De relschoppers van het Capitool plaatsten zichzelf overal op sociale media nu worden ze gearresteerd

De relschoppers van het Capitool plaatsten zichzelf overal op sociale media nu worden ze gearresteerd

10 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Hoe wetshandhavers en internetdetectives de relschoppers in het Capitool identificeren.

De politie van het Capitool heeft misschien bijna elk lid van een menigte pro-Trump-relschoppers toegestaan ​​om het Capitool-gebouw binnen te komen, te vernielen en te verlaten, maar internetspeurneuzen en officiële onderzoekers zijn vastbesloten hen ter verantwoording te roepen. De afrekening is al begonnen: verschillende mensen zijn nu beschuldigd van oproergerelateerde misdaden en wetshandhavers beloven dat er nog meer aanklachten zullen komen.

Nadat opstandelingen door barrières rond Capitol Hill waren gestort, de politie overweldigd, door het Capitool raasden en tientallen gewonden en vijf doden achterlieten, waren er relatief weinig arrestaties en mochten veel mensen gewoon naar buiten lopen. Er waren toen weinig gevolgen – slechts ongeveer een dozijn van de honderden indringers werden ter plaatse gearresteerd – maar dat verandert nu. Rechtshandhavingsinstanties en burgers proberen degenen die hebben deelgenomen te identificeren. Vanwege de brutaliteit van veel leden van de maffia, is er voldoende bewijs , en het wordt gebruikt om hen te beschuldigen van gerelateerde misdaden.

Veel deelnemers poseerden vrijwillig – en heel graag – voor foto’s en video’s ter plaatse, of schepten op over hun heldendaden op sociale media en geverifieerde livestream-accounts tijdens of kort na de melee, hoewel veel van hun acties wel eens ernstige misdrijven kunnen vormen . Blijkbaar in de overtuiging dat ze niets verkeerds deden, of dat wetshandhavers hen niet zouden achtervolgen vanwege hun daden, paradeerden de Trump-supporters voor camera’s met verschillende (en dus gemakkelijk herkenbare) kostuums en, in sommige gevallen, zelfs ID-badges. .

Een met name bekende pro-Trump-relschoppers werden geïdentificeerd als de zoon van een rechter van het Hooggerechtshof in Brooklyn. Aaron Mostofsky, die werd gefotografeerd terwijl hij meerdere bontvachten droeg en een vest met de tekst ‘politie’ erop, en een oproerschild van de politie en een grote stok droeg, was moeilijk te missen.

Tim Gionet, beter bekend als de alt-right blanke supremacistische provocateur ‘Baked Alaska’, livestreamde zelfs zijn wandeling door het Capitool (en zijn poging om een bureautelefoon te gebruiken om Trump te bellen) naar duizenden volgers op DLive, waar hij een geverifieerde partner.

Kortom, degenen die het Capitool bestormden, lieten geen broodkruimels van sociale media achter voor wetshandhavers om hun voordeur te volgen – ze lieten hele broden achter.

Reddit, Facebook, Twitter en YouTube werden gebruikt om vermeende relschoppers te identificeren en te arresteren

Verschillende vermeende relschoppers zijn in de dagen na de opstand gearresteerd en de arrestatie van nog veel meer is waarschijnlijk op handen. De FBI roept op tot “tips en digitale media over rellen en geweld in het US Capitol Building en het omliggende gebied in Washington, DC”

“Vergis je niet: met onze partners zullen we degenen die gisteren hebben deelgenomen aan de belegering van het Capitool ter verantwoording geroepen,” zei FBI-directeur Christopher Wray donderdag in een verklaring.

Lees ook:  Het voormalige hoofd van de militaire inlichtingendienst van Turkije: een keerpunt voor het Midden-Oosten

De Metropolitan Police Department van DC heeft ook verzocht om “assistentie bij het identificeren van personen van belang die verantwoordelijk zijn voor overtredingen van onrechtmatige toegang”, door op haar website een reeks foto’s te plaatsen van relschoppers in en rond het Capitool. Een persoon die schaamteloos stukken van House Speaker Nancy Pelosi’s deur omhoog hield, wordt verdacht van ‘het ontvangen van gestolen eigendommen ‘, terwijl een ander die werd gefotografeerd terwijl hij achter een bureau zat en een telefoon gebruikte, verdacht wordt van ‘onwettige binnenkomst’.

En rechercheurs van sociale media – die terecht niet de beste reputatie hebben voor het opsporen van potentiële criminelen – doen ook mee aan de zaak. Een Instagram-account gewijd aan het identificeren en benoemen van leden van de menigte verzamelde meer dan 230.000 volgers voordat het privé ging. Een onderzoeker op het gebied van cyberbeveiliging en desinformatie kreeg tienduizenden volgers tijdens zijn crowdsourced-zoektocht naar twee mensen die militaire uitrusting droegen in de Senaatskamer.

Twee van de meest prominente leden van de menigte – de shirtloze man met schmink en een harige gehoornde hoed, en de man die zijn voeten op een bureau in het kantoor van Pelosi zette – werden binnen enkele uren na de rel door de pers in hun woonplaats geïdentificeerd. , en gearresteerd in de dagen die volgden.

De gehoornde man is Jacob Chansley, ook bekend als Jake Angeli, uit Arizona, een QAnon-supporter en een rechtse rally-arm, wiens kostuum hem gemakkelijk herkenbaar maakte . Zaterdag was hij gearresteerd en beschuldigd van het willens en wetens betreden of blijven op beperkte gronden, evenals gewelddadige binnenkomst en wanordelijk gedrag op Capitol-gronden. Volgens de klacht gebruikte een agent van de Capitol Police getwitterde foto’s van een man die Chansley leek te zijn in het Capitol-gebouw en koppelde ze aan foto’s van Chansley die dezelfde ‘kenmerkende kleding en tatoeages’ droeg op zijn eigen Facebook-pagina en YouTube-account.

Richard “Bigo” Barnett uit Arkansas werd door zijn plaatselijke nieuwszender snel geïdentificeerd als de man in het kantoor van Pelosi. Hij schepte later tegen de New York Times op dat zijn tijd op het kantoor van Pelosi omvatte “aan zijn ballen krabben” en het nemen van een envelop, waarvoor hij zei dat hij een kwart had betaald. Barnett werd vrijdag gearresteerd en werd beschuldigd van het binnenkomen of achterblijven op beperkte gronden, gewelddadige binnenkomst of wanordelijk gedrag op Capitool-gronden, en diefstal van openbaar bezit.

capitool

WASHINGTON, DC – JANUARY 06: A protester sits in the Senate Chamber on January 06, 2021 in Washington, DC. Congress held a joint session today to ratify President-elect Joe Biden’s 306-232 Electoral College win over President Donald Trump. Pro-Trump protesters have entered the U.S. Capitol building after mass demonstrations in the nation’s capital. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

“Het schokkende beeld van meneer Barnett met zijn laarzen op een bureau in het kantoor van de voorzitter van het Huis woensdag was walgelijk”, zei Jeffrey Rosen, waarnemend procureur-generaal van de VS, in een verklaring .

Lees ook:  Bitcoin: het VK en de VS grijpen in op cryptohandel - dit is waarom het nog geen probleem is

Het onderwerp van een andere veel verspreide foto, van een opgewekte en golvende man met een baard die door het Capitool loopt met de lessenaar van de spreker, is door de Bradenton Herald geïdentificeerd als Adam Johnson uit Florida ( niet “Via Getty” ). Johnson werd vrijdag gearresteerd en met dezelfde drie aanklachten getroffen als Barnett. De aanklacht tegen Johnson verwijst naar foto’s die op zijn eigen Facebook-account zijn gepost en die hem in het Capitool lijken te laten zien en die afkomstig zijn uit een krantenartikel over de rel. Bovendien belde iemand die een gemeenschappelijke vriend met Johnson heeft de FBI om te melden dat hij de man op de foto met de lessenaar was.

En Doug Jensen – een man uit Iowa die werd gefotografeerd in een overhemd met QAnon-logo en die de aanklacht leek te leiden van een van de groepen in het Capitool – werd vrijdag gearresteerd en beschuldigd van het binnenkomen of blijven op beperkte gronden, gewelddadige binnenkomst of wanordelijke gedrag op Capitool-gronden, het verstoren van de ordelijke gang van zaken bij de overheid, paradeerden, demonstreren of piketten in een Capitoolgebouw, en wetshandhaving belemmeren. Jensen plaatste op de dag van de rel foto’s van zichzelf op zijn Facebook-pagina terwijl hij in hetzelfde shirt droeg.

Vrijdag werd ook Derrick Evans gearresteerd, een pas beëdigd Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden in West Virginia, die zichzelf livestreamde terwijl hij het Capitool binnenging. (Sindsdien heeft hij dat beeldmateriaal verwijderd en beweert nu dat hij er was als een onafhankelijk lid van de media.)

Evans is beschuldigd van het willens en wetens betreden of blijven op beperkte gronden en gewelddadige binnenkomst en wanordelijk gedrag op Capitol-gronden. Een FBI-agent verklaarde in de klacht tegen Evans dat de agent de stem in de livestream koppelde aan een van Evans ‘campagnevideo’s, en dat de agent de verwijderde livestream kon bekijken omdat deze opnieuw op Reddit was gepost. Evans ‘Facebook-pagina had ook verschillende openbare berichten waarin hij reclame maakte voor zijn aanwezigheid op het evenement van 6 januari in de weken en dagen voorafgaand aan het evenement.

Evans is nu een voormalig afgevaardigde. Hij nam zaterdag ontslag , minder dan een maand nadat hij was beëdigd.

Het valt nog te bezien of andere zittende of inkomende staatswetgevers uit Arizona, Nevada, Pennsylvania, Tennessee en Virginia die opschepten over hun aanwezigheid in DC hetzelfde lot zullen ondergaan. (In tegenstelling tot Evans, zoals de Associated Press aangeeft , is het niet duidelijk of ze deel uitmaakten van de menigte die het Capitool binnenkwam, of gewoon de bijeenkomst bijwoonden die eraan voorafging.)

Lees ook:  'Neo-kolonialisme' en hoe de wereld echt werkt

Meer brutaal was Joe Visconti uit Connecticut, die zich kandidaat stelde voor gouverneur in 2014 en die een afbeelding van zichzelf tweette op de trap van het Capitool naast de graffiti met de tekst ‘ons huis’. Hij zorgde ervoor dat lokale publicaties werden getagd om hen op de hoogte te stellen van zijn acties, maar heeft dat bericht sindsdien verwijderd.

Supporters of US President Donald Trump enter the US Capitol on January 6, 2021, in Washington, DC. – Demonstrators breeched security and entered the Capitol as Congress debated the a 2020 presidential election Electoral Vote Certification. (Photo by Saul LOEB / AFP) (Photo by SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

Ook relschoppers die hun acties op sociale media documenteerden, verliezen hun baan

Er zijn ook professionele gevolgen geweest. Meerdere deelnemers zijn al ontslagen of hebben ontslag genomen.

Jensen werd ontslagen bij een metselbedrijf in Iowa, dat het bedrijf op dezelfde dag aankondigde dat hij werd gearresteerd.

Goosehead Insurance bevestigde donderdag op Twitter dat Paul Davis, een associate general counsel bij het bedrijf, daar niet meer werkzaam was. Davis plaatste een video op Instagram van buiten het Capitool waarin hij klaagde over traangas.

Een andere man werd gefotografeerd met een duidelijk zichtbare ID-badge van de werknemer. Hij is geen werknemer meer. Navistar Direct Marketing ontsloeg hem “na een beoordeling van fotografisch bewijsmateriaal”. Een andere voormalige werkgever van de man, Glory Donuts, identificeerde hem als Nicholas Rodean op zijn Instagram-account.

Libby Andrews, een makelaar in onroerend goed in Chicago, werd donderdag ontslagen nadat haar werkgever in onroerend goed, @properties, zei dat het “enorm veel bereik had ontvangen” over Andrews, “die op sociale media erkende dat ze deelnam aan ‘ het Capitool bestormden. ” Andrews vertelde de Chicago Tribune dat ze niet besefte dat ze iets verkeerd deed en dat ‘het als een feest was’.

En voormalig vertegenwoordiger van de staat Pennsylvania, Rick Saccone, die op Facebook pochte dat hij “de hoofdstad bestormde” en “onze voorhoede door de barricades is gebroken”, heeft ontslag genomen als adjunct-docent aan het St. Vincent College.

Wetshandhavers hebben in het verleden graag gebruik gemaakt van sociale media en internetactiviteiten om vermeende criminelen op te sporen, net zoals ze nu doen. Feeds en livestreams van sociale media leidden tot de arrestatie van demonstranten in Portland afgelopen juli, en de FBI gebruikte Instagram, LinkedIn, Etsy en Poshmark om een ​​vrouw uit Philadelphia te identificeren die naar verluidt twee politieauto’s in brand had gestoken tijdens de George Floyd-protesten afgelopen juni.

Als wetshandhavers eerder zoveel aandacht hadden besteed aan sociale media , waar Trump-fans openlijk organiseerden voorafgaand aan de opstand op Capitol Hill, zouden ze beter voorbereid zijn geweest op de opstand die volgde – en misschien hebben ze kunnen voorkomen dat het gebeurde op allemaal.

Relatief weinig van de vermeende relschoppers in het Capitool zijn tot nu toe gearresteerd, gezien het aantal mensen dat er was en hoe goed hun acties waren gedocumenteerd. Maar met zoveel mensen die gemotiveerd zijn om hen verantwoordelijk te houden – en veel van de vermeende relschoppers die al zijn geïdentificeerd – verwacht dat dat aantal zal blijven toenemen. Michael Sherwin, waarnemend advocaat van het District of Columbia, zei donderdagmiddag dat 55 zaken waren ingediend met betrekking tot de rel.

“Dit is nog maar het begin”, zei hij.

Update, 9 januari, 18:00 ET: Bijgewerkt om de recente arrestaties van verschillende vermeende relschoppers toe te voegen.Comments

comments