De meest surrealistische foto’s van de invasie van het Capitool

De meest surrealistische foto’s van de invasie van het Capitool

7 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Ongekend geweld brak uit in Washington DC toen de supporters van Donald Trump de ratificatie van de overwinning van Joe Biden stopten.

In een spektakel zoals geen ander in de Amerikaanse geschiedenis, stormden gewapende plunderaars woensdag door het Capitool terwijl de politie hulpeloos toekeek en Donald Trump nadrukkelijk weigerde iets te zeggen over wat zijn aanhangers aan het doen waren. Getty-fotografen Win McNamee en Drew Angerer maakten verrassende beelden van de scène:

GettyImages-1294927709.jpg

WASHINGTON, DC – JANUARI 06: EEN DEMONSTRANT HOUDT EEN TRUMP-VLAG VAST IN HET CAPITOOL VAN DE VS IN DE BUURT VAN DE SENAATSKAMER OP 6 JANUARI 2021 IN WASHINGTON, DC. HET CONGRES HIELD VANDAAG EEN GEZAMENLIJKE SESSIE OM DE OVERWINNING VAN DE VERKOZEN PRESIDENT JOE BIDEN OP 306-232 ELECTORAL COLLEGE OP PRESIDENT DONALD TRUMP TE BEKRACHTIGEN. EEN GROEP REPUBLIKEINSE SENATOREN ZEI DAT ZE DE STEMMEN VAN HET KIESCOLLEGE VAN VERSCHILLENDE STATEN ZOUDEN AFWIJZEN, TENZIJ HET CONGRES EEN COMMISSIE ZOU AANSTELLEN OM DE VERKIEZINGSRESULTATEN TE CONTROLEREN. (FOTO DOOR WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES)

GettyImages-1294933542.jpg

WASHINGTON, DC – JANUARI 06: DE DEMONSTRANTEN GAAN DE SENAATKAMER OP 06 JANUARI, 2021 IN WASHINGTON, DC BINNEN. HET CONGRES HIELD VANDAAG EEN GEZAMENLIJKE SESSIE OM DE OVERWINNING VAN DE VERKOZEN PRESIDENT JOE BIDEN OP 306-232 ELECTORAL COLLEGE OP PRESIDENT DONALD TRUMP TE BEKRACHTIGEN. PRO-TRUMP-DEMONSTRANTEN ZIJN HET GEBOUW VAN HET CAPITOOL BINNENGEKOMEN NA MASSADEMONSTRATIES IN DE HOOFDSTAD VAN HET LAND. (FOTO DOOR WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES)

Lees ook:  Viel Glück, Dr. Fuellmich!
GettyImages-1294933183.jpg

WASHINGTON, DC – JANUARI 06: POLITIEAGENTEN VAN HET CAPITOOL VAN DE VS RICHTEN HUN GEWEREN OP EEN DEUR DIE WERD VERNIELD IN DE HOUSE CHAMBER TIJDENS EEN GEZAMENLIJKE SESSIE VAN HET CONGRES OP 6 JANUARI 2021 IN WASHINGTON, DC. HET CONGRES HIELD VANDAAG EEN GEZAMENLIJKE SESSIE OM DE OVERWINNING VAN DE VERKOZEN PRESIDENT JOE BIDEN OP 306-232 ELECTORAL COLLEGE OP PRESIDENT DONALD TRUMP TE BEKRACHTIGEN. EEN GROEP REPUBLIKEINSE SENATOREN ZEI DAT ZE DE STEMMEN VAN HET KIESCOLLEGE VAN VERSCHILLENDE STATEN ZOUDEN AFWIJZEN, TENZIJ HET CONGRES EEN COMMISSIE ZOU AANSTELLEN OM DE VERKIEZINGSRESULTATEN TE CONTROLEREN. (FOTO DOOR DREW ANGERER / GETTY IMAGES)

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenGettyImages-1294931398.jpg

WASHINGTON, DC – JANUARI 06: EEN DEMONSTRANT WORDT GEZIEN HANGEND VANAF HET BALKON IN DE SENAATSKAMER OP 6 JANUARI 2021 IN WASHINGTON, DC. HET CONGRES HIELD VANDAAG EEN GEZAMENLIJKE SESSIE OM DE OVERWINNING VAN DE VERKOZEN PRESIDENT JOE BIDEN OP 306-232 ELECTORAL COLLEGE OP PRESIDENT DONALD TRUMP TE BEKRACHTIGEN. PRO-TRUMP-DEMONSTRANTEN ZIJN HET GEBOUW VAN HET CAPITOOL BINNENGEKOMEN NA MASSADEMONSTRATIES IN DE HOOFDSTAD VAN HET LAND. (FOTO DOOR WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES)

GettyImages-1294933353.jpg

WASHINGTON, DC – JANUARI 06: DE DEMONSTRANTEN GAAN HET CAPITOOL VAN DE VS IN OP 06 JANUARI, 2021 IN WASHINGTON, DC. HET CONGRES HIELD VANDAAG EEN GEZAMENLIJKE SESSIE OM DE OVERWINNING VAN DE VERKOZEN PRESIDENT JOE BIDEN OP 306-232 ELECTORAL COLLEGE OP PRESIDENT DONALD TRUMP TE BEKRACHTIGEN. EEN GROEP REPUBLIKEINSE SENATOREN ZEI DAT ZE DE STEMMEN VAN HET KIESCOLLEGE VAN VERSCHILLENDE STATEN ZOUDEN AFWIJZEN, TENZIJ HET CONGRES EEN COMMISSIE ZOU AANSTELLEN OM DE VERKIEZINGSRESULTATEN TE CONTROLEREN. (FOTO DOOR WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES)

Lees ook:  2021 moet het jaar van wereldwijde samenwerking zijn
GettyImages-1294933282.jpg

Ondertussen legden livestreams andere bizarre scènes vast:

https://twitter.com/i/status/1346920198461419520

 Comments

comments