Een aanval op de democratie

Een aanval op de democratie

12 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

9/11, Pearl Harbor en de Seige op Capitol Hill.

Zoals elke tiener die van kinds af aan door de punditry van de Amerikaanse politiek werd afgezet, haastte ik me naar mijn huiswerk na een halve schooldag om het verloop van de verkiezingscertificering op Capitol Hill te bekijken.

Dobberend op de bank met lichte rusteloosheid terwijl senator Ted Cruz een vergeefse poging deed om de ongegronde beweringen van kiezersfraude van de president te legitimeren, was ik apathisch voor de flauwe aard van het senatoriale parlementarisme.

Toen senator James Lankford zijn opmerkingen begon over het bezwaar tegen de elf verkiezingsstemmen van Arizona, werd Mike Pence buiten het scherm de senaatskamer verlaten, de stem van senaatsvoorzitter Pro Tempore, Chuck Grassley, doorzeefd met wat ik alleen kan omschrijven als milde terreur, kwam naar voren. de discussie.

“De Senaat zal in pauze zijn totdat de voorzitter verder beslist”, zei de senator van Iowa. C-SPAN uitgesneden.

Ik schakelde instinctief over op CNN, waar beelden uit een film over het scherm draaiden. Honderden demonstranten die barricades beklimmen en naar de rotonde leiden, Capitol Police ongesteld door de massa.

Terwijl deze beelden steeds op mijn scherm werden gepleisterd, begon mijn geest doemscenario’s te genereren. Ik was er zeker van dat ik omhoog zou kijken om oranje en zwarte wolken vanuit de navel van ons land in de lucht te zien golven.

Een van de militanten, zijn voeten getrapt op het bureau van de voorzitter van het Huis, wijst naar zijn vuurwapen met een strontetende grijns op een huiveringwekkende foto die op Twitter zweeft. Ik zie hem niet zoals hij zichzelf ziet. Hij denkt misschien dat hij een wijdverbreide martelaar is naar dit land, maar de modder op zijn laarzen die de papieren op het bureau van de spreker bezoedelt, vertelt een verhaal over verraad en opstand.

Een maskerloze demonstrant gebundeld in MAGA-uitrusting staat met opgeheven vuist op het podium van de zetel van de voorzittende officier in de Senaat.

De angst in mijn hart was ontnuchterend.

Ik ben altijd sceptisch geweest over Amerikaanse idealen. We zijn niet wie we beweren te zijn in de grondwet of de onafhankelijkheidsverklaring. De Verenigde Staten zijn er altijd niet in geslaagd hun gezworen leer te verwezenlijken. Bovendien heeft het volwassen worden in een tijdperk waarin de president en zijn partij geen respect hebben voor deze leerstelling, deze wonden verzacht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bloomberg veel gevaarlijker dan Trump

Kortom, ik heb altijd minachting gehad voor Amerika.

Maar pas toen ik dit land vervallen zag, piepend onder de laarzen van sociopathische fanatici, begreep ik hoe belangrijk het is om het geloof in onze unie te behouden.

Tijdens het nazi-regime schreef Trotski aan de communisten in Duitsland en drong er bij hen op aan liberale politici te steunen, zolang het fascisme de strot van de Bundesrepublik greep, zou het communisme in Duitsland niet levensvatbaar zijn. Hoewel Trotski en zijn boodschap ons misschien doen kronkelen, is zijn les waardevoller dan we ons misschien realiseren.

De Amerikaanse idealen die ik zo vurig had bekritiseerd, waren precies de idealen die mij daartoe in staat stelden. En hoewel er een middenweg is tussen onwankelbare trouw aan dit land en het absoluut verwerpen van zijn idealen, is mijn begrip van dit land en zijn doctrine dieper en veel betrouwbaarder.

Dus morgen, op school, blijf ik voor de belofte zitten. Ik zal de doeltreffendheid van de Amerikaanse doctrine nog steeds in twijfel trekken. Maar mijn waardering voor dit land en de offers die in de kinderschoenen zijn gebracht, zijn groter.

De nuchterheid van een penseelstreek met de dood is gemeengoed in de getuigenissen van degenen die met de dood kaak tegen wang zijn geweest. Ik voel die waardering toen ik zag dat onze democratie het slachtoffer werd van het militarisme van radicalen en misdadigers.

Het presidentschap van Trump nam toe tot een bloedige staatsgreep. Een smet op dit land zal ons voor altijd herinneren aan het gevaar van dictatuur. De erfenis van Donald Trump is niet langer het onderwerp van politieke twist. Degenen die worden beproefd met opruiing, worden door velen niet vereerd. Nixon rust vanavond rustig in de wetenschap dat hij niet de slechtste president in de Amerikaanse geschiedenis is.

Traangas dat bij zonsondergang uit de rotonde opstijgt, voegt zich bij de vlag die op ground zero wordt gehesen, de USS Arizona die verdrinkt in de Stille Oceaan, de met gras begroeide heuvel, en senator Kennedy in de lobby van het Ambassador Hotel als Amerika’s donkerste dagen, maar we moeten vooruit. We moeten eerbied vinden voor dit land.

De nacht is het donkerst voor de dageraad. We zijn nu dichter bij de dageraad dan ooit.Lees ook:  Donald Trump: een president tegen zijn volk

Comments

comments