Melania identificeert het echte slachtoffer van de dodelijke rellen in het Capitool: zichzelf

Melania identificeert het echte slachtoffer van de dodelijke rellen in het Capitool: zichzelf

11 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De first lady zei dat de aanval van vorige week op de democratie haar “teleurgesteld en ontmoedigd” had gemaakt, omdat een voormalige vriend gemeen tegen haar was in The Daily Beast.

Vorige week stierven vijf mensen toen relschoppers onder leiding van president Donald Trump het Capitool bestormden op zoek naar wetgevers om te lynchen . Maar First Lady Melania Trump heeft het ergste van het gruwelijke spektakel geïdentificeerd: mensen die online gemene dingen over haar zeggen.

In een zeer vreemde en schokkende afscheidsverklaring die maandagochtend vroeg door het Witte Huis werd gepost, bracht Melania eerst hulde aan degenen die het leven lieten bij het geweld van vorige week ter ondersteuning van haar man, voordat ze enkele rekeningen verrekende tegen niet-gespecificeerde mensen die ze beweert dat ze haar de afgelopen dagen sinds de rellen heeft “aangevallen”.

‘Ik ben teleurgesteld en ontmoedigd over wat er vorige week is gebeurd’, begon ze in een alinea waarvan je in eerste instantie aanneemt dat het een veroordeling is van Trumpistische relschoppers. Maar vervolgens zegt ze verder: ‘Ik vind het een schande dat er rond deze tragische gebeurtenissen schandalige roddels, ongegronde persoonlijke aanvallen en valse, misleidende beschuldigingen over mij zijn geweest – van mensen die relevant willen zijn en een agenda hebben. Deze keer gaat het alleen om het genezen van ons land en zijn burgers. Het mag niet worden gebruikt voor persoonlijk gewin. “

Het is niet helemaal duidelijk waar ze het over heeft – het is moeilijk te geloven dat Melania echt in de voorhoede van iemands geest heeft gestaan ​​sinds de ongekende aanval van vorige week op de Amerikaanse democratie. Het zou een verwijzing kunnen zijn naar een CNN-rapport dat ze een fotoshoot deed in het Witte Huis toen relschoppers namens haar man het Capitool belegerden.

Het zou ook kunnen verwijzen naar Stephanie Winston Wolkoff, die eerder als assistent diende van de first lady, die haar vorige week veroordeelde. In een artikel voor The Daily Beast schreef Melania’s voormalige BFF na de Capitol-rel: “Het was een aanval op het menselijk leven en onze grote democratie. Helaas hebben onze president en first lady weinig of geen respect voor beide. ” Haar stafchef, Stephanie Grisham, nam ontslag op de dag van de opstand.

Lees ook:  Wat is de "deal" bij Timmermans' Green New Deal?

Elders in haar beslist vreemde verklaring bood Melania haar eerste veroordeling van de rellen aan, vijf dagen nadat ze plaatsvonden. Ze schreef dat ze “het geweld dat heeft plaatsgevonden op het Capitool van onze natie absoluut veroordeelt” en voegde toe: “Ik smeek mensen om het geweld te stoppen, doe nooit aannames op basis van de huidskleur van een persoon of gebruik verschillende politieke ideologieën als een basis voor agressie en wreedheid. “

Ze lijkt echter ook de aanhangers van Trump te prijzen – na het geweld van vorige week helemaal de verkeerde kant op te slaan. “Het is inspirerend om te zien dat zo velen een passie en enthousiasme hebben gevonden bij deelname aan verkiezingen, maar we moeten niet toestaan ​​dat die passie verandert in geweld”, schreef ze.

Er is ook opgemerkt dat de verklaring een eerbetoon was aan de pro-Trump-relschoppers die vorige week stierven voordat ze de overleden Capitol-politieagenten Brian Sicknick en Howard Liebengood noemt. Sicknick werd getroffen door relschoppers met een brandblusser, terwijl Liebengood op zaterdag door schijnbare zelfmoord om het leven kwam, dagen nadat hij had gereageerd op het verwoestende beleg.

In de verklaring werd ook de achternaam van Ashli ​​Babbitt verkeerd gespeld, de door Trump ondersteunde luchtmachtarts die tijdens de rel werd doodgeschoten .

Melania sluit af met een schijnbaar afscheidsboodschap aan het Amerikaanse volk en zegt dat het dienen als first lady “de eer van [haar] leven” is geweest. Ze voegt eraan toe: “Ik wil de miljoenen Amerikanen bedanken die mijn man en mij de afgelopen vier jaar hebben gesteund en de ongelooflijke impact van de Amerikaanse geest hebben getoond … Het belangrijkste is dat ik om genezing, genade, begrip en vrede vraag voor onze grote natie. “

Dus daar gaat Melania, ze tekent precies zoals ze heeft gediend: klagen over mensen die gemeen tegen haar zijn, de stemming van de natie volledig verkeerd inschatten, en afgezaagde soundbites over moraliteit en goed gedrag spuien terwijl ze niets zegt over de gestoorde acties van haar man.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  ECB-opkoopprogramma uitgebreid: “Leve de ECB, daar komen we verder mee”

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Burgeroorlog & straatprotesten, de radicale nieuwe politieke technologie van de Democratische Partij voor Vote-Harvesting
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments