Donald Trump’s uitvoerende bevel inzake protesten roept op tot harde vervolging van … Donald Trump


 8 total views,  6 views today

Trump’s zomerse drang naar “wet en orde” zou hem in de reet kunnen bijten.

De zomerse drang van Donald Trump voor ‘wet en orde’ zou hem deze winter kunnen achtervolgen na de bestorming van het Capitool .

In zijn autoritaire reactie op protesten tegen blanke suprematie die de natie overspoelde na de moord op George Floyd door de politie van Minneapolis, ondertekende Trump een uitvoerend bevel waarin hij eiste dat federale aanklagers het boek naar degenen gooien die federale eigendommen beschadigen, onder meer door vandalen te beschuldigen op grond van een bepaling van de federale code die voorziet in straffen tot 10 jaar gevangenisstraf. Het uitvoerend bevel streefde ook naar harde straffen voor degenen die dergelijke schade aanrichten. In de duidelijke taal van dit uitvoerende bevel zouden de militanten die het Capitool bestormden – evenals president Trump zelf – nu in gevaar moeten komen voor federale vervolging.

Hoewel het is geschreven als doelwit voor “anarchisten en linkse extremisten” die in die tijd standbeelden van Zuidelijken en andere politici die slaven bezaten, omver wierpen, beschrijft het uitvoerende besluit treffend de rechtse militanten die het Capitool op 6 januari bestormden en ontheiligden: ” Deze radicalen vallen schaamteloos de legitimiteit van onze instellingen en de rechtsstaat zelf aan. “

De taal van het uitvoerende bevel van Trump is breed en omvat duidelijk degenen die politiebarricades hebben omvergeworpen en deuren en ramen van het Capitool hebben ingeslagen, borden van de muren hebben gescheurd, uitwerpselen hebben besmeurd en wetgevingsbureaus hebben geplunderd: ‘Het is het beleid van de Verenigde Staten. Staten om te vervolgen voor zover toegestaan ​​onder de federale wetgeving ”, luidt het uitvoerend bevel,“ elke persoon of entiteit die een monument, gedenkteken of standbeeld in de Verenigde Staten vernielt, beschadigt, vernielt of ontheiligt of anderszins eigendom van de overheid vernielt . ” (Noot van de redactie: nadruk toegevoegd.)

Het bevel is ook expliciet gericht op degenen die tot dergelijke moedwillige vernietiging inspireren. “Het is het beleid van de Verenigde Staten om te vervolgen voor zover toegestaan ​​onder de federale wetgeving”, luidt het, “elke persoon of entiteit die deelneemt aan pogingen om aan te zetten tot geweld of andere illegale activiteiten in verband met de rellen en vandalisme. . “

Trump heeft de weken sinds zijn klinkende verkiezingsverlies doorgebracht met het verzinnen van wilde complottheorieën, en loog tegen zijn aanhangers dat de overwinning van hem was gestolen. In zijn toespraak tot de hondsdolle menigte die het Capitool bestormde, drong Trump erop aan: “Wij allemaal hier vandaag willen niet dat onze verkiezingsoverwinning wordt gestolen door aangemoedigde radicale linkse democraten”, voordat hij erop aandrong: “We zullen nooit opgeven. We zullen nooit toegeven, het gebeurt niet. Je geeft niet toe als er sprake is van diefstal. “

Trump loog dat vice-president Mike Pence , die toen de ceremoniële gezamenlijke sessie van het Congres voorzat en de opbrengsten van het Electoral College optelde , de certificering zou kunnen blokkeren en de overwinning op zijn manier zou kunnen doorslaan. “Als Mike Pence het juiste doet, winnen we de verkiezingen.” In navolging van de woorden van zijn meest militante achterban, riep Trump om “het stelen te stoppen”. Vervolgens spoorde hij zijn volgelingen aan om ‘te vechten als de hel’, en beloofde hij hen zelf te leiden in een mars langs Pennsylvania Avenue: ‘We gaan naar het Capitool en we gaan proberen om … ze het soort trots en moed te geven. dat ze ons land moeten terugnemen. “

Hoewel Trump zich niet persoonlijk bij de maffia voegde, hebben de Democraten van de House Judiciary Committee Trump donderdag openlijk beschuldigd van aanzetten tot geweld en zelfs “opstand” op woensdag.

House Judiciary Dems on Twitter: “In selfish refusal to accept his electoral defeat, President Trump only ratcheted up his rhetoric. His supporters were told to reject the results of the election. They were told to be strong. They were told to stand by. / Twitter”

In selfish refusal to accept his electoral defeat, President Trump only ratcheted up his rhetoric. His supporters were told to reject the results of the election. They were told to be strong. They were told to stand by.

Terwijl zittende presidenten over het algemeen immuun zijn voor vervolging tijdens hun ambtsperiode, zal die bescherming voor Trump op 20 januari verdampen met de overdracht van de macht aan Joe Biden. Volgens de New York Times waarschuwde Pat Cipollone, raadsman van het Witte Huis , Trump woensdag voor zijn mogelijke criminele blootstelling toen de menigte die hij had opgezweept het Capitool overweldigde.

Op 7 januari bracht procureur-generaal Jeffrey Rosen een verklaring uit waarin hij erop aandrong dat “het ministerie van Justitie zich inzet om ervoor te zorgen dat degenen die verantwoordelijk zijn voor deze aanval op onze regering en de rechtsstaat de volledige gevolgen van hun daden onder de wet onder ogen zien.” In een telefonische vergadering met verslaggevers onderstreepte de waarnemend US Attorney for DC, Michael Sherwin: “We kijken hier naar alle acteurs, niet alleen de mensen die het gebouw binnengingen” maar ook degenen die “hielpen, faciliteerden of een ondersteunende rol speelden in dit. We zullen naar elke acteur en alle strafrechtelijke vervolging kijken. “

Specifiek gevraagd of dat ook de president van de Verenigde Staten was, antwoordde Sherwin: “Iedereen die een rol had, en het bewijs past bij de elementen van een misdaad, ze zullen worden aangeklaagd.”

Terwijl hij zijn tijd in het Witte Huis afrondt, heeft de president misschien nog een laatste troef te spelen. Om te ontsnappen aan de federale verantwoordingsplicht voor zijn daden woensdag, evenals aan een breed scala aan ongeoorloofde handelingen die tientallen jaren beslaan, zou Trump een ongekende zelfvergeving wegen .

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord