Honderden Trump-aanhangers bestormden het Capitool, maar tot nu toe zijn er maar weinigen gearresteerd

Honderden Trump-aanhangers bestormden het Capitool, maar tot nu toe zijn er maar weinigen gearresteerd

7 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

45 mensen zijn gearresteerd.

De politie arresteerde 30 mensen voor het verbreken van de avondklok in Washington, DC, nadat Trump-aanhangers woensdag het Capitool hadden bestormd na de “Save America Rally” van president Donald Trump.

Burgemeester Muriel Bowser van DC had eerder op woensdag een avondklok ingesteld om 18.00 uur, en hoofd van de Metropolitan Police Department Robert Contee waarschuwde tijdens een persconferentie dat overtreders die op straat bleven worden gearresteerd.

Nog eens 15 mensen waren eerder op dinsdag en woensdag gearresteerd voor protestgerelateerde activiteiten, hoewel honderden anderen het gebouw van het Capitool mochten verlaten met alleen een waarschuwing.

Geen van degenen die vóór de avondklok waren gearresteerd, waren inwoners van Washington, DC, zei Contee, die de aanklacht leidt om het Capitool te ontruimen en een wetshandhavingsgebied in te stellen. Hij zei dat agenten ook vijf vuurwapens in beslag hebben genomen, waaronder lange wapens en handvuurwapens, die volgens de DC-wet leden van het publiek niet open-carry noch verborgen-carry kunnen dragen, zelfs niet met een vergunning van een andere staat.

“Vanwege het gewelddadige gedrag jegens de politieagenten daar en hun bedoeling om toegang te krijgen tot het Capitool, werd er een rel afgekondigd”, zei Contee. “Het was duidelijk dat de menigte erop uit was om onze agenten schade toe te brengen door chemische irriterende stoffen in te zetten op de politie om het gebouw van het Capitool van de Verenigde Staten binnen te dringen.”

Volgens een rapport van burgemeester Bowser om 18.00 uur werden de mensen die voorafgaand aan de avondklok waren gearresteerd, beschuldigd van misdrijven, waaronder mishandeling, vernieling van eigendommen, het overschrijden van een politielijn, het dragen van een pistool zonder vergunning, het bezit van munitie met een grote capaciteit. -voedingsapparaat en niet-geregistreerde munitie.

De Amerikaanse politie van het Capitool, die woensdag ernstig onderbezet leek , reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar of ze zelf arrestaties hadden verricht. FBI SWAT-teams , ambtenaren van de federale beschermingsdienst van de Homeland Security Department en troepen van de Nationale Garde werden uiteindelijk ook naar het Capitool gestuurd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Zijn boeren verkapte communisten?

Op een gegeven moment leek de politie de barrières op het terrein van het Capitool te verwijderen , waardoor demonstranten dichter bij het gebouw konden komen. Maar ze veranderden het roer na 16.00 uur, toen de politie flitsende knallen en andere hulpmiddelen voor oproerbeheersing begon te gebruiken om de menigte te verplaatsen . Honderden vertrokken uiteindelijk uit eigen beweging nadat ze te horen kregen dat ze zouden worden gearresteerd als ze op het terrein bleven, meldde CNN.

Maar Bowser verzekerde het publiek tijdens de persconferentie dat “iedereen die betrokken is bij deze activiteiten of blijft deelnemen aan deze activiteiten, verantwoordelijk zal worden gehouden.”

“Het gedrag waarvan we getuige zijn, is beschamend, onpatriottisch en vooral onwettig”, zei ze. “Er zal wet en orde zijn en dit gedrag wordt niet getolereerd.”

Het is niet duidelijk of er nog meer arrestaties zullen volgen van mensen die het Capitool bestormden. Het is mogelijk dat sommigen van hen later herkenbaar zullen zijn aan foto’s van hen in de kantoren van wetgevers, waaronder die van House Speaker Nancy Pelosi en de vloer van het Congres .

Maar tot nu toe hebben de relschoppers weinig gevolgen ondervonden van de gewelddadige opstand van vandaag, wat een schril contrast vormt met de tijd dat DC-politie en de nationale garde vorig jaar traangas lieten op vreedzame Black Lives Matter-demonstranten.Lees ook:  Minister Ferd Grapperhuis` voorlopig lockdown-info over onderzoek uitlevering Julio Poch? Was het Koninklijk Huis betrokken?

Comments

comments