Het maakt Cruz niet uit of hij nog een sport op de ladder kan beklimmen.

Josh Hawley heeft, net als Gaetz, de beschikking over een Mindhunter- gastster. Het adres gaf hij zich op de Senaat vloer woensdag enkele uren na vandalen doorzochten het op basis van leugens Hawley heeft geholpen om duwen, werd beschreven aan New York magazine Olivia Nuzzi door een anonieme Republikeinse als “de toespraak van een psychopaat.” Dit is de man die advertenties plaatste tijdens zijn campagne voor de Senaat waarin hij zijn steun uitsprak voor het beschermen van reeds bestaande omstandigheden op hetzelfde moment dat hij, als de procureur-generaal van Missouri, werd ondertekend in een rechtszaak waarin werd getracht Obamacare en zijn bescherming tegen reeds bestaande omstandigheden te vernietigen. Deze mensen zullen liegen, bedriegen en stelen – op zijn minst – om de kracht door hun aderen te voelen stromen. Deze man denkt dat hij zichzelf kan omvormen tot de erfgenaam van het Trumpisme, net als Cruz, ook al betekent dat opruiing. Ze zouden uit de nationale wetgever moeten worden gegooid.

Dat zullen ze echter niet zijn, net zoals het zo ongelooflijk onwaarschijnlijk is dat Donald Trump opnieuw zal worden beschuldigd van het sturen van een fascistische menigte naar het Capitool om de federale wetgevende macht fysiek te stoppen met de bevestiging dat hij de macht zal verlaten . Je zou bijna kunnen vergeten dat er een band is waarop hij probeert om Georgische ambtenaren af ​​te persenom de verkiezing van de staat in zijn voordeel te manipuleren. Het is moeilijk om een ​​situatie te bedenken die duidelijker roept op het afzetten van een president, maar de democraten hebben al aangegeven dat ze niet begrijpen wat er aan de hand is. De caucus die de pagina omslaat heeft de controle. De democraten die oproepen tot de verwijdering van Trump, smeken Mike Pence in veel gevallen om een ​​beroep te doen op het 25e amendement, hoewel sommigen hun plicht vervullen en oproepen tot afzetting in de wetgevende macht. Ondertussen werden gisteren slechts 13 mensen gearresteerd voor hun aandeel in de rel. De alarmerende boodschap tot nu toe is dat er geen gevolgen zijn voor politieke leiders of voor de straatmeesters die ze oproepen om deel te nemen aan een opstand. Ze marcheerden zelfs met de Zuidelijke vlag het Capitool binnen. Als er geen gevolgen zijn, is dit het begin van het einde.Lees ook:  Anti-Trump Twitter ONTWAKT zichzelf om achter Melania aan te gaan omdat ze een immigrant is

Comments

comments