6 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

“President Trump bekommerde zich niet om veiligheid van vicepresident Pence”

pence

 12 total views,  6 views today

Toen aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump woensdag het Capitool bestormden, heeft het staatshoofd zich niet bekommerd om de veiligheid van zijn adjunct Mike Pence die in het parlementsgebouw vastzat, zo hebben nieuwszender CNN en zender NBC vandaag bericht.

Pence zat in het Capitool de zitting van het Congres voor die de uitslag van de presidentsverkiezingen onderzocht en uiteindelijk bekrachtigde. Maar die zitting werd verstoord toen supporters van Trump het parlementsgebouw bestormden, en beide kamers van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging tijdelijk in reces gingen.

Volgens NBC werden Pence en zijn familie in een bunker van het Capitool in veiligheid gebracht. Sommige van de bestormers zouden het op hem hebben gemunt – tot executie toe – omdat hij niet was ingegaan op de herhaalde oproep van Trump om de uitslag te torpederen en waartoe Pence – ook naar eigen zeggen – niet de bevoegdheid had.

Impeachment

Terwijl Pence in de bunker zat, heeft Trump generlei naar zijn veiligheid gevraagd, vernam NBC van “ingewijden”. Hij heeft ook niet degene veroordeeld die tot executie van zijn adjunct hadden opgeroepen. Ook volgens CNN heeft Trump zich generlei iets aangetrokken van de veiligheid van zijn adjunct. De twee zouden elkaar sinds woensdag niet meer hebben gesproken.

Uit een “bron dichtbij de vicepresident” vernam CNN dat Pence niet zou uitsluiten amendement 25 op de grondwet in te roepen, om met een meerderheid van de regering Trump niet in staat te achten zijn job uit te oefenen, en zijn rol over te nemen. Wat het Congres binnen de 21 dagen nog met een tweederdemeerderheid moet bekrachtigen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments